Hirdetés

Aktív témák

• H_Zoli

csendes tag

Sziasztok,

Mindenkitől ezer bocs, de tényleg nincs időm végig nézni, keresni 10.0000 topicot, ezért aki tud kérem segítsen.

A konfigurációm az alábbi:
    -ASUS TUSL2-C (1012-es BIOS-al)
    -2x256MB 133-as brand memória
    -GeForce2MX- videókártya
    -1db 3COM 905TX-es hálókártya
    -1db 1.4-es Tualation processzor

A probléma a következő:

A gép rendben működik bekapcsolás után. OS hibátlanul megy, nincs problémám a sebességgel sem. Hűtés rendben, mert a diagnosztikai eszközök jó értéket mutatnak, valamint szellőzés is van, mert házban sincs az egész, csak egy asztalon vannak összeillesztve az alkatrészek. Szóval tökéletesen működik a gép mindaddig, amíg a POST folyamat során nem kapcsolom ki a gépet. Abban a pillanatban ha a POST folyamat során (hw detektálás a gép bekapcsolása után) kikapcsolom a gépet, a következő bekapcsoláskor egyből a BIOS-ba lép be a drága és azt mondja, hogy az előző BOOT megakadt, mert a processzor frekvencia nincs jól beállítva és ennek köszönhetően most csak Safe módban megy az eszköz. Ha ezek után az órajelnek megfelelő értéket beállítom és újraindítom a gépet, akkor megint minden klassz addig amíg nem kapcsolom ki a post folyamat során. Szépen reprodukálható a jelenség.

A gond az, hogy ennek a gépnek ennél kicsit megbízhatóbban kellene működnie és ilyen apró hibával sem tudok sajnos együttélni. Ezért várom a tanácsotokat, ötleteteket, hogy mi a szösz lehet a probléma.
    Eredetileg 1014-es beta bios volt a gépen és arra gyanakodtam, hogy esetleg az nagyon paranoiás és minden ilyen lekapcsot túlreagál, ezért az utolsó release biost visszatettem de a jelenség nem változott. Próbáltam darabonként mindegyik memóriával, de a jelenség változatlan volt, más slotba áthelyezve is. A táp egy compaq 300-as táp, nem hinném hogy az lenne a bugos.
    Sajnos itthon csak egy AMD Barton alapú gépem van, szóval videókártyán kívül mást ebben a pillanatban nem tudok cserélni. Esetleg van valahol elfekvőben más kisebb memória modulom, azzal/azokkal még megnézem!
    Várom segítségeteket! Apropó nincs jelszó emlékeztető? Elfelejtettem a Dr_Watson accountomhoz tartozó jelszavam és elsőre nem találtam meg a jelszó emlékeztetési funkciót! Úgy tűnik ez a nap nem az én napom. :D

H_Zoli aka Dr_Watson

[Szerkesztve]

Aktív témák