Aktív témák
-
cecil
aktív tag
gép: P4 1.5Ghz 256 SDRam ASUSP4B alaplap
Sikerült FSB-t felhúzni 120-ra igy- 1.8Ghz , viszont a szorzót nem tudom állítani miért?
alaplapon van olyan hogy free jump a kézikönyv szerint ekkor kis pöckök segítségével tudom állítani a szorzót meg az FSB-t. az FSB ment is a szorzó nem
Ja 43-45 C a proci igy sok??????? -
cecil
aktív tag
gép: P4 1.5Ghz 256 SDRam ASUSP4B alaplap
Sikerült FSB-t felhúzni 120-ra igy- 1.8Ghz , viszont a szorzót nem tudom állítani miért?
alaplapon van olyan hogy free jump a kézikönyv szerint ekkor kis pöckök segítségével tudom állítani a szorzót meg az FSB-t. az FSB ment is a szorzó nem
Ja 43-45 C a proci igy sok??????? -
stpotty
tag
spire fridgerock
-
stpotty
tag
valaki?
-
stpotty
tag
HI!
Nekem egy xp2000+ os procim vam, TbredA, és 1946mhz-nél nem megy feljebb (14×139). Lehetne szerintetek valahogy feljebb tornászni, vagy ez ennyit tud? Ja és így terhelve felmegy 65c˙-ra is, ez még normális, vagy már egészségtelen?
Előre is köszönöm a tanácsokat.
:)) -
rob2002
csendes tag
Hali!
Van 1 elado holeadoradiatorom+nagy ventillatorom 1 nagy hazban VIZHUTEShez!
Mindez 1 SEAT IBIZA belso futoegysege.... Ha akarod szetszeded es hazba epited, ha akarod akkor kivezeted a csoveket a hazbol bele, ki az erkelyre es CSEND lesz a szobadban Ki mennyit ad erte? A legtobbet ajanlo viheti... Mailozzatok legysziii
mail to: thaone@freemail.hu -
RAM
őstag
''Visszaolvasv az elobbieket, meg parat az elozo oldalrol is, feltetelezem hogy egy cC0-s stepping ID-s, 633MHz-s Celeron 2-vel vagy felszerelve.
Ezek valoban elmennek 950-1000MHz korul, de mar csak a megemelt 1.8V koruli Vcore-l, az eddig csak akkor fogsz SZVSZ feltorni vele, ha ezt meg tudtad emelni. Addig minden probalkozas tok felesleges, ugyanugy, mint a JP6-l a szorzo allitgatgatasa. Ez ugyanis 98 augusztusa ota fixalt, azaz Te barmit is allitasz be neki, az akkor is a gyari erteken fog szorozni. Kesz, punktum. Ezen valtoztani nem lehet.'' from hobizoli
Segítség kellene, tud valaki drótozni (kép van)?
633 celeront szeretném 1,8V körüli feszültségre beéllítani--> FSB-t meg 100-ra. -
Victorius
tag
Sziasztok!
Nekem 2,0 Ghz-es P4-em van (Northwood persze). Szerintetek mennyit kellene ennek bírnia? És mekkora az elfogadható hőmérséklet egy ilyen procinál. Nekem a hozzá adott Intel hűtővel 50 fok körül van. Szerintetek ez nagyon rossz?
A procim meg 23XX körül kifagy vele. Szerintetek van valami esélyem némi tuningra?
Mire cseréljem az Intel hűtőt? (Úgy értem, minimum melyik az, amivel elérhetek némi tuningot?)
Előre is köszi! -
Tom2K
csendes tag
Hogyan lehet Intel P2 400-as procit 450 MHz fölé ereszteni anélkül, hogy a bootolásnál megfagyna? (A lap egy Abit be6-II v2.0) :DD
-
hobizoli
nagyúr
válasz
-Gumicsizma- #59 üzenetére
Mi P4???
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Ez eleg csira... ennel lehet jobbat is kisajtolni ebbol a VGA-val, ezzel:
-AMD TBred B 1700+ (1466MHz), de cibalva akar a 2GHz-t is szereti :)...leghutessel
-Abit NF7(-S)
-2x256Mb DDR333 PC2700
Kb ugyannyiba faj...
Ez ugy 12.5-13k-t produkal egy Ti4200-l. Ezt egy TuaCerka mar meg sem szagolja...
Ja, es ez a fejlesztes nem egy zsakutcaba torkollik...lasd pl a Tualatin.
Csokozon.
:DD
hobizoli -
trickyboi
csendes tag
Na az én gépem is érdekes a tuning terén! Celeron 900MHz-es procit hajtom 9X122MHz-en (1100), de ezt úgy kell elérni az Abit ST6-os lapban, hogy 3:3:1-et átállítom 4:4:1-re (eddig ok), de fesz.-t kell hozzá emelni, hogy elinduljon!!! Miután elindult a fesz.-t simán visszaveszem default-ra és úgy is megy...érdekes, mi? Na ez miért van???:DD
-
napocska
tag
Persze azt is hogy a vonalmenti szórt kapacitásokat a tranzisztorokat összekötő fémezések mentén gyorsabban tudd tölteni.
Erről az is eszembe jutott ismét (amit nem én irtam először a fórumon) hogy az elektronmigráció is képes elhordani a fémezést ha nagyobb feszültségen nagyobb áramot hajtasz...
Mondjuk egy Celeron elégetése azért nem egy nagy esemény (bár neked lehet megrázó) szerencsére, szóval előre a tuninggal! -
napocska
tag
Fizikai határai vannak a feszemelésnek, mert a jelenleg néhány száz atomnyi vastag (!) oxidrétegen igen könnyen átüthetsz nagyobb feszen! Szóval csak ésszel...A memóriák tesztelésénél is alkalmaznak nagyobb feszültséget, hogy a gyenge pontok még a fogyasztóhoz való kiszállitás előtt kipeszteljenek (aztán persze a tulaj ugyis ad neki még...) Ez az ugynevezett aktiválási energia, amely a hőmérséklettel és a feszültséggel arányos, szókséges ahhoz hogy ilyen károsodást okozzon...
-
anyádat
csendes tag
A 3DMark-al a mert pont:8647 azert elég zsirhttp://prohardver.index.hu/pics/smileys/act_bouncin.gif
:DD -
anyádat
csendes tag
<moderálva>
Vegyél egy normális gépet aztan próbálkozhatsz!!!
Hozzávalok:(Ha nincs sok pénzed)Proci:1200 cerka(1500-re huzva [atom stabil])
Alaplap:egy abit st6 vagy epox 3pta
Ram:512 sd
Cooler:Titan D5T
VGA:Ati 9000 vagy Abit suliro 4200 titanium (SEMMI FELE KEPPEN MX-ET)
es enyi -
Gri
tag
Marmint nem tizenketszeres, hanem szazhuszonvalahanyas FSB... :DD
-
Gri
tag
Hi!
IMHO a cC0-as stepping miatt nem fog feljebb menni, bar az is lehet, hogy ram kinja van.
De orulj a 12x FSB-nek is.
Gri -
Bogyó bá'
nagyúr
-
atty
tag
Hoppá, nekem cD0-ás a Celeroncsom, bocsi! :DDD
-
atty
tag
Nekem C1-es steppingű 800-as Celeroncsom van és vitte simán az 1200 MHz-et feszemelés nélkül, stabilan, de effektíve olyan giga-brutál sebességnövekedést nem tapasztaltam, meg melegedett is cefettül (nem volt valami jó a hűtés:50 fok), szóval nekem megy alapon oszt így is jó. Na persze lehet hogy a Geforce 2 MX400 is kicsit visszafogja játékban :DD !!!
-
colt1
tag
És ki mondta neked, hogy 10 %-nál többre húztuk? A procim alapfesze 1.7 volt, de 1.8-ig tudom húzni, mert Abiték úgy gondolták ennél többre nincs szüksége egy FCPGA-s procinak. Ha kapod a számológépet, vag sikerül fejbe hozzáadni az 1.7-hez 0.17-et, akkor láthatod, hogy 1.87-et kaphatunk. Azt a 7 századot meg igazán ki lehetne használni. Mert az én procim. Mert megérdemlem :) .
-
sh4d0w
félisten
-
colt1
tag
Akarom mondani tuti bírja.
-
colt1
tag
Ez igaz, bár örültem volna annak a 133-nak, valaki azt mondta fentebb, hogy odáig tuzi bírja. Hát csalódnom kellett :(
-
colt1
tag
Valahogy nem igazán akar összejönni ez a 133 MHz-es FSB. Ha felhúzom 125-re OK minden (1 GHz). Fölviszem 133-ra és egy fél-egy órás játék után kifagy. A stepping (cC0) miatt nem megy, vagy kifogtam egy sz.r procit, ami nem bírja addig? :(((
-
colt1
tag
Még egy kérdés: nyáron a nagy melegben vissza szoktátok venni a tuningot nehogy a fagyi hűtse le :) ?
-
colt1
tag
Akkor mire jó a feszemelés??? (simmtester nevű memória-tesztelő progim van - ilyesmire gondolsz?)
-
Egon
nagyúr
Ember, ez nem így megy....:(
1. A fesznek semmi köze a teljesítményhez, ellenben a 3DMark-eredmény ingadozni szokott kicsit.
2. A stabilitás-tesztelésre nem alkalmas a 3DMark: helyette Prime95-öt, és memtest86-ot javaslok.
3. A feszt nyugodtan emelheted, egy-két tizedvolt nem árthat (persze állítsd be a bios-ban a hőmérséklet-figyelést/riasztást úgy 55 fokra, és normális hűtés + paszta legyen a procin!!!). -
colt1
tag
Örülök, hohy mindenkit lázba hoznak az élményeim. :((
-
colt1
tag
- utána 120 -ra : úgy hatvan pont plusszt eredményezett.
Ezek után gondoltam, hogy nem lesz ez így jó és hozzápitiszkáltam a VGA-hoz is (GeF2MX400):
- felvettem a frekvenciákat 200/165-re: + 200 pont (mhh, ez már fincsi)
- ezután 200/171-re : még egy 100-as
- végül 200/175-re: csupán 30 ponttal lett több. Nem is próbálkoztam vele tovább.
Ezután fogtam a magfeszt és megtoldottam 0,1-gyel. Lesápadtam, mert 8 ponttal kevesebbet kaptam. Most akkor ez hogy van? A fesz emelés nem jótékony hatással van a teljesítményre? Visszaállítottam.
Ezután felvettem az FSB-t 125-re (meg va az 1 GHz!!!): itt sem voltam igazán megelégedve, ezért gondoltam felviszem 130-ra talán még bírja (ez 1040 MHz-et jelent). A teszt közben jött a fagyi - vissza a 125-re.
A teljes procedúra + 10 Cfokot jelentett. Szerintetek ez reális (már az egész)?
(bocs a kettévágottságért, de rátehénkettem a billentyűzetre, és ment az üzenet.) -
colt1
tag
Hello fiuk!
A fél délutánom ráment a tuningra, és összességében 430 pont többletet hozott a 3DMark2001-ben. A tortúra a következőképpen folyt:
- először felvittem az FSB-t 110-re (880 MHz): 70 pont plusszt hozott -
PeliScan
addikt
Na jó, látom, kezd offolódni a topic, én is:
Vajon miért nem megy 110 FSB fölé az MSI845UltraC+1.7Celeron konfig? A BIOSban betettem 133ra, és szedhettem szét BIOSt resetelni... :(
Asszem eddig 115 FSB volt a max, ami azért (főleg az eddigi hozzászólásokat nézve) elég kevés, nem? -
supercow
őstag
''Egyébként nem ráz annyira''
Errő az jut eszembe, hogy van az a sorozat, hogy ''Utolsó mondatok a halál előtt''. Abban voltak ilyenek, hogy:
Ááá, tudok én villanyt szerelni...
Dehogyis, ez a vezeték nincs feszültség alatt!
Hogy itt milyen gázszag van!? És milyen sötét...
Ez a zongora rögzítve van.
És akkor csak bedugom ide ezt a kábelt, és világos lesz!
Azért csak óvatosan azzal a konnektorral :( -
colt1
tag
Meg lesz, csak tudod egy hónapja füstölt el az előző táp (kiégtek a kondenzátorok - 3 év után) és ezért parázok. Egyébként nem ráz annyira, olyan mint a koax, amikor túl közel érinted a kezeddel a kábel végét és a TV csatlakozóját -éljenek a mazochisták :D
-
colt1
tag
Jaja, csak a konnektorban rossz a földelés, és idén már nem nagyon jön a villanyszerelő, máshova meg nem tudom dugni :(((
-
colt1
tag
Öcsém ül a gépen (nem ezen, ez egy 233MMX, Virge VGA-val :))) ), játszik, de majd holnap nekiülök. Ja, a nagyobb teljesítmény több fogyasztással is jár, ugye? Most cseréltem tápot, két vincsim, egy CD-olvasóm és egy -íróm van. Nem fog kiakadni a gép???
-
Bogyó bá'
nagyúr
Jó estét, Elvtársak! :D
Nah, szóval nekem is CEL 800@1066-om van, kb egy éve, egy ősrégi CUSL2-ben müxik, alapfeszen, és semmi probláma nincs vele....Atomstabil, mérsékelten melegszik:
Üresjáratban kb 36-38 fokos, HOTCPU-val kinozva hosszasan , max 47 fokos volt.Igaz, hogy Titan D5TB/4TC cooler van rajta, főleg a csöndessége miatt... -
colt1
tag
Ezt a cikket már olvastam a megjelenés idejekor. Csak mondom az egyetlen fenti kérdésben nem voltam biztos. Bár, eddig tartott míg átvertem magam a ''Hirtelen elhalálozó P4...'' topicon ott valaki azt mondotta volt, hogy a feszemelés okozhatja az élettartam megrövidülését.
-
guess.who
senior tag
válasz
GeorgeTerror #4 üzenetére
/OFF
''Esetleg 0.1 voltot adhacc neki.''
Hát olyan feszültséggel biztos szépen muzsikálna... ;]
/ON
Az véleményem az, hogy ha egy proci x frekvenciát nem bír ki feszültségemelés nélkül, akkor jobb hagyni a fenébe... Elvégre inkább legyen üzembiztos, minthogy pár plusz megaHertz miatt állandóan resetelnem kelljen, meg kékhalált bámulnom...
Szóval ahogy GT bá' is említette: ésszel, nyugodtan, lassan, mindent inkább ötvenszer kipróbálva... -
colt1
tag
Köszi mindenkinek a segítséget. A procim ugyan csak cC0 steppingű, de kisatolom belőle a lehetőségeket. Az alaplapom (Abit VH6T) egész jól támogatja a tuninglehetőségeket. :DD
-
Ploszi
senior tag
válasz
GeorgeTerror #4 üzenetére
úgy akartad mondani, hogy sokan vagyunk, de nem.... bocs az OFF-ért, de nem lehet kihagyni :D
-
GeorgeTerror
senior tag
Ez nem így van, csak minden újonc felteszi ezt a kérdést, és kezd unalmassá változni a téma, ugyanazt x-szer leírni.
Gari nem ugrik, csak ha kiég a mag és az láccik kívülről. Tehát ne adj neki 3 voltot :)
Emelheted ész nélkül is a frekit, legfeljebb megfagy. vagy semmit sem csinál. Akkor biosreset aztán heló újra elölről. Hát ennyi.
Ja és használd a keresőt!!! 800-astól ideális elvárás rendes lap+mem mellett a 8*133, ha rendes c1-es proci. Ha nem akkor is mehet, csak nem bizti, hogy jó lesz. Esetleg 0.1 voltot adhacc neki.
Ennek a kövületnek (pl egy modern P4-hez képest) nem árt a tuning, de inkább ésszel csináld.
A tuning ártalmairól olvashacc a hirtelen elhalálozó p4-ek vagy vmi hasonló című topikban.
Ja és ne légy türelmetlen a fórummal kapcsolatban, mert ojan aki akar tud és elég türelmes (10000000-szer is) segíteni kevesen vagyunk és nem is vagyunk elegen :DD :DD :DD -
atus7377
aktív tag
SZVSZ=Szerény Véleményem Szerint.
-
colt1
tag
Na, megint tojtok a fejemre! :(((
-
colt1
tag
Hello fiuk!
Van egy 800-as cerkém és egy GeF2MX-400, és kicsit szeretnék kicsit több teljesítményt kisajtolni belőlük. A kérdésem az lenne, hogy ésszerű tuning mellett (jelenleg a ventillátorom mellett 28 Cfok a hőmérséklete) csökken-e a processzornak a élettartama? Az OK, hogy garancia ugrik, meg hogy vigyázni kell, óvatosan, fokozatosan emelni a frekvenciákat (ezeket is tudom, hogyan kell), csak ezt nem tudom.
ui: Mit jelent az szvsz az üzenetekben???
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest