Hirdetés
Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
body007
üzenetére
Ja, ez egy régi alaplap, úgyhogy nincs rajta sajnos. Pont ezért vettem a Sata kártyát már 2 vagy 2,5 éve éve, de eddig Sata-n lévő vinyóra nem telepítettem oprendszert.
Most viszont erre raknám fel, és a régi IDE vinyókat száműzném a gépből.
Az, hogy neked USB-ről bootol, mit jelent ?
Van valami ötleted arra amit írtam, hogy egy pendrive-ról bootoljam a grub-ot, és az indítsa el a Sata vezérlőn lévő Windows-okat, és Linuxot ?
Van is egy 64MB-os pendriveom, azt pont fel lehetne használni erre a célra (remélem elég ennyi hely).
De ideiglenes megoldásként az ide vinyómra is lehetne egy grub-ot felrakni.Viszont az első az lenne, hogy kipróbáljam, hogy biztosan nem tudok-e bootolni a kártyáról.
Hol tudom megnézni, hogy az Ubuntu támogatja-e ezt a vezérlőt ?MOD
Ja és még egy dolog, amivel probléma lehet :
A bootolásnál kiírja, hogy ugyanazon a 11-es IRQ-n van még két eszköz: Multimedia Controller (Gondolom ez a PCI-os Sound Blaster 4.1 hangkártyám), és valamilyen USB Controller. Megpróbálom saját IRQ-ra rakni majd.
De ez mennyire lehet gond ?
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Gamer Egér RGB!!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest