Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Régebben próbálgattam feljebb tornászni a processzor órajelét. Ment is, csak instabillá vált a rendszer. Már a legapróbb módosításokra is "kép kimerevedős hang beragadós" fagyással válaszolt, fesz emeléssel csak csínján próbálkoztam. Most updateltem egy videókártyát, és gondoltam újból megpróbálkoznék vele. A configom az adatlapomon van, ha valaki ráér, és lenne olyan kedves Ádámtól-Évától elindulni velem ezen az úton, azt megköszönném. -
törölt tag
Én helyedben nem fix Vcore állítanék be, hanem Offset módba, hogy idle állapotban ne kapjon max Vcore feszt feleslegesen, így a lapodat is kíméled, meg kevesebbet is fogyaszt. 4.7Ghz az már elég magas órajel, ha jó procit fogtál ki, akkor léghűtővel is lehűtheted, de ajánlott a víz.
Én jobban játékokra használom a gépet, 4.5Ghz-en járattam, de vissza tettem 4.2Ghz Turbó órajelre, és ugyanazt az FPS produkálta, pedig alacsony felbontáson játszom, valahol még javulást is kaptam.
Van egy teszt ahol játékoknál mértek turbó órajelet, és 4.5Ghz-es OC-t, és turbó órajelen több FPS volt játékokban -
-
-
törölt tag
Azzal a lappal, és procival szépen lehet tuningolni, ha jó hűtésed lesz hozzá, akkor 4.5Ghz környéke simán elérhető.
Itt van róla video: [link]
Feszültséget magad kell kitapasztalni, mennyit bír stabilan, ha kicsit instabil akkor többet adni rá stb. De ezt egy idő után kitapasztalod, hogy mit bír. -
darál0w
Jómunkásember
előfordulhat. h bőven elég neki
következőképpen tudjuk letesztelni.
fraps indít. adott játék indít. és nézel egy max FSBt adott pályarészen.
aztán procit kicsit feljebbtoljuk. szintén indul az előző bekezdés. ha több a max FPS, akkor még nincs "kihajtva".
de ez majd csak akkor ha megvan az uj VGA...
-
darál0w
Jómunkásember
azt én tudom. most a ramod is jo...
a kérdés arra vonatkozott, h akarsz e továbbmenni, ami a prociorajelet illeti?
mert ha igen, akkor előbb a ramjaidat kell letesztelni, mert 800asok és most a legkisebb orajel, amin tudnak menni ezen orajel mellett az 800. értelemszerűen magasabb orajel magasabb ramorajelet vonz magával. és ezért kell akkor ramot is tesztelni.
-
darál0w
Jómunkásember
jo. akkor előbb megnézzük alapfeszen
amit nem említek az marad alapon.
ai ocerclocking - manual.
ratio cmos setting - 8
fsb freq - 400
pcie freq - 100
dram freq - 800
cpu voltage - azt az értéket, amit coretemp mutat
cpu pll - 1.5V
FSB termination - 1.2V
dram voltage - gyráilag előírt fesz.
NB voltage - 1.3V
ha van LLC, akkor off.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged