Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Kompakt vízhűtés
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Aktív témák
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Mielőtt indítanád, nyomj egy F6-ot, és próbáld meg az acpi=off -ot, meg a nomodeset -et.
Meg itt van némi segítség. -
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Akkor lehet, hogy csak a kernelnek kéne átadni valamilyen plusz paramétert. Live rendszerként sem indul?
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Miután elsötétül, csinál valamit a CD drive?
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Hát, Bt8xx kártyákat használok vagy 6-7 éve, Linuxon mindegyik csont nélkül ment. Windózon XP után el lehet felejteni őket... A Conexant-os TV2000 mondjuk 1 éve van meg, de gond azzal sem volt. Tvtime / V4L2 simán felismeri, tudok róla felvenni is mencoderrel...
Arra figyelj, hogy az alaplapodon ha van CD-in, azt nézd meg, látja-e a Linux hangrendszere.
Ellenkező esetben azt kell csinálnod, amit én : a TV tuner hangját a Line-In -be kötni, amihez kell egy kábelt csinálni -> 5 perc. -
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Az minimum kétféle chippel készült, de teljesen faszán kezeli

Nekem Tv2000 XP Expertem van, volt belőle Bt878 chipes is, és most egy Conexantos van. Mind a kettőt jól viszi, annyi bajom volt, hogy a Tvtime-nak az újabb Ubikban van, hogy kézzel kell megadni a hangeszközt.@Zaji : Én Ktorrentet használok, mert amúgy az jár KDE-hez.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
lakatosturbo
üzenetére
ezek szerint a 3.5-ös verziótól vették ki, hogy csak a 4 derékszög látszódjon a sarkain. szóval vagy downgradelsz 3.4.x-re vagy minden oldalon oldalkeretet használsz...
Ui.: esetleg meg lehet próbálni az Apache tulajdonába került OpenOffice 3.4-et is, hátha abban még benne van ez a funkció: [link]
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Ha nincs KMS és a zárt meghajtó nem állítja be a felbontást, akkor igen, az elég alacsony marad.
Innen kinézheted a módokat (vga=xxx), a választottat kernelparaméterként kell a /etc/default/grub fájlban megadni. -
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Szerintem bekavar.

-
törölt tag
válasz
lakatosturbo
üzenetére
csak a vicc kedveert probald ki virtualbox-ban inditani a vmware-t
-
zed01
őstag
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy felrakod a zárt drivert. (elérhető eszközillesztők menüpont)
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
sudo apt-get install chromium-browser-l10n
Vagy a Synapticban rákeresel és kijelölöd telepítésre majd alkalmazod.
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Telepítsed a chromium-browser-l10n nevű csomagot.
-
ntomka
nagyúr
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Nemes cselekedet!

-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Gondolom, hogy ugyanabban a könyvtárban állva, ha kiadod újra a parancsot, akkor csak azokat tölti le, amik még nincsenek meg. Mivel alapértelmezett a --cleanup kapcsoló, az ismeretlen fájlokat törli automatikusan (vagyis azon csomagokat, amelyek már nincsenek a tárolóban). Persze próba -> cseresznye, én még nem töltöttem le soha a komplett tárolót, miért is tettem volna ugye.
De szerintem a folyamatos szinkronizációnak sok értelme nincsen, miért jó az, ha naprakészen megvan nálad a tároló teljes tartalma? -
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Egyszerű, a sudo apt-get install debmirror paranccsal nem töltötted le a tárolót, így nincs is mit frissíteni. Egyébként a debmirror alkalmazás rendszerfrissítéskor ugyanúgy frissül mint a többi.
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
sudo apt-get install debmirror
debmirror --nosource -m --passive --host=archive.ubuntulinux.org --root=ubuntu/ --method=ftp --progress --dist=maverick --section=main,multiverse,universe,restricted --arch=i386 ubuntu/ --ignore-release-gpgEbben változhat persze minden, a cím, a szekció, a kiadás vagy az architektúra is. Nagyságrendileg 30 GB-ra kell számítani.
-
kovaax
őstag
válasz
lakatosturbo
üzenetére
-
ntomka
nagyúr
válasz
lakatosturbo
üzenetére
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
...és több nyelvi csomag is van rajta.
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Egyrészről a mérete. Másrészről a DVD ugyanúgy rendelkezik a telepítéshez képpel, de ugyanakkor vannak benne különálló csomagok is, mint az alternate telepítőben (és nyilvánvalóan alapból több van benne mint egy CD-s kiadásban). DVD segítségével végre tudsz hajtani egy komplett disztrófrissítést is.
-
PuMbA
titán
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Ubuntuban alapból benne vannak a driverek,nem kell semmit letölteni.
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam de ez a kártya nem fog működni megfelelően semmilyen Linux disztrón. Más szériái pl. az Expert simán mennek, de a Globalon csak kép van, nem lehet belőni a hangot. Rengeteg időt rászántam és végig Googleztam a témát, de senki nem talált működőképes megoldást. Sajna dobták a kártya chipjének a támogatását.

-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
klikk a hangerőszabályzó aplet-re jobb gombbal, hangbeállítás, kimenet fül, itt nézelődj
-
Vladi
nagyúr
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Elég általános típusnak tűnik, lehet már most is működik. (Ebben reménykedj
)
Nézd meg a hangok beállításánál - fogalmam sincs, hogy hol van ubuntun, de rendszer menüben keresd - hogy most épp látja -e és hogy jól van -e beállítva. -
ricsipontaz
csendes tag
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Mondasz egy konkrét típust? Mert ebből elég nehéz kiindulni.
Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Windows 11
- Honda topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Battlefield 6
- Videó stream letöltése
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481,96% Akkumulátor
- ÚJ ÁRU 10.22.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 4-13. gen gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő