Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Notebook hibák
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Newyorker #48521 üzenetére
Nem ragaszkodom semmilyen márkához. A Te esetben végig próbálnám az összes free progit a ppoe miatt.
Ha már túl vagy rajta akkor jöhet a Broadcom bázisú Tomato-s vonal. Ezek Asus,Cisco stb.
A ppoe nálam is szakadozott. Már emlékszem. A router online maradt, de ppoe ideje újraindult. Azt ne kérdezd, hogy ez TP-Link specialitás-e mert erre nem tudom a választ. Gyanús a szolgáltató.
Ma is TP-Link-et használok, de nem ppoe-t. Azt kizártnak tartom, hogy win tudja hiba nélkül (ez van mikor nincs a vonalban a router), és a linux,OpenWrt és a többi ne tudná. -
válasz Newyorker #48504 üzenetére
Jó kérdés, most látom "dacsa" mintha hasonló helyzetbe lenne. Sajnos jó körül kell járni.
A modem, és a router status oldalát figyelném a jelenség alatt. Esetleg a log-ot is nézném a router-ba.
A legegyszerűbb ha print screen-t csinálsz a jó két status-ról, és amikor hiba van akkor is.
Utána már könnyű lesz összehasonlítani. Türelemjáték.
Ha router-ra gyanakszol akkor vedd ki. Nélküle nincs gond akkor új router.
A drágább verzió, veszel egy másik márkás router-t beteszed, és vársz. Majd kiderül, hogy igaz-e a gyanúd.
Jut eszembe a ppoe online idejét lehet nem a status oldalon találod.[ Szerkesztve ]
-
-
Rossz helyen, és rosszul kérdezel. A router belső hálón kiakasztaja a GB-s portot.
Keresd a hibát a samba, és a mérési összeállításodban. Esetleg a hardware-d nem is tudja kihajtani. Kábel jó?
Szóval nyugodt lehetsz nem a router-ed a gyenge pont, de még az OpenWrt se.
Pl. SSD-vel probálkoznék samba nélkül. Ez persze két pc közti sebességre vonatkozhat (LAN<>LAN).
Semmi esetre se igaz a router-eden csüngő 2,5" HDD-ről a win-re való másolásra. Irreális elvárás. -
Mit szeretnél látni kivülről? A transmissit vs a szervered? Nem mindegy. Na, és kivülről mivel probálkozol?
A transmissinél UPNP, és minden startnál nyit magának megfelelőt. Különben nem lesz upload-od, és kidobnak. Az állandó egy port az nem gyere be, de ahogy gondolod. Ezen felül a transmissit kell bekonfigolni, hogy kivülről lásd. Alapesetben semmit nem látsz kivülről. Szóval pontosíts egy kicsit.
Szervernél pedig ftp, webszerver, ssh mit is akarsz? A tűzfalon akadsz fel.
A "port forwards" és "traffic rules" részt nézd meg. Van benne elég példa. Ha nyitsz egy lukat a LAN oldalon az még kevés. A WAN oldalon is kell engedned. Sok sikert, és probálkozz. Ne add fel. -
-
válasz huliganboy #37274 üzenetére
Ha linuxod van akkor Fail2ban, oszt kész.Tehet egy szívességet a robot
-
-
-
-
-
Nekem ment DDWRT-vel.
A beállítást leírom,mert a másik oldal jónak látszik.
DDNS Service: DynDNS.org
User Name:gyiku
Host Name:gyiku.dlinkddns.com
Password:....****Jé, ez hasonlít az enyémre.
Type: Dynamic
Do not use external ip check: Yes
Force Update Interval:10
Nekem ment.
Ovatosan azzal az update-tel. Főleg ha windows-on nőttél fel.A NAS nálam DMZ-ben volt, mert nem windows.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Intruder2k5 #33623 üzenetére
A belső hálón van egy szerver.Régen ez látszott kivülről. Ma a luci login látszik.Nem is szeretnék kivülről belépni a routerba.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Intruder2k5 #33620 üzenetére
Régen a webszerver alapképét láttam, ma a luci login látszik az explorerrel. Pedig nem használom ezt a remek terméket
-
válasz Intruder2k5 #33617 üzenetére
A pinges dolog az megy,de böngészős nem.A ddwrt restartnál írta a logba,hogy a szolgáltatás elindult és a letelt idő után szintén látszott a logban a frissítés.Na mindegy kivülről megnézem.Köszi.
-
Sziasztok! Hogyan tudom leellenőrizni a luciban a DynDns beállítás jó-e,működik-e?
-
válasz Intruder2k5 #33385 üzenetére
Mivel megy neked?Szép terhelésed van.
Késő van már értem.Bocsi.Holnap kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
válasz Intruder2k5 #33376 üzenetére
Ups! Akkor nálam már megint mi van?Ja, pontosan olyan mikor nincs a browser-ben egy plugin.Kis színes kocka.Talán majd a mester megmondja a tutit.Csak nem Bili bácsi e betűs terméke a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Fiúk! Egy kis segítséget kérnék, mivel alig egy órája ismerkedek az OpenWrt-vel. Jelenleg csak a Realtime Graphs-ot szeretném beindítani.Melyik csomagot, és milyen parancsokkal kell feltelepíteni hogy beinduljon?
Vargalex firm van fent,mert hát könnyebb kezdeni vele.V1.1.5 r33777 svn9402.
Az egyik kollégámnak nagyon tetszik a munin. Láttam ide is fel lehet telepíteni a lite verziót.Esetleg melyik rajzolós csomag jó a 1043-ra?Ez a firm automatikusan érzékeli a memória méretet? Bocsi ha butaságot kérdeztem.
Köszi. -
Nezzetek mit talaltam.[link]
Igy mar egesz jol nez ki a transmission is. -
válasz zsolt501 #974 üzenetére
Ups! Valami remlik mar.A D-Link-nel volt valami DNS relay mizeria. Ha kikapcsoltak akkor jo lett.Azt hiszem a 655-nel.Nalad van ilyen opcio vagy volt a kiprobalt routerekben?
"When DNS Relay is enabled, the router will play a role as DNS server that send request to ISP DNS server and cache the information for later access"
He-he, memo megint. Azert csak volt valami igazam. -
-
válasz zsolt501 #957 üzenetére
Francba mar fiuk,oly gyszeru mint a pofon.A regi linksysnek keves memoja,es keves kapcsolatszamot tud kezelni. Ennyi ,es nem tobb. Az teny ,hogy a tomato jobban megirt firmware ebbol a szempontbol de nem javit sokat a hardware-den.Nezzunk a 1043-ast. Ket ut van. Teszel bele nagyobb RAM-ot. Meg DDWRT se kell. Nem fog belassulni.A masik vonal ami szimpatikusabb. Feltolsz ra DDWRT v.Openwrt-t. A DDWRT-ben elballagsz a kovetkezo helyre:Administration/managment/IPfilter settings. Itt a kulcsa a dolognak.TCP timeout. Ezt szepen leveszed egeszen akar 120-ra.Van ahol 3600 vagy megtobb.Oriasi memoria nyereseged lesz megha 16000 kacsolat max van beallitva.Ezek a trukkok nem segitenek a verszegeny,regi linksys routeren.Na,ezert jobb a tomatod.
[ Szerkesztve ]
-
Bocsi, csak 1 kepet probaltam berakni ami nem sikerult.
[link]
Na aze csak osszejott. A regi routerekkel ez nehezen menne a magas kapcsolatszam miatt.
A sebesseg eppen nem is volt nagy. ilyen pillanatokba indulnak ujra a regiek.Jo esetben belassul.[ Szerkesztve ]
-
válasz Speeedfire #741 üzenetére
Na, ez a terheles engem is erdekelne, mert 17-20%-os terhelesnel tobbet nem lattam, de en nem sambazok, nem masolgatok USB-re. Csak routolas ,nem tobb.Volt 1700-as kapcsolatszam is.Mondom ezt ugy, hogy kolcsonadtam a routert, es latom a terhelest rajta. Termeszetesen az atomos szero is rajta van.Aki kolcsonkaptam az tesztelgeti. Nem panaszkodik.
-
-
-
-
válasz murrencs11 #620 üzenetére
A masik topicba irtam, hogy kizarolag a gyari firmware-vel csinalja ezt.Amiota ddwrt van font nalam rendbe jott.Ebbol en azt kovetkeztettem, hogy sz@r a gyari firmware.Nem kotelezo ezt megvenni.Kano ez neked is szol.
-
A kovetkezo heten egy nagy sebessegu vonalra lesz rakva, es rajta egy torrent szero.
24h-an keresztul kb 50Mbps up irany, neha nagyobb.A szeron kb. 100 torrent van. Mindig full-on lesz az up irany.Akie a vonal O is latni szeretne hogy muzsikal az uj jelolt. Hetvegen pedig megmerem a plafont. Gyanitom kozel leszek a smallnetbuilder eredmenyehez.
Mas. Uj ddwrt van font az ftp-n.Az is a hetvegen tolom fel a 1043-ra. -
-
Na, megmertem a cucc sebesseget.Nekem 158Mbps ddwrt firmware-vel.
Persze megmertem egy dlink, es egy uj speedking-et. Sajnos az ujat nem tudtam pontosan megmerni, mert az egyik gep atomos volt es hat mar nem birta a tempot. Igy is 530Mbps-t mertem.Ezt ujra merem erosebb pc-vel.Az uj az [ez].
Kemeny 17 000 magyar forint, magyar garanciaval.Az uj meresi eredmenyek melle foto is lesz a masik routeros forumba. -
Mi a kulonbseg az uptime es a connection uptime kozott? Gyanitom az elso semmit nem er.
Nalam kulonbseg van a ketto kozott , es sajnos nem is kicsi. Az uptime reset es aramszunetre nullazodik. Ha nullazodik a connection uptime az elso erteke nem valtozik.
Jol gondolom? -
Meg egy fontos. Tud magyarul. Rengeteg embernek ez let kerdes, es pozitiv tulajdonsag.
Bar ha mukodik akkor minek piszkalni. -
-
Hat en is felraktam a ddwrt-t.Nem keves idom ment el vele. Veletlenul se ugy van megoldva a fix IP mint a legtobb kereskedelmi firmware-ban.Tapasztalatok pozitivak. Csak jobban orultem volna ha Beri valamit irt volna .Pl.2 firmvare van.Szemely szerint en semmi kulonbseget nem vettem eszre, de miert kulonboztetik meg.Factory to dwrt az egyik a masik webflash.
Mind a ketto web feluletrol felmegy.Ha valaki tudja mi a kulonbseg irja meg legyen szives.
A masik kerdesem egy beallitas amit linuxos tarsak azonnal vagni fognak.
Ez az IP filter settings.
IP Filter Settings (adjust these for P2P)
Maximum Ports
(Default: 32768, Range: 256 - 65535) nekem 4096-ra allitja
TCP Timeout (in seconds)
(Default: 3600, Range: 1 - 86400)
UDP Timeout (in seconds)
(Default: 120, Range: 1 - 86400)
Valahol azt irtak ez memoria fuggvenye. A torrent szero miatt feljebb allitanam, de meddig?
Tuti hogy fogok bele RAM-ot cserelni.
Az idok jok?
A firmware cserenel mindenkepp kell reset, default beallitas.Ez is szivatott.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest