Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- SONY LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
válasz
horitomy
üzenetére
Én nemrég teszteltem a zárt és a nyílt driver közti különbséget. Most nem részletezem de annyi, h a nyílttal sokkal jobb az ablakkezelés (nem töri az ablakokat mozgás közben) és a film lejátszás is tökéletes (legújabb mplayer, 4 magra állítva, nem töri a képet gyors mozgásnál). gstreamer-properties-ben xv a kimenet (+ati avivo) és a lejátszóban is xv. Egy pozitívum van a zárt javára mégpedig a power managment.
-
PuMbA
titán
válasz
horitomy
üzenetére
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
A Adminisztráció menüben megtalálod a programot,menj az általános beállításokhoz és pipáld be a sync to vblank-et. A megjeleneítés menüben kapcsold ki majd be a compizt és működnie kell. VDPAU kimenetet ne próbálj,mert az NVIDIA kártyákhoz van,csak az ATI kimeneteket nézd ill. az xv-t.Ha nem megy az előfordul,mert a Linuxos ATI driver nem a legjobb. A megoldás : leszeded az ATI driverét és marad az alap (open source) és az ATI Textured Video-t állítod be a kimenetnek. Így 100%,hogy nem szakadnak a videók.
-
válasz
horitomy
üzenetére
2.6.35-2-es kernel, ez már az RC2-re épül, éppen most néztem. Na meg persze a xorg-edgers tároló, xorg frissítések telepítése. Elvileg már mennie kell az órajelszabályzásnak is. Nem mellesleg újabb OpenGL támogatás is van már, bár ez nem is igazán érdekes, így is le vannak még maradva.
Amúgy minden lejátszónál csinálja? Nekem most nagyon frankón megy az SMPlayer.
GRUB 2 újratelepítése, illetve én jobban szeretem az alternate CD-vel történő helyreállítást, igazán egyszerű. Persze aztán kelleni fog egy update-grub is, hogyha a Windowst is akarod indítani.

-
válasz
horitomy
üzenetére
Elindítod a Nautilust, majd elnavigálsz a megosztani kívánt könyvtárhoz. Jobb egérgombbal kattintasz reá, majd a Megosztás beállításaira.
Bepipálod a Mappa megosztását, és ha igényli, akkor telepítteted vele a szükséges csomagokat. Aztán meg még beállítod a többi beállítanivalót ott, nagyon egyszerű, érthető minden.
Ha valamit nem engedne megosztani, akkor
Alt+F2 -> gksu nautilusSzerk.:
Na, most jó az uTorrent is és semmi szürke háttér.

(#26965) Melorin: hát, akkor úgy tűnik, hogy annál nagyobbat nem enged beállítani, sajnálatos.
-
PuMbA
titán
válasz
horitomy
üzenetére
Hardveres gyorsítást nem tudom,hogy hogy kell belőni ATI-n (majd valamelyik kollega leírja),addig itt egy átmeneti megoldás:
Terminálba ezeket,hogy :
"sudo add-apt-repository ppa:ripps818/coreavc"
"sudo apt-get update"
"sudo apt-get install smplayer" és a beállításoknál megadod,hogy h264 dekódolásnál 2 magot használjon. -
rtom
senior tag
válasz
horitomy
üzenetére
A video probléma lehet rosszul beállított driver, ha nem használja csak szoftveres gyorsítást. fglrxinfo és glxinfo | grep direct parancsok kimenete megmutathatja, ha van gond.
Milyen lejátszóval próbálkozol?
A hang kérdésedre nem sok ötletem van, esetleg kösd ki a PC speaker-t

Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- ASUS notebook topic
- Assetto Corsa Rally
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest