Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Atari
csendes tag
Hali! Nekem is, mint sokaknak, karakterkódolással vannak gondjaim:
Adott egy vinyó (ext3), amin olyan fájok vannak, amit windowsos kliensek pakoltak oda, sambával. (Gentoo rendszer volt rajta, ha ez a körülmény lényeges. Megsérült és most leáll a boot végén.)
A fájlok nevében az ékezetes karakterek helyén kérdőjeleket jelenít meg és zárójelben azt fűzi hozzá, hogy "érvénytelen kódolás". Ha meg akarom nyitni, azt üzeni, hogy a fájl nem létezik. (Könyvtárat tudok váltani, hiába ékezetes a neve.)
Másolni sem tudtam, de ilyet csináltam: http://ubuntu-notes.blogspot.com/2008/01/ubuntu-710-kezetes-filerendszerek.html és most lehet másolni.
A fájlok jók, sambán keresztül windowsos gépről jól kezeli és a neve is korrekten jelenik meg.
Hogy lehet a win-nel létrehozott fájlok ékezetes neveit helyesen megjeleníteni az ubuntuban?
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- sziku69: Szólánc.
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- One mobilszolgáltatások
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Thermalright Assassin X 120 V2
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest