Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
Aktív témák
-
Atari
csendes tag
Hali! Nekem is, mint sokaknak, karakterkódolással vannak gondjaim:
Adott egy vinyó (ext3), amin olyan fájok vannak, amit windowsos kliensek pakoltak oda, sambával. (Gentoo rendszer volt rajta, ha ez a körülmény lényeges. Megsérült és most leáll a boot végén.)
A fájlok nevében az ékezetes karakterek helyén kérdőjeleket jelenít meg és zárójelben azt fűzi hozzá, hogy "érvénytelen kódolás". Ha meg akarom nyitni, azt üzeni, hogy a fájl nem létezik. (Könyvtárat tudok váltani, hiába ékezetes a neve.)
Másolni sem tudtam, de ilyet csináltam: http://ubuntu-notes.blogspot.com/2008/01/ubuntu-710-kezetes-filerendszerek.html és most lehet másolni.
A fájlok jók, sambán keresztül windowsos gépről jól kezeli és a neve is korrekten jelenik meg.
Hogy lehet a win-nel létrehozott fájlok ékezetes neveit helyesen megjeleníteni az ubuntuban?
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest