Hirdetés
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Szinte meg sem jött, máris fogyókúrára fogták a Logitech Rapid Triggeres egerét
- Hamarosan érkezik az EIZO első, kreatív profikat célzó OLED monitora
- Karnyújtásnyira a nyereség a Samsung chipgyártó részlegén belül
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hamarosan érkezik az EIZO első, kreatív profikat célzó OLED monitora
Aktív témák
-
mzx
senior tag
Köszi nektek a válaszokat.
Igen, már rémlik, amikor telepítettem ubuntu-t anno, akkor is magyarázták nekem többen a partíciókat, neveiket. De még nem egészen látom át. Honnan tudom pl. hogy a külső meghatjó (pl. bedugom média playerről az adatkábelt), az éppen milyen partíció nevet fog kapni?
Ugyanis XP-ben nem fix , pl. ha közben behyelyezek egy pendrive-t, akkor az kapja meg nálam a g: -t, és ha ez után dugom be a média playert, akkor az lesz a gh: , ha pedig fordított sorrendben helyezem be őket ,akkor fordítva kapnak betüjelet.
Linuxban is dinamikus a neve a particioknak? Vagy linuxban fix módon jár név?Azt se értem, pontosan hogyan helyettesítsem be az adott particiot az említett parancsba? Csak azt tudom, hogy a linux
/media/disk
útvonalat ad neki, ahányszor csak behelyeztem. De még azt se tudom, hogy az aktualisan behelyezett média kütyü sdb, vagy sda1 vagy mi a manó lesz.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- LG 65QNED86A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 12/256GB Titanium Black használt, szép állapot 6 hónap garancia
- Xiaomi 13 Pro 12/256GB Ceramic Black használt 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igen, már rémlik, amikor telepítettem ubuntu-t anno, akkor is magyarázták nekem többen a partíciókat, neveiket. De még nem egészen látom át. Honnan tudom pl. hogy a külső meghatjó (pl. bedugom média playerről az adatkábelt), az éppen milyen partíció nevet fog kapni?