Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPad topik
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
b.bone
senior tag
Hi,
Ne haragudjatok, ha spammelni fogom a topic-ot de fejembe vettem, hogy kicsit jobban kiismerem ezt a linuxot

Addig eljutottam, hogy van most egy raid tömböm ami működik. Ezen csak személyes és pótolhatatlan adatokat fogok tárolni. Semmi film meg zene meg játék.
Ezekre van egy 1.5 TB-os külső ketyerém amit rá csatlakoztattam erre az ubuntus gépre és gond nélkül látja.
Kicsit meglepődtem mert arra számítottam, hogy nem fog boldgulni velem mivel amennyire én tudom NTFS fájlrendszer van rajta.A lényeg hogy ezt is megosztanám amolyan NAS tárhelyként, de ugye nem bánnám ha egyser valamiért úgy adódna akkor rá tudjam lökni egy windózos gépre és az tudja irni/olvasni.
A FAT-al ha jol tudom az a baj, hogy 4 GB-nál nagyobb fájolkat nem bír lekezelni az EXT4-et meg nem látja a windows.
De most ez lekezeli az NFTS-t mégis csak? Vagy mi ez itt?

Úgy tudutam NTFS-t max olvasni fog, de simán le strippeltem ez egészet azaz gond nélkül letöröltem róla mindent.
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB LIAN LI LANCOOL 207 Digital 650W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs