Aktív témák
-
SLD
tag
Hogyne, dpkg-hoz választhatsz a --force-depends és a --ignore-depends=<package> között is. apt-get -hez így hirtelen nem tudom, de aki már ilyeneket csinál az tanulja meg a dpkg kapcsolóit erre

Szerk: Bár a fenti kettőt eddig még csak telepítésnél használtam...
Már megint pontatlan vagyok... szóval persze, meg lehet oldani, csak arra akartam utalni, hogy a filozófia hiányzik mögüle és bár megértem, hogy mostanra a linuxnak is bizonyos szintig hülyebiztosnak kell lennie, de ez sokszor a "szabadság" rovására történik. (Pl. kernel-confignál még egészen ízlésesen csinálták meg a függőségeket.. persze könnyebb is kihagyni pár fontos kódot)
És nehogy már a gép jobban tudja mit akarok letörölni vagy feltelepíteni

Más részről linuxnál legalább vannak ilyen "hivatalos kerülőutak" Windows-nál biztos csak valami grafikus felületen 5 millió kattintás és 3 vírusos hackelő program feltevése után lehetne megoldani...
Hát akkor a 9.04-re kollektívan megvilágosultak a készítők
Azért szerintem, ha szükségét érzik, a disztró fejlesztői beleturkál(hat)nak ezekbe.
Aktív témák
- Stabilan induló BIOS-t kaptak a nem induló Socket AM5-ös ASRock alaplapok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Bittorrent topik
- Honda topik
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- LG 55QNED823RE / QNED / 55" - 140 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 // Lenovo Ttinkcentre M900 // 6-9. gen // i3 / i5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért szerintem, ha szükségét érzik, a disztró fejlesztői beleturkál(hat)nak ezekbe.