Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
Akkor azt ne használd úgy tartósan. Hűtő csere, esetleg újrapasztázás, tisztítás segítene.
3tré márkot meg szrd le. (a nicked miatt nem mondom el uezt a crysisra)
(#4922) szilva01:
Te is keress valami fsb strap-et, vagy memory multipliert vagy frequencyt. Valami csak lesz. -
KMT
addikt
Fixen 100-on kell lennie. Eddig nem úgy volt?
Nem hinném, hogy hiba, a lapod topikjában nézz utána. Viszont nem szerencsés, mert amikor terheltből idle-be megy a proc, akkor pillanatszerűen túlfeszt kap. Ezért van a vdrop, azaz a lapok terhelve kisebb feszt adnak a procinak, mint idle-ben. A tied érdekes.
(#4860) creedszl:
Furán sok a különbség a magok és a cpu hőmérséklete közt. Nézd meg pl coretemp-pel. Ha az is 80 °C körül mutat, akkor vissza kellene venned a feszből. Vagy új hűtő. -
KMT
addikt
válasz
Gyufaaa #4838 üzenetére
Jó döntés volt. Szerintem kellhet a nagyobb órajel a karihoz. Igazából ki kellene próbálnod, hogy hoz-e több fps-t a plusz MHz, mert a határon lehetsz.
(#4839) alfa007:
Első nekifutásra az 1# és 2636# alapos elolvasását ajánlom.(#4841) tommyes:
Belépsz, CTRL+F1, aztán mit menü. Vagy bios frissítés, és akkor egyből ott lesz. -
KMT
addikt
válasz
szilva01 #4816 üzenetére
Inkább cpu-z-s képeket mutass, azon látszik a tényleges fesz. Ha most kb 1,05 körül kapott, akkor mehetne neki 1,15 V (biosból kb 1,2 V?) és saccra 3,2-3,3 GHz. Csak próbaképpen, nehogy túlmelegedjen (teszt erejéig 80 fokig mehet mondjuk).
(#4818) gabbó:
Valszeg instabil lesz előbb utóbb a HT miatt. Valahogy vissza kellene osztanod. Meg a ramot is. Kis plusz fesz is mehet neki (2V).Mod: HT lesz... esetleg ram, vagy proc
Orthos-szal tesztelj blend 9-es priority-n. -
KMT
addikt
-
KMT
addikt
válasz
Urashima #4800 üzenetére
Vattafák.
Pentium D és DDR3?
BMW-det is trabant motorral hajtod? xDNem vagyok nagyon otthon DDR3-ban, de azoktól ne várj ilyen alacsony időzítéseket. Örülj a CL5-nek.
Mondjuk akkor is gyanús az egész.
Azt se várd, hogy 4 GHz-en szaladjon egy olyan proc.
Látom tényleg nagyon hűséges hozzád az a proc.
Hozzáragadt a zalmanhoz?(#4801) dpetiba:
Nem 754-es foglalatú a lap véletlenül? Mert akkor jó a 800 MHz. -
-
KMT
addikt
Ha használtad kb 1-1,5 éve, akkor észrevehetted, hogy használhatatlan volt. Marha lassan töltött be, volt, hogy egyáltalán nem. Külföldiek is panaszkodtak, hogy nekik abszolút nem megy. (Egy másik fórumon nem is engedélyeztük, hogy képfeltöltés.hu-s képeket szúrjanak be...)
Pár napja is volt, hogy nem működtek.
Meg minek azt használni, ha van jobb?
-
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
válasz
szilva01 #4695 üzenetére
Milyen feszt kap, és milyen órajelen fut a proc? Most vagy kevés neki a gyári hűtő, vagy rosszul van fent, vagy a pasztázás rossz. El se merem képzelni, hogy orthos small fft alatt milyen meleg lehet.
A ventit hagyd kifele fújó irányban, és hagyd fent a ház oldalát.
Igen, a TM2 (thermal monitor?) visszaveszi a feszt és a szorzót 85 °C körül, és lekapcsolja 100 °C körül.
-
-
KMT
addikt
Nem nekem szántad, de azért válaszolok.
Teljesen normális, hogy terheléskor csökken a fesz, ez a vdrop. Biosban lehet ki tudod kapcsolni (mondjuk nem érdemes, mert károsodhat a proc a pillanatnyi magas fesztől), loadline calibration a neve, ha van ilyen.
Orthost inkább 9-es prioritáson használd, valamint nézd meg small fft teszttel is, szerintem 70 fok körül lesznek a magok.
-
KMT
addikt
Bios-ban tegyél mindent alapra (akár deafult settings), és futtass egy dos-os memtest86-ot. Ha az is hibázik, akkor a memóriád a hibás valszeg.
(#4593) szilva01:
Kell valamilyen program, amivel tudod a gpu és a memória órajeleket állítani. Ilyen pl a rivatuner, ati tray tools, vagy esetleg a radeon bios editor. Addig érdemes ezeket feltornászni, amíg nem jelennek meg fura (felesleges) alakzatok a képen terhelés alatt (és ne is melegedjen túl). GPU caps viewer-rel érdemes terhelni. Ha a feszt nem állítod, akkor nem lehet baja a kártyának.
Amúgy először a procid húzd fel, ha jól sejtem proci limites a rendszered alapon.
Sőt, legelőször vegyél egy tápot. :](#4604) Siera:
Már mondtuk, hogy ez nem az a topik.
Amúgy 14-ből jobbat nem tud, max félretenni és gyűjteni egy jobb konfigra. -
KMT
addikt
Teljesen mindegy azzal a proccal.
Amúgy a 2600Pro-val simán megy a 1280*1024 medium, csak hát kell alá a proc... Bár én egymagos amd-vel is játszottam vele, bár ha jól rémlik csak 1024*768-ban. Nem kizárt, hogy menjen neki 1024 low-on, ha húz egy adagot a cpu-n.(#4564) savior:
Nekem is volt amd-s asus lapom, bios frissítés után magasabb fsb-ket is be lehetett állítani.
230 felett meg lehet, hogy feszt kéne emelni valahol. Ugye nem csak az fsb-t piszkáltad? -
KMT
addikt
Szerintem is csak low-on fog menni. A procit cserélhetnéd valami erősebbre is.
Az meg hülyeség, hogy "2.8 GHz-en fut", megy az 2.66-on is, ettől függetlenül érdemes lesz minél többet kihozni a procidból (ha a P4 lesz), mert bizony proci limites leszel.A tápod az tényleg TÁP, vagy csak tápszerű doboz?
-
KMT
addikt
válasz
Gyufaaa #4511 üzenetére
A HyperTransport szorzót kéne 4-esre venni.
A tesztek az orthos nevű progin belül vannak.
Lapodat nem ismerem.
Ha van újabb bios a lapod honlapján, akkor frissítsd sztem.(#4512) szilva01:
Intel annyival más, hogy nincs HT, valamint a memória órajele közvetlenül az FSB-ből képződik szorzással. Szóval még egyszerűbb is a dolgod. -
KMT
addikt
válasz
Gyufaaa #4502 üzenetére
A proci hőmérsékletet figyeld terhelés alatt (pl orthos small fft teszttel), ne menjen 70 fok fölé.
HT-t oszd vissza, legyen 1000 MHz alatt.
Ram frekire is figyelj, és a pci-e frekit is fixáld 100 MHz-re.
Stabilitás tesztre szintén orthos jó, de inkább blend test, 9-es prioritáson. Pár órát menjen hiba nélkül. Everest felejtős. -
KMT
addikt
válasz
Bandee2 #4457 üzenetére
[áthúzva]1.18 lóf*sz.
Azt az alap cooler is bírná. Nézd meg, hogy terhelés alatt milyen feszt mutat a cpu-z, most már kiváncsi vagyok.
Meg megnézhetnéd, hogy bios 1,4 V (esetleg 1,45-ön) mennyit bír. Átlagban 3300 MHz körül vannak az ilyen procik, de ha a tied alapon bír 3 GHz-et, akkor lehet toplistás lehetsz.[/áthúzva]Ja vááárj most esik le. Normal voltage az nem az alap, hanem az auto, ami szépen túlfeszelhet, ahogy mondtam az elején. Tényleg nézd meg a cpu-z-t.
-
KMT
addikt
válasz
Bandee2 #4443 üzenetére
Ha a blend nem hibázik, akkor valszeg stabil (de kipróbálhatod izmosabb játékokkal is), ha small fft alatt nem melegszik túl, akkor máshogy se fog. A biztonság kedvéért nézd meg, hogy bios-ban engedélyezve van-e a TM2. Ez visszaveszi a szorzót és a feszt 80 fok körül, 100 fok körül meg ki is kapcsolja.
Az időzítések végülis jók így.
A feszt meg csökkentsd addig amíg tudod (persze legyen stabil), jót tesz a fogyasztásnak és ezáltal a melegedésnek.
(#4448) Valty:
Nem lehet, hogy túl kevés feszt adtál a ramoknak? -
KMT
addikt
válasz
Bandee2 #4435 üzenetére
Végülis nem zavar sok vizet az időzítés. Esetleg cpu-z-vel (memory fül) megnézhetnéd, hogy mire állítja be auto-n.
Menni fog az 3000-et. Talán még kisebb fesszel is. Mit mutat a cpu-z terhelés alatti feszre?(#4434) Tibi98:
Ütős konfig. Ha szerencsés vagy megy az a proc 4 GHz-et is. Ha jól tudom a vidkaridhoz elég kb 3,2 GHz is.(#4433) Valty:
Ezt neked kell kitapasztalnod. Nem vagyok túlzottan otthon E8000-ben, de sacc 1,3 V körül. -
KMT
addikt
válasz
Bandee2 #4428 üzenetére
A ram órajele az fsb-ből és a mem szorzóból adódik, tehát ha növeled az fsb-t, akkor az is mászik felfele.
280-as fsb-hez jó a 3.2, ott 900 MHz körül lenne a mem freki, azt még bírja. De ha tovább emeled, 320-as fsb-nél már lehet, hogy a ram nem bírná. És akkor döntsd el, hogy melyik hibázott...Jaja, a leírásból nézd. Áramtalanítást ne felejtsd el előtte.
-
KMT
addikt
válasz
Bandee2 #4417 üzenetére
Na az már VID! Menni fog szépen elvileg a proc.
Igen, bios-ból állítsd, az a biztos.Nem tudom mit bír majd a TX2, de bios 1,4 V mehet neki. Ha jól megy majd a proci, akkor hosszú távra talán egy kicsivel kevesebb fesz lenne ideális. Orthos blend test-tel teszteld a rendszert, hogy stabil-e (9-es prioritáson), valamint small fft-vel is, ennél melegszik legjobban a proc. Ha 70 fok fölé megy, akkor elérted a hűtőd végét. Ne ilyedj meg, 80-ig simán bírja, de hosszú távon nem jó, ha 70 fok felett van.
Ezen a feszen vinnie kellene a 2800 MHz-et, de valszeg többet is fog (saccolok egy 3200 MHz-et). Ha 10-15 perc orthos blend után sem hibázik, akkor emelj az fsb-n. EasyTune elvileg kompatibilis a lapoddal, azzal újraindítás nélkül tudsz tuningolni. (De utána érdemes bios-ból csinálni, ha megvan a stabil kívánt órajel).
Mielőtt nekifogsz nézd át, hogy hogyan kell cmos clear-t csinálni a lapoddal, lehet szükség lesz rá.
Ram frekire figyelj, ha a proci végét keresed, nem árt ha 2.0-ás mem szorzót használsz.Vga-t rivatuner-rel, ati tray tools-zal, vagy valami bios editorral tudnád tuningolni, ez ügyben inkább a topikjában érdeklődj.
-
KMT
addikt
Nehogy auto voltage-ot használjon, mert az nagyon túlfeszelhet.
Ha szerencséje van, megy az 3 GHz felett is.Bandee2:
Core Temp-pel nézd meg, hogy mennyi a VID-je, ebből már lehet egy-két dologra következtetni.
SZVSZ adjál neki bios-ból 1,4 - 1,45 V-ot, fsb-t rakd kb 280-ra, ram szorzó 3.2 körül jó lesz, ram kapjon +0,2 - 0,25 V-ot, pci-e frekit fixáld, és nagyjából jó lesz. Aztán ha bírja (orthos), akkor mehet az fsb feljebb, vagy a fesz lejjebb. -
KMT
addikt
válasz
paco174 #4262 üzenetére
Túl alap a kérdésed. Amit tudnod kell, az mind benne van az első hozzászólásban. Ha elakadsz, segítünk, de ez a mit mire állítsak dolog nagyon unalmas már.
Röviden:
PCI-e freki 100 MHz-ra állít
ramnak +0,2 V kb
procinak +0,1V
FSB emel 10esével, 20asával, vagy ahogy érzed... amíg stabil
közben orthos blend test, hogy stabil-e, és a hőmérsékletek figyeléseNem 15 perces dolog.
mod: Én is. De ... mindegy.
Légyszives használd a "válasz" gombot, hogy tudjuk, hogy kinek írsz.
-
KMT
addikt
Érzem, hogy jókat fogok nevetni a topikon manapság.
-
KMT
addikt
válasz
Ange[L]^ #4225 üzenetére
Az elég fura. Alapfeszen nem vinne ilyen kis tuningot sem?!
Adj egy kis plusz feszt a procinak és a ram-nak. Ram kaphat akár 2,1 V-ot is (+0,3 V) a proc meg a normálhoz képest +0,1 V-ot.
(#4229) Herogabi:
Socket A-s procikat támogat. Ma már nehéz lesz ilyet találni.
Ha fejleszteni akarsz, nem úszod meg alaplapcsere nélkül... -
KMT
addikt
válasz
Baggio1972 #4216 üzenetére
Memory multiplier. Vmi ilyet keress.
(#4217) Ange[L]^ :
Próbáld meg orthos small ftt-s teszttel 9-es prioritáson. És akkor nézz egy hőfokot 10 p után. -
KMT
addikt
válasz
Baggio1972 #4213 üzenetére
Az nem csoda. Neked is PCI-e frekit kellene fixálnod, ramot visszaosztani, és esetleg megkínálni kis fesszel a proct.
Első hsz olvasás luxus manapság? :\
-
KMT
addikt
válasz
Sakál18 #4200 üzenetére
A HT jó, a ramnak ezen az osztón még szerintem 230-as fsb-ig is bírnia kéne. Ha a pci-e is fikszálva van, akkor nem tudom mi lehet a gond.
Talán a feszek kevesek. Ramnak mehet +0,1 V (1,9 V), talán a lap is igényel egy pici pluszt, meg a proci is.
Sőt, lehet, hogy a proci végét éred el. 1,45 V még mehet neki elvileg.230-240 fsb felett oszd vissza a ramot szerintem. Az időzítésekkel meg majd akkor babrálj, ha megtaláltad a proci végét. Mondjuk 5-6-5-15 helyett mehet neki 5-5-5-15 így is.
-
KMT
addikt
válasz
Sakál18 #4186 üzenetére
HT= Hyper Transport.
Ennek is van egy szorzója biosban. Vedd kisebbre (4esre), mert ha 1000 MHz fölött van, instabil lehet a rendszer.qdak: Pedig 1075 MHz már sok lehet.
(#4187) Robi86:
Arra elég, hogy ha stabil, akkor próbálkozhatsz még egy kis tuninggal. De ha tartósan úgy akarod használni, akkor több órát érdemes tesztelni, játszani vele. -
KMT
addikt
Mivel nem BE proci, ezért nem tudsz szorzót emelni.
Az FSB-vel meg nő a ram, ht, pci-e freki, ha ezeket nem osztod vissza/fikszálod, akkor előfordulhat ilyen. (1. hsz)
Ilyen esetekre az elem kivételnél gyorsabb megoldás a cmos clear. Alaplapod kézkönyvében benne kell lennie, hogy hogyan kell. -
KMT
addikt
válasz
pepe326 #3916 üzenetére
Az a proci valszeg menne lazán 3 GHz-et is, max a lapod fogja visszafogni. Próbálgasd, nem tudni mennyit megy majd. Procinak adhatsz 1,4 V-ot kapásból, csak figyeld, hogy mennyire melegszik.
(#3917) kaliber:
Simán jó az a hőmérséklet, mehet még feljebb az FSB. Viszont ramot, ht-t oszd vissza és a pci-e-re is figyelj! -
KMT
addikt
válasz
#59070464 #3625 üzenetére
1. Hosszú távra szvsz max 1.45, de inkább 1.4 V valós fesz (bios-ból több).
4. Ez gyanús, nem lehet olyat csinálni, hogy fsb-től függetlenül 800 MHz legyen a ram órajel. Ment az feljebb is valszeg.
3. A 4. alapján az is lehet, hogy a ram érte a végét. Amúgy lehet a lap vége is.
Próbáld meg a legfrissebb cpu-z-vel.
-
KMT
addikt
"tuningolni szertném?"
Sajnos nem tudjuk."fesz?"
Max 1.35V hosszútávon."el?"
El!"FSB-t mekkorára?"
Amekkorát elbír adott feszen."van 333*8 help"
Ennyi help sem elég?"8800GT-m alap órajel 600,900 meddig huzhatiom?"
Ameddig bírja."egy 3dmark al jo lesz a tesztelés?"
Nem. És kettővel sem. Orthos, prime, vidkarinak Real-time HDR. -
KMT
addikt
válasz
Csabee. #3376 üzenetére
Senki nem fogja megmondani, hogy mit mennyire állíts, mert nem lehet előre tudni, hogy mennyit bír majd.
Először állítsd a PCI-e frekit 100 MHz-re. Adj a procinak pl 1,4 V-t biosban. Emelj az FSB-n (bus speed, ahogy te írtad).
Figyelj, hogy a ram órajele is nő így. Adj neki +0,1 V-ot és csökkentsd a mem szorzót, ha kell. Nem tudom mit bírhat egy kingmax, de szvsz 850 MHz-et tudnak még.
Szóval pl beállítasz 300-as FSB-t, ram visszaoszt, megnézed, hogy stabil-e, ha igen akkor még növelsz a FSB-n, amíg már nem lesz stabil (orthos-szal, vagy prime-mal tesztelve).
Itt vagy adsz a procinak még plusz feszt, ha terhelés alatt sem melegszik túl, vagy visszaveszel az FSB-ből, hogy stabil legyen. Kb ennyi.(#3370) Norb555:
A frequency a ram órajeleit, a timing az időzítéseit állítja. Ez utóbbi már csak finomhangolás a rendszeren.
Ezek szerint mégis támogatja a 667 MHz-et. -
KMT
addikt
válasz
desert_camo #3237 üzenetére
PCI-E: 100 MHz
cpu host: 333A ramot visszább kell venned valahogyan, gondolom a 800-at át kell állítanod 667-re, vagy valami memory multiplier-t keresni, és visszavenni.
Ja, és nem tuti, hogy a proci viszi a 3 gigát. Valszeg kelleni fog hozzá egy kis plusz fesz.Tesztelésre orthos/prime 95 blend tesztje jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest