Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz KMT #3164 üzenetére

"Próbáljam ki? Azaz vegyem vissza a proci szorzót, és gyorsabb lesz? :D Kétlem." Nem csak azt mondtam a szorzót vedd vissza, hanem emelj FSB-t. ;) Én elhiszem hogy megértetted, de nem úgy tűnt. A fentebbi elmélkedés általánosságban érvényes, nem feltétlen E8400-nél, vagy a te procidnál, bármelyiknél, tehát általánosságban mondtam. Az, hogy a te géped húzva, arról nem volt szó:) Én nem szeretem az energiatakaréskossági funkciókat, jobb szeretem magam irányítani a dolgokat, már amennyire lehetséges. Ha egy 45nm-es procinál feszt emelsz, ugyanúgy jobban melegszik mint egy 65, vagy 90nm-es, vagy bármilyen, tehát jóval többet is fogyaszt. Az én személyes esetemben egy cel420-t feszeltem alul, onnantól kezdve nem kellett venti, hetekig úgy ment, és max 40 fok volt, kézzel is ellenőriztem a bordát. Alapfeszen azért fel-fel pörgött a venti 4-500 rpm-en, de ha sokáig terhelve volt a rendszer, akkor nagyobb fordulatszámon is. Igaz, ez nem pont ideillő példa, de igenis van ezeknek érezhető hatásuk. Ide illő példa: eladtam havernak a 2.4ghz-es a64-emet, 690g-s lappal, 1előre csak igp-t használ, teljesen fölösleges húzni, procit alulfeszeltem, de 1ébként is 45W TDP-s, szorzó le/FSB fel, ramot jól megrángattam, így mindjárt jobban mennek a gamek, fogyasztásban meg jobb vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák