Hirdetés
- Powerbank topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. szokás szerint nagy bajban vagyok. restart után nem bootolt be a csoda, a live cd "unallocated" filerendszert vél látni. az egyik dolog tehát, hogy szükségem lenne egy data recovery szoftverre. win alól a "Stellar Phoenix Linux Data Recovery" látja a könyvtárakat, de az a gép hasonfos állóképességű, mindig megfagy miközben fut rajta a vinyó szkennelése. nemtom van-e valami csodaeszköz Ubuntu alá, úgy néz ki valami szuperblokkok vagy másegyéb távozott el.
a lényegesebb dolog az lenne, hogy ettől függetlenül nem tudtam recoverálni a dolgokat új vinyóra. ezzel a manuállal próbáltam a dolgokat. korábban már sikerült visszaállítanom ebből a tar fájlból, de akkor a partíciók nem sérültek. most viszont új, partícionálatlan merevlemez került a képbe... hirtelen nem volt jobb ötletem, mint ráindítani egy 8.04 telepítést, majd az automata partícionálást követően a fájlok másolásakor elvenni tőle az elektronokat (kikapcsolni).
ezt követően live cd-ről visszanyomtam reá a backup.tar tartalmát, és restartoltam. még mindig semmi, "verifiing DMI" az utolsó mozzanat. akkor még megeditáltam a fent linkelt leírásban szereplő helyeken (menu.lst meg fstab) az UUID-ket, de még mindig nem bootol. se grub, se semmi.
ezen kívül még tönkrement az ADSL modem meg a router tápja. más bajom nem volt tegnap, szuper délutánt töltöttem együtt a buzeráns teknikával.
kérem, hogy aki tud segíteni megbútolni ezt a szépséget árulja el mit kell tennem. köszi.
Aktív témák
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest