- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tvamos #39418 üzenetére
(Meg jo, hogy beirtam ide, es nem kezdtem el installalgatni...)
Hát ja, megúsztál valószínűleg egy arcidegzsábát, de minimum egy hajtépést! Én legutóbb raktam fel egy nemLTS verziót Ubiból és tök klassz volt meg gyors, mint Józsibá másfél liter must után félórával. No aztán amikor reboot-ra került a sor, simán fejjel lefelé jelent meg a desktop a notin és úgy is maradt. Fogalmam se volt, mi a fenét kéne vele csinálnom így elköszöntem tőle....
Ugy van tudod, hogy nagyon szeretem azt, amikor megnyomom a kikapcs gombot, es 2 masodperc mulva csend van, meg amikor a boot 5 masodperc, de nem gyorsinditassal, hanem fullosan.
Szerinted egy NVME SSD-s gépen hány sec lesz a boot? Minap a Dell M4700-ra felraktam ezt a csodadisztrót Garuda talán, ja....no ott kb 5s volt a boot és csak Sata3-as SSD-ről bootol, mondjuk kicsit magamnak mondok ellent ezzel, mert access time kell a bootnak is, ott meg egyik SSD olyan, mint a másik.....szóval ez a géped úgy fog bootolni, hogy nézés közben leviszi a hajadat!
Amúgy már a Lubuntu sem light-os disztró jó ideje, mivel nem LXDE a felülete, kb a KDE, Cinanmon is van olyan gyors. Gnome3 is sokat javult amúgy sebességre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Yettel topik
- Mobil flották
- World of Warships
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest