Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
WTF? Ezért utálom a gui-s megoldásokat.
Szóval akkor jöjjön a rendes, terminál:
Kezdve ott, hogy nyiss újat.sudo su - (jelszó beír)
mkdir /media/data
chown USERNÉV:USERNÉV /media/data
nano /etc/fstab
Értelemszerűen a usernév a saját userneved.Következő sor töröl:
UUID=4226EDA626ED9AE5 /root/New Folder ntfs-3g users 0 0
Új beír:
UUID=4226EDA626ED9AE5 /media/data ntfs-3g defaults 0 0
Terminálban ctrl+shift+v a beillesztés (vagy jobbklikk )Ctrl+X, aztán megkérdezi mented-e Y(es).
mount -aÉs kész is. Elérheted a partíciót /media/data alatt.
Tegnap még működött...
-
Gyors megoldás:
sudo mkdir -p /etc/hal/fdi/policy
Ezután menni fog az ntfs-config.A disk-utlity-eset nem tudom bemutatni, lévén nincs előttem 12.10es, a régeikben pedig nincs ilyen lehetőség.
Annyit még hadd ajánljak, hogy ilyen, hogy "Új kötet" ne legyen, nem szereti a space-t. Elméletileg ""-ben az egész elérési útvonal vagy a space előtti \-jellel már beveszi. (ezt most a minidlna.conf -ra értem)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz fradi81 #6817 üzenetére
7600GT-n sem tapasztaltam ilyesmit, pedig nem mai. Wtf?
Nem mellesleg, ha egy szaros Atom prociba épített GMA is elviszi, akkor nem vágom hol a gond? Ott is a cpu hasal el, hogy várni kell a dashre pl, nem a kép akadozik.
Szerintem sokkal inkább compiz beállítás, vagy más egyéb hiba.
Sokkal inkább amd vga-val fordul elő, főleg ha nem lehet telepíteni a zárt meghajtót...
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
válasz fradi81 #6602 üzenetére
A tárolókat meg a hülyéknek találták ki?
Partner tároló felvétele
Ezekután bármelyik szoftverközpont megtalálja majd a skypeot.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
A tömörített adat kevesebb helyet fogyaszt, mint a tömörítetlen, viszont swapolni amúgy is csak inaktív adatokat lehet, tehát oda helyezni végeredménybe kevesebb memória használtságot jelent, mint tömörítetlenül tárolni.
Természetesen, növekedett CPU terhelés mellett.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz MacCaine #6580 üzenetére
Hasznos infó. De ezért is írtam, hogy attól függ mire kell a swap.
Ha hibernáláshoz, akkor az elérési idő lényegtelen, gyors írás/olvasás sebesség kell.
Ha valóban virtuális memóriához kell a swap, akkor igazából nem feltétlen egymás mellett lévő adatok kellenek amúgy sem, és azoksem hatalmasak, általában, így az elérési idő fontosabb lehet, mint mondjuk +15MB/s. Így a közepe valóban előnyösebb lehet. De akkor még midig ott tartunk, hogy egy sima 500GB-s winyó (legyünk pazarlók) első 40GBtja a rendszer, utána a maradék hely adat és swap. Csak nem fogod az adat (pl /home) partíciót 2 része szakítani, hogy a swapot közé tedd.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Valószínűleg az interleaving jelenségről beszélsz, ami csak azt mondja, hogy egy adott tracken (sávon), az "összefüggő" szektorok között hány másik szektor helyezkedik el. Így pl egy 10 szektoros sáv a következő képpen nézhet ki: 1 6 2 7 3 8 4 9 10 5. Ez semmiben sem változtat azon, hogy a tányér kerületi sebessége, és így az olvasási sebessége a tányér "elején" gyorsabb.
A "közepe" gondolat onnan számrazik, hogy a fej a közepére "érhet" oda gyorsabban, és ebből némi elérési idő sebesség növekedés érhető el. Természetesen ekkor a kiindulás nem az idle helyzet, hanem pl a rendszer adat vagy a felhasználói adatok közti "ugrálás".
Ha igazából csak hibernálás miatt van swap, akkor az eleje fele (mi az, hogy eleje, egy 0,5-2TB winyós korszakban, mikor a rendszerpartíció sincs 50gb(<10%) ? ) érdemes, hiszen ide gyorsabban kiírja a ramot, és induláskor innen gyorsabban is beolvassa.Az NCQnak pedig ehhez nincs köze, nem a tárolón összefüggő szektorokat olvasott a képen, hanem vagy különböző fájlok vagy töredezett fájlról lehet szó. Látható, hogy más sávon is vannak. Az NCQ lényege a jobb fejpozícionálás, azaz rövidebb utakat tegyen meg a fej a kívánt tartalmak elérésére.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz T_Stark #6521 üzenetére
10-15GB is bőven elég a rendszernek, és a napi használatnak.
Lehetőség szerint az új 12.10essel próbálkozz, ebben van támogatás a secure boot-os uefi lapokhoz. (Ha ilyened van)
Másrészről, ha be van kapcsolva a fast shutdown, akkor ne piszkáld az NTFS partíciókat. Adatvesztést okozhat. Szóval vagy kapcsold ki, vagy ne kikapcsolással, hanem restarttal lépj mindig át.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz God Vazzeg #6483 üzenetére
Még én is használtam, magyar volt, netezni megfelelt. Aztán utána jött Suse. Ami nem tartott sokáig.
Dehát, a fiatalság...Tegnap még működött...
-
-
válasz God Vazzeg #6412 üzenetére
Sosem tapasztaltam még ilyet.
Hülyén is nézne ki, ha a jó magas uptime-os szervereken a cache ürítés lenne a napi teendő.A swap az nem számít, ami kikerül, arra nagyon jó eséllyel nincs is szükség, annál a disk cache is előnyösebb.
És pont az a lényeg, hogy begyűjtögesse, ettől cache a cache, és ettől gyorsul... ha minden klappol.
Tegnap még működött...
-
válasz God Vazzeg #6407 üzenetére
Hát ott valami nagy furcsaság van, a programok számára a cache üres területnek számít. Lassulás nem érhető el vele. Érdekes.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
-
válasz #16820480 #6160 üzenetére
De nem az asztali Unity felület fut a telefonon, csak amikor dokkolod.
Egyébként egy módosított felület (lásd videó), ami nekem pl tetszik is.A példa tudom, kicsit erőltetett volt, de ha GB korszakra visszagondolunk (ami még nem múlt el!), nem teljesen alaptalan. Nem is csak Nexusokról kell példát venni.
De ne offoljunk tovább, van ennek már híre és topicja is.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz #16820480 #6157 üzenetére
Ha ezzel elérhető, hogy ne kelljen 4magos cpu-s vas, hogy ne laggoljon a tárcsázó, akkor mi a gond?
Ubuntu for Androidnak meg semmi köze nem volt az ilyen VNC-s "okosságokhoz", csak a dokkolós rész volt tőlük, ami gépen PC-t adott vissza, TVre kötve meg a TV-s verziót.
Itt viszont már a telefon oprendszere Ubuntu, és az erős hardvereken menni fog a dokkolásos dolog is (legalább is ezt írják. ) És az androidos kernelt használva sok driver gond sem lehet majd.
Szívesen kipróbálnám majd!Tegnap még működött...
-
válasz #68216320 #5958 üzenetére
Megfelelő hardverekkel, gigabiten, szerintem orvosolható lenne a vándorolgatás, de ez csak az én véleményem.
De valóban, ebben az esetben érdekesebb a kérdés. Azoban így is megodlható, hogy pl a /home/akárki/Downloads mappádat az ntfs partícióval töltsd fel.Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
válasz szoke12 #5646 üzenetére
Még mindig tartom magam ahhoz, hogy neked vmi balszerencsés géped van.
Ne tegyél folyamatosan különbséget a 12.04.1 és a sima között, ez nem szervízpakk, vagy valami hipertalálmány.
gnome classic pedig telepíthető.(flashplugin installert reinstalláld, hátha megoldja. legyen kilőve minden böngésző, utána ellenőrizd.)
Tegnap még működött...
-
-
válasz God Vazzeg #5634 üzenetére
Ez igaz a chromiumra, a firefoxra és az operára is. (igaz, utóbbi kettőhöz nem feltétlen kell gugli account )
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz hibavissza #5623 üzenetére
Power management? Be kell állítani, hogy mit csináljon. (system settingsben keresd, vagy az akksi ikonról is elvileg elréhető)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz Neil Watts #5562 üzenetére
Én sem tudom, hogy a default telepítés hogyan kezeli (főleg 12.10el), az align-nal nem lesz gond, ez tuti, de a trimet szerintem kézzel kell már beállítani.
Nagyjából, de pl noatime kapcsolóval is csökken a metaadat írás.
VMWare képfájloknak nem kell a root ( / )-on lenni, eredetileg is a home-ban van, de tudtommal választható (én VBoxot használok, ott rákérdez.)
Steam mappa symlinkelhető, így akárhol lehet. Azt nem tudom, hogy eredetileg áthelyezhető-e máshova (én nem találtam, de bétáról lévén szó, akármi lehet), én symlinkeltem, egyszerű, gyors és tartós megoldás.A hardvereket leghasználhatóbbnak? Ezt így most nem értem, de oké. Ha az kell, akkor az kell. Én csak ajánlottam egy alternatívát, annak előnyeivel, hátrányaival.
#5563: Nincsenek? LO 3.5 (offi repo), az nem 3.6. Nem ősrégi, de 1 év múlva is az marad majd ott. PPA-ban pedig pl egy régi és kezdeti alverziója van, tehát nem mindenre megoldás a PPA sem. De ott a deb fájl, tehát van megoldás.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Én is azt használom, de más emberek más preferenciával rendelkezhetnek.
Egyfelől, ha azt mondom, hogy neeeazt, mer bugos, inkább az LTS, akkor felrakja, örül, majd észreveszi, hogy jajjderégiprogramacsudamindenit, és akkor a linux suxx. Ha meg az újat, és neadjisten bugba fut, akkor jajjdebugosezalinux, és a linux suxx. És még mindig csak egyetlen disztroról beszélünk, maga a linux erről semmit nem tehet.
(és most direkt linux-szal helyetesítettem az Ubuntu-t, de ez talán a mondanivalóból is kitűnt. )Tegnap még működött...
-
válasz Neil Watts #5556 üzenetére
Üdv itt!
Hogy a kérdésekre válaszoljak:
Igen, az Ubuntu telepítője elintéz mindent. Akár automatikusan letudja "vágni" magának a részt, akár kézzel megcsinálhatod. (akár az egész wint is formatálhatod óvatosan) Szerencsére jól ellátták figyelmeztetéssel is.
Nemtudom, hogy az SSD-t egyből felismeri-e, vagy kézzel kell finomhangolni, de erre van egy részletes leírás: [link] (by ViZion) Az ext4 megfelelő lesz, hiszen támogatja a trim funkcióját az ssdnek. A naplózás nem gyilkolja túlságosan, de paranoidoknak van lehetősége ezt csökkenteni, esetleg megszűntetni (persze az adatvesztés lehetősége ezzel arányos).Ez a probléma már nem olyan egyértelmű. Alapesetben egy 10gigás partíció is több, mint elegendő a legtöbb programhoz. A csomagkezelő viszont csak a megfelelő könyvtárakba tud telepíteni, nem saját elképzelés alapján. Ez két dolgot eredményez: van lehetőség ezen könyvtár áthelyezésére másik partícióra, ekkor azonban elvész az SSD előnye, másrészről LVM használata mellett bármikor kiterjesztethető másik partícióra akár az egész rootpartíció. (Ezt egyre egyszerűbb megtenni, tudtommal a 12.10 desktop telepítője is már felkínálja, régen csak a szerver/alternatecd része volt).
Másfelől a nem csomagkezelő által kezelt programok elhelyezése saját döntés alapján megy, így ha azt a HDDn tárolod, akkor ott van. Milyen nagyobb programot szeretnél használni? (Jó, persze Steam..de az is home-ba pakol.)És végezetül, ajánlom átgondolásra az eggyel régebbi, de hosszan támogatott kiadás (12.04) lehetőségét is, ezáltal nem szorulsz a folyamatosan rendszertelepítésekre, persze ez épp úgy hátrány is lehet. Persze ez magában hordozza annak a lehetőségét, hogy nem a legfrissebb csomagok érhetőek el (biztonsági frissítés van, feature nincs, ami azt is jelenti, hogy pl firefoxból a legújabb van, hiszen az biztonsági frissítés is, de pl LibreOfficeból a 3.5ös széria, nem a 3.6os, hiszen ott nem biztonsági frissítésről van szó), ennek elérésében PPAk segítenek, de nem minden esetben maximálisan (késések és kiamradások lehetségesek, mégiscsak emberek csinálják).
Ugyanakkor, ha magad akarsz a frissítésekről gondoskodni, akkor a gyártó weboldaláról letöltött csomagfájllal (.deb) elintézheted a gondot, tárolók nélkül is.És persze végső esetben, ha se .deb, se tárolóban/PPAban nincs, akkor marad a manuális megoldás, forrásfájl esetén a kézzel fordítás, bináris esetén csak a megfelelő környezetről kell gondoskodni (esetleges plusz csomagok meglétéről). Ilyentől azért nem kell tartani, csak a lehetőséget vetem fel, hiszen van erre is.
Tegnap még működött...
-
-
-
válasz quailstorm #5412 üzenetére
Ezt a winnel hasonlítottad most össze, vagy csak úgy általában lassú?
A betöltési sebesség winen sem túl jó nekem, bár azért 5perc kicsit sok.Nagyon kíváncsi vagyok már rá, hogy őszinte legyek.
Tegnap még működött...
-
-
válasz quailstorm #5397 üzenetére
Csak ma küldték ki a meghívást?
Javaslom nV esetén az új, 310es drájvert hozzá. Egyébként érdekelne, hogy TF2 már megy-e rendesen, mert pár napja beta tesztelés nélkül is le lehetett már tölteni.
Tegnap még működött...
-
-
válasz God Vazzeg #5319 üzenetére
Régi mondás szerint, 640k memória mindenre elég. Erre most 1024k kapacitást csak úgy kidobnááál?
Jó persze, értem én, meg le is tojom, csak fura a default beégetett 1MB, mikor a windóz INTELLIGENS módszerrel választ. Még akkor is, ha ez rosszabb, a fix tűnhet lemaradva.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz szoke12 #5137 üzenetére
Ha érzékeli, akkor network manager-ben a lenyíló menüben már látni fogod az Enable Mobil Broadband -et is (magyarban rájössz ), aztán elég csak létrehozni egy mobil kapcsolatot rá, arra is találni fogsz Add gombot.
@tragiQss: valamennyire igaz lehet. De minden ilyet neked kell elindítani, maguktól nem fognak futni. És szerintem a JAVA sokkal-sokkal nagyobb sechole. Másrészről akár kézzel irtani is lehet őket, és rendszergazdai jogai sem nagyon lehetnek (hacsak nem adod meg a jelszót )
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
válasz tragiQss #5106 üzenetére
https://help.ubuntu.com/community/RootSudo#Graphical_sudo
A grafikus programoknak más konfig és környezeti beállításokra van szüksége, mint a terminálosoknak.
És ez okozhat galibát, lehet nem elsőre, de könnyen bele lehet futni.Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
Hmm, a probléma többrétegű. Első lépésként a könyvtárat kell elérhetővé tenni, arra kell írás/olvasás jog midenkinek. (chmod 777 Nyilvanos, ha a home/zolee -ban állsz )
Ha anonymként bárki beléphet, akkor a keletkező fájlok tulajdonosai nobody user lesz. A samba configban (/etc/samba/smb.conf) megtalálod az aktuális megosztás (Nyílvános) alatt az alábbaiak szerepelnek (vagy kéne):
guest account = nobody
force user = nobody
force group = nogroup
create mask = 0666
directory mask = 0777
Emiatt az újonnan létrejövő fájlok (sambán keresztül!) mindenki számára elérhetők. Azonban ha lokálisan másolsz be valamit, akkor az a saját umaskodat használja, ami jóeséllyel (default) csak magadnak teszi elérhetővé az adatokat.
Ez ellen úgy védekezhetsz, hogy beállítasz sticky guid-ot, azaz a mappa és újonnan létrejövő tartalma azonos csoportba tartozzon. A gond csak az, hogy te nem vagy tagja a nobody csoportnak (és jobb is így).Tehát, amit lehet ilyenkor javasolni. Vagy nem érdekel, nem másolsz lokálisan.
Vagy, ha ez is kell, akkor létrehozol egy új csoportot, aminek tagja leszel te is és nobody is, majd ezen csoport kap jogokat a megfelelő mappára.
Ezt GUIn is gyorsan össze tudod kattingatni. (Users and Groups a neve)
Aztán:
M]chmod +s Nyilvanos
chown zolee:ide_az_uj_group Nyilvanos
Illetve az smb.conf:
guest account = nobody
force user = nobody
force group = ide_az_uj_group
create mask = 0666
directory mask = 2777
Végül újra kell indítani a sambát.
sudo /etc/init.d/samba restartEzzel elvileg jó lesz minden. Rövid voltam?
Tegnap még működött...
-
-
válasz geprombolo #4686 üzenetére
Mivel lubi, ezért gedit sincs (gondolom).
Hamár terminál, akkor ahsználjuk azt.
sudo nano /etc/pulse/daemon.confÍgy.
Nem tudom, hogy hány drivert tettél fel, de élő rendszert le lehet menteni pl a SystemBack progi segítségével, könnyen, egyszerűen. Akár másolni, akár telepítőkészletet létrehozni. (PPA-ból elérhető)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz geprombolo #4596 üzenetére
Ez az offline telepítéses sztori azért kicsit bűzlik. Ha a liveCD-vel ment (ami szintén nem tudott volna frissíteni), akkor ami a lemezre kiíródik, az egyrészt ugyanaz, másrészt neki is mennie kéne.
De tény, a megoldás első lépése egy kábeles frissítés. Kábel bedug, frissítéskezelő előhív, aztán check->install.
Vagy terminálban:
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade -y && sudo apt-get clean(azért használtam dist-upgrade -t, mert frissebb kernel így tud települni, ha van)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz God Vazzeg #4382 üzenetére
Ha jól tudom a probléma abból adódik, hogy az új androidok nem kvázi kártyaolvasóként funkcionálnak, hanem MTP-t használnak a fájlmozgatásra (ezzel elérve, hogy ne kelljen lecsatolni a kártyát).
[link]De ha van háttértár mód, akkor az is jó, ahogy Kendek írja.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
Földrajzból a fórumtárs tévedett, de a rendszerrel igaza van. Az oprendszer nyelve és a billentyűzet "nyelve" (kiosztása) nem kell, hogy azonos legyen. Sőtmitöbb, akár mindkettőből lehet több is fent!
Akár 2 user 2 külön nyelven is használhatja a rendszert.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
A letöltötteket elvileg a clean parancs miatt töröltük.
De azok is beleszámítanak, legfeljebb nem kell letölteni.Esetleg, ha elég bátor vagy, akkor próbának okáért, újra visszaállíthatod mainre, ha később is elhasal, akkor rosszul állnak feletted a csillagok.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Aaaz fura. Igencsak.
Egyébként megfordult a fejemben, hogy ajánlom, hogy válts el a magyarról, mert néha okoz ilyen gubancot, de arra nem számítottam, hogy a main miatt van, és pont a magyartól lesz jó.
A friss csomagok is épp fordítva szoktak lenni.Ami az egészben a legszebb, hogy a mainon kívűl kb minden csak tükörszerver, tehát elméletileg lehetetlen, hogy az legyen lemaradva, mikor ő a forrás.
De örülök, hogy meglett a probléma forrása, csak érteni nem értem még.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
Első blikkre jók a kulcsok. Ha úgy sincs más benne, csak a default, akkor katt a restore defaultsra.
Az update manager arra panaszkodik, hogy nem fejeződött be a telepítés rendesen.
Futott már a tipikus sudo dpkg --configure -a ?
Esetleg a következők:
sudo apt-get clean
sudo apt-get --fix-missing installNem tudom pontosan mi van, clean install volt, vagy frissítés?
Tegnap még működött...
-
-
-
Jó, ezer oldal után kezdem érteni. Talán.
Kis gép van, kis erőforrással. Egyetlen cél a videózás, ami VLCvel, abból is a 2-vel kell megoldani.
Szeretnénk, hogy se belépéskor, se egyszerű használatkor ne legyen jelszavazás.
Legyenek partícik felcsatolva.Nahmármost, fontos lenne tudni, hogy vajon amikor azt mondod, hogy vagy a home vagy a / látszik, akkor annak tudatában vagy-e, hogy amikor egy másik partíció felcsatoldik, akkor az is a / alatt lesz, mivel annál nincs feljebb, nincs más. Általában a /media (vagy a /mnt) alatt. Ha azt vesszük, hogy ezt tudjuk, akkor jön a következő lépés:
felcsatolódjon automatán-> fstab-ba beír, UUID alapján, így mindegy, hogy adott esetben másik gépen nem sda hanem sdb a neve.majd:
jelszóra írtak megoldást, de szerintem te kihagytad a sudot, amikor usermod-ozol. Bár, ha csak a csatolás miatt lényeges, akkor mindegy, fstab miatt automatikus, jelszómentes. Egyébként nem ajánlott, mert nem csak te, de a programok is rendszergazdák lesznek.@bob.zxr: komolyan egy Comodo Antivirus fut?
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
válasz gyulank #4162 üzenetére
Ok, ettől függetlenül az fstab fájlnak a root tulajdonában kell lenni (mind user, mind group szinten).
Szerencséd, hogy ezenfelül bárki olvashatja, mert egyébként összeomlott volna a rendszered.Nem tudom miért szerepel benne 2 swap is, gondolom az egyik az alap Ubuntu-ról van, a másik a Lubuntué.
Szóval, az sdb-s swapot töröld a fstabból, mert amint átrakod a winyót, nem fogja megtalálni, az fix.Egy hasonló képre, mint a második, lenne szükségünk a /media/data mappáról. Azon kéne azt látni, hogy számodra olvasható a könyvtár, esetleg te magad vagy a tulajdonos. De ha úgy sem marad ebben a gépben, akkor nem értem minek FIXre beírni az fstabba. Persze, próbának megteszi.
Viszont ha az fstab a tieddé vált, akkor vajon mi más lehet még rossz "tulajdonban"? Lehet ezért nem működik a sudo sem. Nézz rá az /etc/shadow illetve a /usr/bin/sudo jogosultságaira.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
válasz eternam #4145 üzenetére
Nem a PPAkkal van a baj, nézd meg milyen csomagok várnak telepítésre/frissítésre!
Ott valami nagyon elszállhatott, inkább ajánlom, hogy az illető (Bici) kukkantson be a frissítéskezelő->beállítások->authentikáció (valami ilyesmi, nekem angol van) alá, ott szerepelnek a kulcsok. Ha szerepelnek. Esetleg egy screent küldj róla!
Meg egy Ubuntu verziószámot.Tegnap még működött...
-
válasz gyulank #4061 üzenetére
Mindegy, hogy magadnak vagy nem, de VLChez is kellenek dolgok.
Ad.1. elfelejtettem, hogy ATI vagy nv, de ha nincs már zárt, akkor marad a nyitott.
ad2. ubuntu-restricted-extras
ad3. medibuntu is ajánlott tároló.Sajnos a linux nyíltsága miatt nem mondhatja azt, hogy alapméretezetten olvas minden zárt/liszenszelt megoldást, de ettől még javarészt elérhetőek.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
FAQ első kérdése ad választ erre.
Question: Why is the timestamp on my newly uploaded file wrong?
Answer: If by "wrong" you mean "different from the timestamp of that file on my client machine", then that is the expected behavior.The modification timestamp on a file is not part of the data uploaded over the data connection when uploading a file. Timestamps like that are metadata for that file, not part of the bytes of the file itself. FTP does not supporting sending of timestamps as part of the upload transfer process.
Ergo a módosítás dátuma nem része az adatnak, amit FTPn átpréselsz. Ergo, ami dátumot kapsz, az valószínű az épp aktuális idő.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest