Aktív témák
-
colt1
tag
És ki mondta neked, hogy 10 %-nál többre húztuk? A procim alapfesze 1.7 volt, de 1.8-ig tudom húzni, mert Abiték úgy gondolták ennél többre nincs szüksége egy FCPGA-s procinak. Ha kapod a számológépet, vag sikerül fejbe hozzáadni az 1.7-hez 0.17-et, akkor láthatod, hogy 1.87-et kaphatunk. Azt a 7 századot meg igazán ki lehetne használni. Mert az én procim. Mert megérdemlem :) .
-
colt1
tag
Akarom mondani tuti bírja.
-
colt1
tag
Ez igaz, bár örültem volna annak a 133-nak, valaki azt mondta fentebb, hogy odáig tuzi bírja. Hát csalódnom kellett :(
-
colt1
tag
Valahogy nem igazán akar összejönni ez a 133 MHz-es FSB. Ha felhúzom 125-re OK minden (1 GHz). Fölviszem 133-ra és egy fél-egy órás játék után kifagy. A stepping (cC0) miatt nem megy, vagy kifogtam egy sz.r procit, ami nem bírja addig? :(((
-
colt1
tag
Még egy kérdés: nyáron a nagy melegben vissza szoktátok venni a tuningot nehogy a fagyi hűtse le :) ?
-
colt1
tag
Akkor mire jó a feszemelés??? (simmtester nevű memória-tesztelő progim van - ilyesmire gondolsz?)
-
colt1
tag
Örülök, hohy mindenkit lázba hoznak az élményeim. :((
-
colt1
tag
- utána 120 -ra : úgy hatvan pont plusszt eredményezett.
Ezek után gondoltam, hogy nem lesz ez így jó és hozzápitiszkáltam a VGA-hoz is (GeF2MX400):
- felvettem a frekvenciákat 200/165-re: + 200 pont (mhh, ez már fincsi)
- ezután 200/171-re : még egy 100-as
- végül 200/175-re: csupán 30 ponttal lett több. Nem is próbálkoztam vele tovább.
Ezután fogtam a magfeszt és megtoldottam 0,1-gyel. Lesápadtam, mert 8 ponttal kevesebbet kaptam. Most akkor ez hogy van? A fesz emelés nem jótékony hatással van a teljesítményre? Visszaállítottam.
Ezután felvettem az FSB-t 125-re (meg va az 1 GHz!!!): itt sem voltam igazán megelégedve, ezért gondoltam felviszem 130-ra talán még bírja (ez 1040 MHz-et jelent). A teszt közben jött a fagyi - vissza a 125-re.
A teljes procedúra + 10 Cfokot jelentett. Szerintetek ez reális (már az egész)?
(bocs a kettévágottságért, de rátehénkettem a billentyűzetre, és ment az üzenet.) -
colt1
tag
Hello fiuk!
A fél délutánom ráment a tuningra, és összességében 430 pont többletet hozott a 3DMark2001-ben. A tortúra a következőképpen folyt:
- először felvittem az FSB-t 110-re (880 MHz): 70 pont plusszt hozott -
colt1
tag
Meg lesz, csak tudod egy hónapja füstölt el az előző táp (kiégtek a kondenzátorok - 3 év után) és ezért parázok. Egyébként nem ráz annyira, olyan mint a koax, amikor túl közel érinted a kezeddel a kábel végét és a TV csatlakozóját -éljenek a mazochisták :D
-
colt1
tag
Jaja, csak a konnektorban rossz a földelés, és idén már nem nagyon jön a villanyszerelő, máshova meg nem tudom dugni :(((
-
colt1
tag
Öcsém ül a gépen (nem ezen, ez egy 233MMX, Virge VGA-val :))) ), játszik, de majd holnap nekiülök. Ja, a nagyobb teljesítmény több fogyasztással is jár, ugye? Most cseréltem tápot, két vincsim, egy CD-olvasóm és egy -íróm van. Nem fog kiakadni a gép???
-
colt1
tag
Ezt a cikket már olvastam a megjelenés idejekor. Csak mondom az egyetlen fenti kérdésben nem voltam biztos. Bár, eddig tartott míg átvertem magam a ''Hirtelen elhalálozó P4...'' topicon ott valaki azt mondotta volt, hogy a feszemelés okozhatja az élettartam megrövidülését.
-
colt1
tag
Köszi mindenkinek a segítséget. A procim ugyan csak cC0 steppingű, de kisatolom belőle a lehetőségeket. Az alaplapom (Abit VH6T) egész jól támogatja a tuninglehetőségeket. :DD
-
colt1
tag
Na, megint tojtok a fejemre! :(((
-
colt1
tag
Hello fiuk!
Van egy 800-as cerkém és egy GeF2MX-400, és kicsit szeretnék kicsit több teljesítményt kisajtolni belőlük. A kérdésem az lenne, hogy ésszerű tuning mellett (jelenleg a ventillátorom mellett 28 Cfok a hőmérséklete) csökken-e a processzornak a élettartama? Az OK, hogy garancia ugrik, meg hogy vigyázni kell, óvatosan, fokozatosan emelni a frekvenciákat (ezeket is tudom, hogyan kell), csak ezt nem tudom.
ui: Mit jelent az szvsz az üzenetekben???
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest