Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• spammer

veterán

válasz trialboj #26501 üzenetére

Nem használtam a CUB-ot, de az egy Ubuntura húzott Chrome OS felület. Szerintem itt senki sem használja, meg szerintem globálisan is relatíve kevesen, így ha azzal kapcsolatos specifikus problémád lenne, kisebb eséllyel kapnál választ. A felületet mindegyik disztró lehet variálni. De ha kifejezetten a Chrome OS stílusú felület tetszik, illetve ha a szülők azt egyszerűbb tartják, akkor adhattok neki esélyt, az alapja végül is Ubuntu, ha netán probléma lesz, valószínűleg meg lehet majd oldani. :)

A linux disztrók telepítőjével lehet formázni és particionálni. Azonban mielőtt linuxot telepítesz, Windows-ban kapcsold ki a gyors indítást (fast boot vagy mi a neve), lletve ha EUFI-s a gép, szerintem jobb átkapcsolni legacy módra a BIOS-ban.

Ha nem tetszik, akkor vissza tudsz térni Windowsra igen.

szerk:

(#26502) lev258: nem Chrome OS.

"Is Cub Linux a modified version of Chrome OS?
    No, Cub Linux does not use any components of Chrome OS or Chromium OS. Instead we use a variety of open source products to create a desktop that is similar in look and feel to Chrome OS. We rely heavily on the open source Chromium web browser in Cub Linux to provide a web browsing experience similar to Chrome OS and like Chrome OS, you can make use of web apps from the Chromium (Chrome) Web Store. Unlike Chrome OS, you can also install ‘conventional’ desktop applications such as office suites, media players and system tools."
    -- [link]

• lev258

veterán

válasz trialboj #26501 üzenetére

Én eddig nem hallottam a CubLinux-ról, de most utána néztem. Lényegében ChromeOS más skin-nel. Utóbbi alapvető célja a nettől erősen függő használat (felhő, Google szolgáltatások, ...), a helyi dolgok valószínűleg nem erősségei.
    BIOS-ban csak a boot sorrendet kell állítanod, a formázást tudnia kellene. Emellett a ChromeOS-re az is jellemző, hogy jól optimalizált, viszont csak nagyon kevés gépre (amik hivatalosan érkeznek vele).

Új hozzászólás Aktív témák