Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Előkészíti a vörös szőnyeget a neurális leképezéshez a shader modell 6.9
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Gyárátalakításokkal kaszálna nagyott a memóriapánikból a Samsung
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
ArGab
őstag
Folyamatosan használtam most egy darabig az Ubuntu 10.10-et, illetve most felkerült a Mint 10 RC a helyére, és alaposan megfigyeltem a hang/mikrofonproblémámat.
A helyzet a következő: elindul a gép, ilyenkor minden rendben, működik az integrált mikrofon, működik a jack-sense, azaz ha nincs rádugva semmi, akkor a speaker szól, ha van, akkor a speaker elhallgat. Ezt követően bizonyos idő elteltével (van hogy pár perc, van hogy 10 órát ment gond nélkül) egyik pillanatról a másikra megszűnik működni mindkettő funkció. A hangbemenet részen a szintjelző teljesen elszürkül. Ha éppen volt a kimenetre dugva valami, akkor a speaker már nem szólal meg utána, hiába húzom ki a dugót, ha nem volt éppen rádugva semmi, akkor pedig a speaker nem némul el ha csatlakoztatok valamit. Újraindítás után megint menni szokott minden, de ugyanúgy csak egy ideig.Amit eddig próbáltam: alsamixerben hiába állítok akármit, nincs befolyása a dologra. Tehát ha a speaker néma, hiába viszem fel a hangerejét, nem szólal meg. Ha a mikrofont szintjeit manuálisan állítom, az sem segít.
Próbáltam az ALC268-nak megfelelő összes neten megtalált snd-hda-intel model beállítást az alsa.conf-ban, de ez csak még jobban bekavart, mert már induláskor sem szólt/működött rendesen általában valami. Auto beállítással, bios probe-bal megtalál ugye mindent, működik ahogy kell, csak egy idő után egyszerűen fogja magát és elszáll.
Hardveresen jó minden, Win7 alatt hibamentesen működik mindez.Valakinek akármilyen ötlete, tippje, hogy mi a gond forrása, oka, mit nézzek meg, mit próbáljak állítani, stb? Igazából ez az egyetlen idegesítő dolog tart vissza a a teljes Win7-ről történő váltásról.

Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gitáros topic
- Linux haladóknak
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Crimson Desert - Fókuszban a szinkronhangok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia) - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone XS Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B365M i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Kolink Stronghold Seasonic 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4601, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest