- Komoly SEAVIV egybegép brutális mennyiségű memóriával
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Életlen svájcibicska: Teszten az LG 45GX90SA okos gamer monitor
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen széket vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
b.bone
senior tag
Hi,
Ne haragudjatok, ha spammelni fogom a topic-ot de fejembe vettem, hogy kicsit jobban kiismerem ezt a linuxot

Addig eljutottam, hogy van most egy raid tömböm ami működik. Ezen csak személyes és pótolhatatlan adatokat fogok tárolni. Semmi film meg zene meg játék.
Ezekre van egy 1.5 TB-os külső ketyerém amit rá csatlakoztattam erre az ubuntus gépre és gond nélkül látja.
Kicsit meglepődtem mert arra számítottam, hogy nem fog boldgulni velem mivel amennyire én tudom NTFS fájlrendszer van rajta.A lényeg hogy ezt is megosztanám amolyan NAS tárhelyként, de ugye nem bánnám ha egyser valamiért úgy adódna akkor rá tudjam lökni egy windózos gépre és az tudja irni/olvasni.
A FAT-al ha jol tudom az a baj, hogy 4 GB-nál nagyobb fájolkat nem bír lekezelni az EXT4-et meg nem látja a windows.
De most ez lekezeli az NFTS-t mégis csak? Vagy mi ez itt?

Úgy tudutam NTFS-t max olvasni fog, de simán le strippeltem ez egészet azaz gond nélkül letöröltem róla mindent.
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 192GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs