Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- MWC 2026: Megnéztük a Lenovo Idea Tab Pro Gen 2-t
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen nyomtatót vegyek?
Aktív témák
-
dbius
veterán
Kellene egy kis iránymutatás...
Van haveromnak egy Acer 5735-ös notebookja, amire korábban feltelepítettem a 8.10-et. Azóta frissítettem neki, így jelenleg Ubuntu 9.04 van rajta. Megy (majdnem) minden rendesen.
Egyetlen probléma a vezetékes netkapcsolattal van... (Tvnetwork ice) Statikus IP címet kap a szolgáltatótól.
Az ubuntu beépített network managerrel csatlakozik pppoe kapcsolaton keresztül, ez megy is rendben. Viszont kb. 5-10 percenként megszakad a kapcsolat, és nem kapcsolódik újra, csak ha kattintunk az ikonra. (túrtam a logokat, de nem találtam semmit, amiből következtetni lehetne a szakadás miértjére)
Próbáltam pppoeconf-al beállítani a network manager helyett (ez utóbbit le is tiltottam, hogy ne zavarjon be).
Látszólag minden rendben, a kapcsolat a plog szerint rendben felépül, megkapja az ip címet, viszont nem lehet böngészni.(pontosítok: ip címekkel lehet böngészni, csak a neveket használva nem)
Pingelni is csak ip címeket lehet, neveket nem. Ebből erősen úgy tűnik, hogy a névfeloldás nem igazán megy, a dns szerverek viszont benne vannak a resolv.conf fájlban. Próbáltam az opendns-t is beállítani dns-ként, azzal sem változott a helyzet.
Egy kicsit elakadtam, a neten sem igazán találtam útmutatást, hogy hogyan tudnám helyre pofozni neki, jelen formában viszont használhatatlan, mert még letölteni sem tudja otthagyni a gépet... Routere nincs, tervezi a vásárlást, de nem hinném, hogy csak ez lenne az egyedüli megoldás a szakadások elkerülésére.
Odavittem korábban egy windowsos laptopot, azon a kapcsolat nem szakadt meg egyszer sem.
Route-ot is nézegettem, de látszólag pppoeconf esetében ugyanaz a route, mint a beépített network managerrel.
Minden segítséget, ötletet szívesen megköszönök. Sajnos jelenleg semmi logot nem tudok mutatni, a gép havernél van, csak gondoltam megkérdezlek Titeket is, mert én kifogytam az ötletekből.
Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- PlayStation 5
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest