- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Acer notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dii
csendes tag
válasz
darál0w #23975 üzenetére
énis a c'n'q ra gondoltam...
100%loadon csinálja ezt természetesen prime alatt 200x19 es szorzón ezt nem tapasztaltam, viszont most azt figyeltem meg, hogy ahogy felmegy 65/66 fokra akkor dobja le a szorzót 200x4 re és ahogy lement 50 fokra vissza ugrik 200x20ra... nem lehet, hogy valahol bevan álítva valami vészjelzés, hogy 65fok felé nem engedi?
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #23902 üzenetére
Szia.Emlékszel néztük az alaplapom és az jött ki nem nagyon lehet tuningolni, na most veszek másikat és azt szeretném kérdezni tőlled hogy ehez mit szólsz
Gigabyte P41T-ES3G
plusz a memót is cserélem 1db (2gb kingmax herkules 1600mhz ddr3),ez az egy memória felér 3db 1 gb 800mhz-es memóriával szerinted ?? -
dii
csendes tag
-
Djsaba
senior tag
-
sittes79
addikt
válasz
darál0w #23901 üzenetére
kezdek belejönni, 3600 mhz-nél tartok cpu fesz 1,264, ennyi volt default biosban a hardware monitor-nál, szóval gondolom nálam ez az alap fesz, de nem biztos, ezt honnét lehet biztosra
tudni?szóval a bios nem mutatja az uncore,qpi,ram szorzót, de a cpu tweaker igem
szóval:
uncore x16
qpi 18--szóval sikerült valahogy belőni 36-ra
ram 4x--ezt max 5-ig lehet állítani a biosbancpu: 1,264
feszültségek: dram 1,5
vtt 1,3
többi alap kivéve az alaplapi vga feszültségét az auto, meg a gfx(ez nemtudom micsoda)
is autobclk 170
szorzó 21xterhelés nélkü hőmérséklet 40 gyári hűtővel, prime95-öt meddig futtassam?
olyan 3,8-ig szeretnék elmenni, mit kéne még állítsak illetve a kérdés még mindig a cpu alapfesz??
köszi a segítséget
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w #23884 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy megéri-e, mert annyira nem bonyolódtam bele, hogy akkor a ddr2 listen megtalálható chipek közül melyik chip a jobb, és természetesen nincsenek tapasztalataim hyper-xről, nekem geil value 2x1 gb-om van, az szolgál rendesen már majdnem 3 éve, igaz nem tuningoltam soha.
Tudnál érveket mondani, hogy Te magad miért vennél hyper-x-et? Megköszönném.
Valamint az is fura nekem hogy ha berakom a 2x1 és 2x2 giga ramot akkor hogy mennek dc-ben? Az alaplapom kézikönyvében ott van, hogy mely slotokba kell rakni dual channel aktiválás esetén a ramokat, ha berakok még 2-t a +2 slotba, akkor a másikban is létrejöhet? Vagy valamit félreértettem?
És még annyi, hogy ha húzni akarom athlon II x4 620-at gondolom nem elég a gyári hűtő, milyet javasoltok?
-
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w #23787 üzenetére
Na én abbahagytam ennek a lapnaka huzogatását.Hiába adok én bárminek feszt,ha a FSB-t 300 fölé nyomom akkor nem akar elindulni a gép.Nem elég hogy egyszerüen nem indul el,de totál lefagy! Gondoltam egyet és 1333 OC módban beállitottam az optimized modot,akkor az FSB-t 333-ra állitja alapból.Na innen töl sehogy sincs tovább,hiába resetelek már a BIOS se jön be,igy nem tudom átállítani az értékeket.Reseteltem a CMOS-t de akkor is megmarad az optimized beállitás és szintén nem tudok belépni a BIOSba,kivettem az elemet majd ujra betettem de azzal sem értem el semmit.Az a leg meglepöbb hogy ilyenkor ha bekapcsolom a gépet akkor pár másodperc mulva kikapcsol a gép magától,majd utána bekapcsol megint kikapcsol...és igy tovább,nem lehet tenni semmit csak ha a táp főkapcsolóját nyomom le.
Át kell szépen jumperolni az FSB minimum 1066 OC modra mert annak az optimalizált módja már 300 alatt van és csak akkor lehet belépni a BIOSba.......huuuuuuuu
Na de 1066 OC módban csak 280-ig engedi felnyomni az FSB-t.Akkor FSB 280 manual modban majd vissza jumper 1333 OC-re és FSB manualon 300-ra.
Ennyi,ez többre nem képes -
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w #23785 üzenetére
A feszültségek állitásánál? Van! Pontosan ezeket lehet állitani : CPU,RAM,NB,SB,VTT,GTLRef.
A VTT-t a multkor már te ajánlottad hogy állitsam 1.2-re,és a CPUt 1.35-re és az NB-t is 1.3-ra,igaz itt csak 1.353-ra lehetett állitani ami a legközelebb volt hozzá.Mindegyikre lehet még adni -
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w #23770 üzenetére
Nem nyugottam bele abba hogy ezt az Asrock G41-es lapot abszolut nem lehet tuningolni.
Elövettem a dobozból a könyvét(még sosem néztem bele) és beleturtam magam a témába.Igen érdekes dolgot találtam benne.Mint kiderült van az alaplapon 3sor jumper azokon kell állitani az alap FSB értékeket attól függöen hogy maga a processzor milyen FSB értékü.Nekem ez még totál alap beállitáson volt,igazából a könyv azt nem irja hogy ez milyen FSBhez tartozik,de az 533FSB-s procihoz is más állitás kell már.
A processzorom csak 800as FSB-s,de ezeken a jumperokon kell állitani az OC-t is,igaz azt csak az 1066-os és az 1333-as procikhoz irják.Elöször kiprobáltam az 1066-os OC jumperolást ott max 280-as FSB-ig volt stabil a rendszer,de nem hagyatam annyiba és kiprobáltam az 1333-as OC beállitást.Itt már 300-as FSB-ig ment el stabilan,tovább nem.
Azért elég furcsa hogy egy G41-es chipsetnél még jumperolni kell a procibeállitásokat nem? Azt hittem hogy az ilyen jumperos állitgatások már az intel 8xx chipseteknél kihaltak és azóta már csak a BIOSban kell állitgatni mindent.
Igaz hogy ez a 12.5 x 300 = 3750MHz win7 alatt már csak 3.69MHz(nem is értem miért) nem rossz,de a proci állitólag még birná.
Tudok ebböl valahogy még többet kihozni? -
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w #23766 üzenetére
Sajnos az én házamba csak mATX lap fér el rendes ATX már nem.Gyorsan kelett vennem valamit és akkor még nem gondoltam az ilyen esetekre,csak a tudás volt a lényeg és az adatlapja alapján jónak látszodott,és az ára is jó volt.
Az integrált VGA-t sose használtam,az mindig ki van kapcsolva,most egy GTS 250 van benne.
Mostanában gondolkozok is azon hogy eladom ezt a lapot és veszek egy másikat ami mATX és a tuningra is alkalmas,de öszintén szólva nem nagyon találok ilyet.Pedig mostanában már egy Maximus Formula használtan 15-ért is kapható,árban jó lenne,csak a mérete
Te esetleg nem tudsz valami tuningbarát 775-ös DDR2-es mATX lapot ajánlani?
Lehet visszalépés de a G31 jobb lenne? Olyan van egy havernál elfekvöbe,igaz az is Asrock -
boxos23
aktív tag
-
Ghandi
aktív tag
-
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w #23668 üzenetére
A CPU ferkvencia alatt van a PCIEx állitása,ott le van fixálva 100ra.
Nem tudom hol és hogyan kell vissza osztani a ramokat,de az advanced menü chipset részének az elején van olyan hogy memory clock és ott két lehetöség közül lehet választani.Az egyiknél az a frekit ami a FSB emelésével változik,a másik meg egy fix 800 vagy 1000 huztástól függően.Bármelyiket választottam akkor sem lehetett az FSB-t 220 fölé emelni
Egyébként ez a memória visszaosztása? Nagyon nem értek ehez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest