Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
az összes firewall nevezetű program (akár parancsoros, akár grafikus) csak beállítófelület a netfilterhez, amely a kernel része. ha komolyabban érdekel majd, akkor itt olvashatsz róla, vagy a gugliban kereshetsz rá. egyszerű beállításhoz jók a már említettek. az Ubuntuban - ahogy Kendek írta - alapértelmezett az ufw, ez alapból parancssorból kapcsolható be:
sudo ufw enable
ugyan azt csinálja, mint a gufw. a gufw-t pedig alt+F2 után:
gksudo gufw
paranccsal indíthatod. ha bekapcsoltad, kiléphetsz belőle, nem kell mindig a gufw-t elindítani, mert innentől már be van kapcsolva a tűzfal. részletes beállítási lehetőségeket (a többi Linuxos programhoz hasonlóan) a terminálban kiadott
man ufw
paranccsal tudsz megnézni, az ufw manuáljában. de az iptables beállításaihoz is, persze. és sok minden ismertető van a neten.
a tűzfal állapotát a
sudo ufw status
paranccsal ellenőrizheted.
a logfile-t most nem találtam, majd valaki megmondja, hol van.
én is keresem. 
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I DVD I HDMI I 14" HD+ I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kihagyhatatlan ajánlat! Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 Ultra 7 165H (vPro) 32gb DDR5 ram RTX500 ADA 3K
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
én is keresem.