-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
God Vazzeg #10550 üzenetére
Ezt értem, írtam is hogy bőven elég az aktuálisat, és az azelöttit megtartani. (Ugye egy amivel eddig frankón működödött, és egy legfrissebb). Miért őrizgeti a többit?
-
cigam
titán
-
-
cigam
titán
válasz
milestone #10493 üzenetére
A lényeg változatlan maradt: Nincs több hely a lemezen
10GB-ra már a W95-öt se telepítettem. Vagy növeld meg a partíció méretét, vagy tegyél bele egy nagyobb lemezt.
Amúgy nézd át a könyvtáraidat, nem a ott figyel egy CD/DVD image, vagy fílm,....
Igen a sudo arra jó, hogy a mögé yrt parancsot "emelt" szinten futtassa le, ezért is kéri be a jelszót.
-
cigam
titán
válasz
God Vazzeg #10489 üzenetére
Nekem még ez sincs: umask=007,gid=46.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Most telepítettem a BOINC klienst. Miután átváltottam haladó nézetbe, eltünt a menüsor.
Hogyan tudnám visszaszerezni?
Az is meglehetősen fucsa, hogy miután kilépek a kezelő programbol (a számítást futtatva hagyva), majd megint elindítom a kezelőprogramot, nem tud csatlakozni a háttérben futó programjához.
-
cigam
titán
Létezik SIM editor? Fiók mélyén találtam egy ilyent:
-
cigam
titán
válasz
Sub-ZeRo #10425 üzenetére
Nyitsz egy Konsole-t, oda beírod:
ls -al /dev/disk/by-uuid/Ekkor kiírja az UUID-t kékkel (itt vastagon szedve), és azt, hogy ez melyik lemezhez tartozik (sdax)
összesen 0
drwxr-xr-x 2 root root 140 júl 31 12:25 .
drwxr-xr-x 6 root root 120 júl 31 12:25 ..
lrwxrwxrwx 1 root root 10 júl 31 10:25 122f2300-495d-44a9-9f51-ee59b283cddb -> ../../sdb5
lrwxrwxrwx 1 root root 10 júl 31 10:25 347404ed-b6ff-4dbf-ba08-d38817dea959 -> ../../sdb6
lrwxrwxrwx 1 root root 10 júl 31 10:25 661C9BAB1C9B7531 -> ../../sdb1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 júl 31 10:25 964A54E14A54C023 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 júl 31 10:25 FA7A5EAA7A5E6383 -> ../../sda2Ha pl. az sdb1-et szeretnéd felcsatolni, akkor így néz ki a parancs:
/usr/bin/udisks --mount /dev/disk/by-uuid/661C9BAB1C9B7531 -
cigam
titán
Most ismerkedem a kubuntu-val, és rengeteg a kérdőjel. Egy windows-os gép megosztásából szeretnék bemásolni egy mappát a képek mappába.
- a copy paste nem megy. Hiába mondom neki, hogy copy, mire a képek mappába érek, elfelejti, szürke a paste
- ha egérrel megfogom a mappát, és ráhúzom a képek mappára, akkor meg ezt kapom a képembe:Mi a baja? Mit csinálok rosszul?
-
cigam
titán
válasz
fradi81 #4819 üzenetére
A CrossOver emulátor kétfajta kiadásban jelent meg: CrossOver szoftverek futtatására, és CrossOver játékok futtatására. Wine alapokon, egy kompatibilisítási listával ellátva adták ki. Windows programokat engedélyez futtatni Mac OS X és Linux rendszereken.
(Wiki)Itt megnézheted milyen programokat képes futtatni.
-
cigam
titán
Csak ma! Ingyen beregisztrálható a CrossOver.
-
cigam
titán
Az elején panaszkodott a memóriakártyaolvasóban hagyott lemezre. Köszi a tippet, megpróbálom még1x anélkül. Amúgy DVD-ről települt.
Nem érdeklődött hogy honnan akarok bootolni. Az user létrehozása után már nem kérdezett semmit.
Live rendszerben futó telepítőről hogyan lehet képernyőfotót készíteni?
-
cigam
titán
Tegnap este feltettem (volna) a 12.10-et. Első körben a live rendszert indítottam. Mivel kb minden hw-t felismert, innen a live rendszerből indítottam a telepítést. (W7 mellé, lecsípett magának 50GB-ot, és oda települt.)Látszólag minden rendben végigfut, a végén megkérdezte, hogy maradok-e a live rendszerben, vagy újraindítom a gépet. Újraindítást választottam. Majd elindult a windows. Ugyanis "elfelejtett" bootmanager-t telepíteni/választani.
2 kérdés:
- Hogyan lehet úgy kiadni egy rendszert, hogy ekkora bug van benne?
- Hogyan tudom beszerkeszteni a W7 bootmanager-ébe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kuponkunyeráló
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest