- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gamepad
- Steam Deck
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila8006
aktív tag
válasz
darál0w #22177 üzenetére
Szia köszi a sok helpet megtettem..csak elfelejtettem a bios cleartől kivenni a pipát így mindent állíthattam újra xD
na szóval már nem 1066nak látja a bios hanem 1067nek..ráadásul a cl-eket is beállítottam,feszt is állítottam amire kell,persze semmi nem történik.
megjelenik a win7 logo,és kampec..ugyhogy lejebb tettem a memoriákrat: 889MHz-re így vagyok itt
így most a bios azt írja amemokraC7100
nemigen értem az 1066os ramokat miért nem akarja uj biossal kezelni,de legalább így megy.
köszi még 1x -
Attila8006
aktív tag
válasz
darál0w #22173 üzenetére
hopp de az asus honlapján láttam egy frissebbet...
ez mit takar szerinted?Description P5W DH Deluxe 3002 BIOS
Fix VT does not work after resume from S3.File Size 724.18 (KBytes) 2010/10/26 update
ez nem lenne nekem jobb?vagy ez
5W DH Deluxe BIOS 2004
Fokozza memória kompatibilitásde ez régebbi mint a dátum is mutatja..
-
stratova
veterán
válasz
darál0w #22172 üzenetére
No akkor a telóról történő aktivitást leszámítva majdnem egy cipőben evezünk,bár nekem alvással sosem volt gondom épp ellenkezőleg
Ezt a hideget meg ne is említsd,reggel mire átérek gyalog a Dunán (hmm lassan vízen is járhatnék, ilyen hőfokok mellett, de kezdetben csak keresztben) ki sem tudom kapcsolni magamon a hibernálást. No nem OFF-olok tovább.
-
aleister
veterán
válasz
darál0w #22159 üzenetére
Én is úgy emlékszem...node ki mondta, hogy én nem akarok extrém tuningolni?
Igazándiból egyetlen dolog tart már csak vissza az Asrock-tól: a Sabertooth-ról nagyon jó tuningeredmények hírlenek, de róla nem találtam sokat.
Esetleg van valami lista az eddig elért rekordokról, ahol a konfig is szerepel? Ha sokan használják az "1 millió légy nem tévedhet" alapján, én is beruházok egyre.
-
aleister
veterán
válasz
darál0w #22139 üzenetére
Köszi a választ!
Csak régebbről emlékszem, hogy az i7 konfigoknál volt olyan, hogy szétégtek a foglalatok, cpu lábak, mert kevés fázisú volt az áramellátás, és nem bírta a cucc a tuningot.
Mondjuk az mintha 1366 lett volna.A jobb hűtést mire alapozod? A Sabertooth-nak egyedi kerámiahűtése van. Vagy ez azért egyedi, mert nemigen jó, és más gyártó nem használja?
-
jolti05
őstag
válasz
darál0w #22129 üzenetére
Alapfeszen szerettem volna valamit kihozni, de egyébként már 210Mhz-es HT-vel sem volt stabil, többször lefagyott a gép. Gondolom a ram nem bírta az iramot.
A cpu esetében csak azért óvatoskodom a feszemeléssel, mert nem az enyém, csak használom
És akármennyire elavult darab, elég borsós árat kérnek egy ilyenért.
Ha minden jól megy, fél éven belül szeretnék venni pár dolgot, de addig gondoltam elketyeghetne a proci 2.6Ghz-en. Csak írdatlanul fűt a 4870, elég meleg van a gépben, és így is az egyik magja a procinak 80fokos, amire rá is kérdeztem, hogy ez miért lehet, de válasz sajnos nem jött.
Ha megemelem a memóriák feszültségét, a gyengébb típusúnál próbálkozhatok 3/4/4/8 helyett azokkal az értékekkel, amit a többi bír? (2.5/3/3/7)
Ezt amúgy vettem:
"HT frequency ratiot autorol vedd manuálsira. a max értéktől legalább 2vel alá.
cpu frequencyt emeled. és szépen visszaosztod a ramokat alaporajel alá."Ma már nem állok neki szórakázni vele, de ha már mindennel tisztában leszek, akkor de
-
Kakaduku
senior tag
válasz
darál0w #22137 üzenetére
Nincs több kérdésem
Csak gondoltam megkérdezek egy hozzáértőt is a dologról. Ma sikerült a videókártyát egy kicsit feljebb tornászni, de holnap ha lesz időm akkor kipróbálgatom ezeket az értékeket.
Jah, de most jutott eszembe, hogy lenne még egy kérdés.
A CPU fesze nem magasabb a BIOS-ban? Nincs valamiféle drop? Ezt csak úgy hallottam valahol.
Jah, még annyi, hogy ezeken a feszeken kívül nem kell semmi mást beállítani, mint amiket írtam?! -
Attila8006
aktív tag
válasz
darál0w #22143 üzenetére
értem
emeltem a feszt kicsit de ugyanugy fagyott..
a memoria MHz választásnál szerepel az 1066 a biosban.
beállítottam mindent amit kell.cl,frek,volt,stb..de akkor se bírt bootolni!Viszont még gyári biossal van ellátva!
Nemtudom hogy egy bios frissitéssel megoldható-e ez a probléma.
A régi lapomba az nem tetszett hogy néha 2x3x bekapcsolás után ujra indult a bios kép követöen...ez zavart így lap cserét csináltam!Ráadásul az asusban jobban bízok mint mondjuk a többi verseny társaiban -
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w #22115 üzenetére
amit nem írok, az marad ugy ahogy van a biosod alapján.
HT frequency ratiot autorol vedd manuálsira. a max értéktől legalább 2vel alá.
cpu frequencyt emeled. és szépen visszaosztod a ramokat alaporajel alá.
a ramoknak azt az időzítést állítsd be, amit a leggyengébb visz. és küld meg őket a magasabb fesszel, amit a gyárto javasol.
pcie 100...az oké.aztán...procifesz. kezdésnek 1.4V...de mivel is hűtöd?
-
jolti05
őstag
válasz
darál0w #22099 üzenetére
Köszönöm.
Az egyik képen (amit linkeltem) látni a memóriáim "képességeit". Az harmadik kilóg a sorból, és nem tudom ezt bírná-e:
A CAS Latency (CL):2.5
RAS to CAS Delay (tRCD): 3
Row Precharge Time (tRP): 3
Min RAS Activate (tRAS): 6
1T/2T Memory timing (CR): 1THa az a memóriamodul 200Mhz-en alapból 3/4/4/8, akkor visszahúzza a többi ram sebességét is? A cpuz Memory fül alatt ezt látom: 2.5/3/3/6/8/2T/16clocks. Nem tudom ebből mit tudnék faragni. Ha pedig a Slot #3-mat nézem, 200Mhz alatt 3/4/48 van.
Aztán a szorzóval sem nagyon tudom hogy játszak, nem tudom ezek a kingmax memóriák meddig szokták bírni a strapát, meg hogy a procim meddig bír menni feszemelés nélkül...
Azzal pedig sajnos tisztában vagyok, hogy nem tudom kihasználni a videokártyát.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #22070 üzenetére
Hát látod....Az AUTO inkabb tetszik neki mint a 0 vagy a 100....
Greyfoot: Hat igen.....90Mhz nem er meg 1.45V helyett 1.512V-ot...3,6Ghz-en mar elegge elkezd zabalni!!!Lehet majd beiktatok egy uj alaplapot...
Mondjuk ez a config csak ugy jott hogy eladtam az elozo AMD Athlon X2 4400+,ASUS M2N,GeFo. 8500GT 256MB,RAM 2GB DDR2 OCZ.amit 3eveig hasznaltam parszor jol meghajtva.....180Euroert......ezt meg vettem tiszta ujonnan nagyraktari aron 207 Euroert.persze minden garancias 2-3evig.Azert igy megerte nem?!
Uj config: AMD Athlon II X3 450(Rana)+ASUS M4N68T-M V2+Apacer 2GB DDR3 Golden Edition+Gainward GeForce GT240 1024MB DDR5......TEgnap meg meg rendeltem meg 1 ugyan ilyen RAM-ot hogy ne legyen egyedul szegenyke
meg a Win 7 szerint is a RAM a leggyengebb...Akkor mar legyen Dual Chanel.Es az is csak 10Euromba kerul.. xD
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #22064 üzenetére
HT-t nem!Ott csak a "V"-okat lehet allitani!Az NB-azt lehet x4-x10-es szorzoig.
Na es most meg ugyeskedtem.Most eleg stabilnak nez ki a rendszer ilyen beallitasokkal!
CPU 14.5x242= 3511Mhz
HT link 1211Mhz
NB Freq. 2180Mhz
DRam Fr. 807Mhz 9-9-9-24-34-1T
LLC AUTO(51.6%)VCore voltage(CPU-Z szerint) Idle- 1.464V Load- 1.452V mostmeg nemhogy emelkedne hanem visszaesik par mV-ot....
Szerintem ez meg belefer nem?Es ugy nez ki stabil!Ma probaltam 3maggal 4011MHz-et ment.Lehet ha beiktatnak egy vizhutest a procira akkor menne 3,6GHz fölött is stabilan.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #22060 üzenetére
Mostmar tudom mi micsoda.....Az a lenyeg hogy stabil legyen.Mondjuk Prime igaz hogy kifektette,de 2 ora Crysis meg meg se kottyant neki...Nem ertem.
Csak a prime-nal esik szet a rendszer amugy fut rendesen.
Na ez az hogy mennyi a normal fesz???Jo a procinal tudom hogy 1.4V körül.
Chipset az Auton van az nem tudom hany Volt de 1.2-1.68-ig lehet allitani,az VDDNB az meg 0.8-1.55V-ig...de ha AUTO-n van akkor ugyanannyi feszt kap mint a proci.
REF clock = FSB-vel???A HT-n csak a Voltokat tudom allitani 1.2-1.38V-ig.Na majd valamit kisütök!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #22058 üzenetére
HAt mar nem is tudom.....Hat az hogy nem stabil egyaltalan!Prime 2-3 perc utan meghasal....jah mi az a FPU?Mert ha az AIDA-nal ha elinditom az FPU Julia tesztet rogton kekhalal...Ebbol kovetkeztetem hogy az a leggyengebb lancszem!vagy nem?Es szerintem ez lesz az a chipset dolog nem?
Hat az LLC meg azert nincs kiaknazva rendesen,de legalabb mar kezdem kapizsgalni hogyan is mukodik.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #22048 üzenetére
Na de komoylan mi az??? Az elozo gepemen is AUTO-n volt mindig...Sot meg 150mhz en is hasznaltam....
es nem lett semmi!
Greyfoot: Na most azt csinaltam hoyg levettem a VCore feszt 1.4375V-ra.....A HW Monitor 1.464V-ot mutat.......A CPU-Z 1.452V-ot....Ha a Prime megy akkor meg mindig 1.5V-ra felugrik!
-
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #21994 üzenetére
Elolvastam es kakit se ertek belole... xDDD Mintha egy Atomfizikus beszelne nekem a maghasadasrol kb. annyit ertettem belöle!!!
Na de itt a kép
És közben próbálgattam is...A Bisoban allitott feszultseg 1.4625V......Ha 0%-ra raktam az LLC-t akkor a bisoban levo "Hardware monitor" 1.428V-ot mutatott.
Ha 100%-ra allitottam akkor a "Hardware Monitor" 1.368V-ot mutatott.
"Auto"-n pedig 1.404V-ot jelzett.......Na most mi van ilyenkor???Aztan most raallitottam 12.9%-ra(ne kerdezd miert),igy is a HardwerMon. 1.404-et mutatottJah es se 0%-nal se 100%-nal nem indult ujra a gep!RESET-bios alapbeallitas...es csak igy indult...
A CPU-Z meg a Biosban beallitott 1.4625V-os 12.9% LLC-nel 1.476V-ot mutat....Es most kozben elinditottam a Prime64-et es a CPU-Z-ben felugrott 1.512V-ra!!!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #21985 üzenetére
Overclockers were thrilled, this meant they didn’t have to set the VCORE at levels that caused idle VCORE to be through the roof in order to get full load VCORE where they wanted it. Then came an article at Anandtech that used some graphs and logic to prove that LLC actually caused voltage spikes when going from full load to low load. In theory, the voltage regulators on the motherboard could not react fast enough to the sudden change in CPU load, and kept delivering full load power for an instant when the CPU did not need it, resulting in a brief jump in VCORE.
Ez mit jelent???
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #21981 üzenetére
Most talatam valamit....
It turned out that what this setting did was prevent the CPU VCORE from dropping under load, a situation known as “vdroop”. Normally if the idle VCORE was 1.300v and you put a heavy load on the CPU the VCORE would drop to 1.28 to 1.24, sometimes even more then .1v! What LLC does is watch for that drop and supply more power to prevent it, keeping the VCORE at a steady level and helping avoid crashes caused by the suddenly lower VCORE.En azt veszem ki belole,hogy terheles alatt,ha pl 1.3volt a VCore akkor ez leesik 1,28-1,24 sot meg 0.1Volt-ot is...Es ez az LLC pedig allandositja a Voltot....vagyis nem csökken terhelesnel...Vagy rosszul ertelmeztem???
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
darál0w #21932 üzenetére
Szóval procifesz belőve, memófesz belőve ami a feszeket illeti ennyit állítottam.
Többi az FSB, és memó időzítés (CCL) is Auto akkor stabil és nem droop-ol.Fogalmam sincs miért van de így hajlandó működni
Memóriát nem sikerült rendesen kitesztelni de ez az én tudatlanságom eredménye.Viszont úgy látom nagyon stabil a Corsair.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
darál0w #21926 üzenetére
Nos nem tudom esetleg P5Q Deluxe tulajt érdekel e ilyesmi de tesztelgettem d.u és hát akkor kapok stabil rendszert ha kizárólag azt állítom be ami biztos és a többit a lapra bízom.
Proci fesz, memó fesz, időzítések, meg ugye az FSB-k, Sajna a memóriám nem igazán szereti ha húzzák..viszont a proci szépen dolgozik "bárhova" állítom.
Nyúztam egy órát a Blend-el meg a Small FFT vel is.(Ja és így nem is droop-ol semmit), Stabil mint a beton.(Minden időben)Ha fix értékeket állítok az alsó szekcióban a feszeknél egyből problémája van mindennel
Nem tudom hát nekem jelenleg így jött össze 440 x 8.5 (3,7Ghz), 1.3v csak a memóriával annyira meg vagyok elégedve hogy szívem szerint gyorsabbért nem cserélném le.
Birta még a 900at is szegény
Biztos lehetne még játszani vele, mondjuk 2,2őt adva..nem tudom.Asszem majd VGA ra gyúrok inkább
Köszönöm darál0w Atom Anti minden esetre a segítséged -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #21924 üzenetére
Üdv darál0w!
Ismét beköltöznék kicsit a topikba...
A múltkori XFX lapom beállításában is sokat köszönhettem neked, most örülnék, ha végig küzdenénk a jelenlegit is, mivel platform váltás történt nálam. Ezt a lapot most azonban egy jó ideig szeretném megtartani, azért lenne jó belőni egy tuti beállítást.Próbáltam az "auto tuning" meg "turbo" megoldásokat, csak valami mégsem volt pöpec...
A tuti az lenne, ha kis proci hajtás - valahol max 3,5 környékén - mellett menne szépen a ramom 2000-en, ha nem sok ez a proci mem. vezérlőjének /1333 FSB/. Állítólag gond nélkül megoldható megfelelő beállításokkal... Bízom benne. Majd kiderül, mit mondasz rá.Egy-két napon belül kereslek majd, aztán neki ugorhatnánk.
Köszönet!
Szia!
-
ZeN973
tag
válasz
darál0w #21900 üzenetére
Jelenleg konkrétan a Black Opsnál jött ki hogy valami kevés!
A kolégámnak ugyanilyen konfigja van csak egy E8400 es procival és ott jól muzsikál a cucc! Ezért gondoltam hogy talán sikeres lehetne a freki nővelés!
Bár mondjuk nem 1920x1080 on hajtja!
Mit javasolsz , VGA is kellene?Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest