Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz kymco #39136 üzenetére

Ha mégse válnak be a kapott tanácsok, ebből kellene elindulnod:
    pactl set-card-profile 0 output:hdmi-stereo
    Nekem a 0 az az Intel gpu hangkártya és a hdmi kimenetem a hdmi-stereo ra állítva adja ki a hangot.
    Ezek nálad szinte biztosan mások lesznek, hacsak nem Intel N3150 soc van és 2 hdmi kimeneted, akkor talán.
    Ha sikerült azonosítani mindent, a fennti parancsba átírva a te gépedhez valókat, akkor ha átváltasz a másik, vagy az analóg kimenetre, és utána ezt a parancsot terminálba lefuttatod, vissza kell jönnie a hdmi-re a hangnak.
    Ha ez már működik, mentsd el a parancsot egy tetszőleges néven, nálam a neve
    hdmi_audio_restore.sh
    Ezt futtathatóvá téve, majd keresel nekii egy neked tetsző ikont és kiszögezed a panelra.
    Így ha mégis elmenne a hdmi hang, az ikonra kattintva máris visszajön.

Ha automatizálni szeretnéd, azaz minden monitor-off/on esetén lefusson, akkor ezt szabd át a te igényeidnek, a te gépedre az előző szerint, mentsd el bármi.sh néven, tedd futtathatóvá, és tedd bele Autostartba vagy tedd valahogy a rendszerrel indulóvá egy sleep 15-20 késleltetéssel.

#! /bin/bash
    function wait
    {
        sleep 10
    }
    function monitor
    {
        xset q | grep -q  "Monitor is On"
    }
    while true
    do
        while monitor
        do
            wait
        done
        while ! monitor
        do
            wait
        done
        pactl set-card-profile 0 output:hdmi-stereo
    done

Nálam mióta ez a leírtak szerint meg lett csinálva, ennek kb. 10 hónapja, egyszer sem kellett babrálnom semmit, mindig a hdmi szól.
    Előtte meg 1 évig szenvedtem a problémával.
    A leírt probléma az én gépemen 5 év alatt Windowson soha nem fordult elő, viszont előjött 2 Minten, 2 Manjaron, Ubuntun és Debianon.
    Mindent elkövettem amit csak a neten találtam de valami kéjes szenvedély fűzi nálam az Analóg sztereo kimenehez a Linuxokat.

• Cucuska2

addikt

Próbáld már meg azt a két sort felülírni a etc/pulse/default.pa fájlban (eredetileg nincsen előttük hashmark, te viszont tegyél):

#load-module module-switch-on-port-available
    #load-module module-switch-on-connect

Innen van az ötlet: [link]

Vagy ha nem megy, a pavucontrolban ki tudsz kapcsolni egy-egy hangkimenetet, úgy, hogy az utolsó tabon a legördülő menüben kiválasztod a legalsó (szerintem nálad is az az off) opciót.

Szerk: a pulseaudio -k egyszerűen újraindítja a pulseaudiót.

• Dave™

nagyúr

Tiltsd le BIOS-ban az analóg kimenetet, ha nem használod, így nem lesz mire átállnia.

Új hozzászólás Aktív témák