Hirdetés

Aktív témák

• floatr

veterán

válasz emitter #11166 üzenetére

Namost előrebocsátom: pptp nekem nincsen. De

Jelenleg Ubuntu 8.10-et használok, korábban Kubuntu 8.04-et. Két vpn managerrel van némi tapasztalatom, amihez cisco és openvpn kapcsolatokat konfigoltam.
    A 8.04 esetében kvpnc-t használtam, aminél elég egyszerűen importáltam a rendszergazdi által megadott konfigurációs file-okat, és pöccre ment minden. Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy a megfelelő klienseket/daemonokat telepíteni kellett (pl a ciscohoz a vpnc csomag).
    8.10-es esetében az integrált gnome-os network managert használom -- ami már elég jó -- itt a megfelelő vpn plugin telepítésével másznak fel a kliensek is a gépre. Neked pl a network-manager-pptp csomag kellhet, amit bár nem ismerek, de elég sok helyen leírják a megfelelő lépéseket. Az intrepid esetében is egyszerűen megy a dolog, importálás, kapcsolódás, kész.

Egy problémám volt, de már meg nem mondom melyik verziónál, hogy be akartam állítani azt, hogy detektálja a kapcsolat szakadását, és kapcsolódjon újra. Na ez a funkció valamiért hasonló tüneteket produkált, mint amit itt leírtál: kapcsolódott, majd rövid időn belül elhalt.

Aktív témák