Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
válasz vargalex #67454 üzenetére
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11g'
option path 'platform/qca955x_wmac'
option htmode 'HT20'
option channel '5'
option txpower '20'
option country 'HU'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid '-Norbi-'
option encryption 'psk-mixed+tkip+ccmp'
option key 'xxxxxx'De közben úgy néz ki megoldódott, vagyis már hozza a 48/52-es gyorsaságot. Át állítottam Magyarországra és máris jó lett. Valamiért US-en itthon gyengébb sebességet produkált.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
-
Norby86
őstag
Idehaza van 100/100-as digi internet, ez lanon hozza a 90/50-es sebességet jelenleg. Mobilon nézem és csak ekkora a net sebesség 3 méterre a routertől:
Rendszer: OpenWRT (Suste).
Router: TP-Link 1043ND V2
Szerintetek mi lehet a baj hogy ilyen lassú a wifi net sebesség? Emlékeim szerint gyári fw-vel ennél gyorsabbakat produkált.-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
1043ND V2-es routerem van és régebben már tettem fel Vargalex féle OpenWRT firmware-t, de ez még úgy 3-4 éve történt szóval kicsit le vagyok maradva a fejlesztésekben. Az lenne a kérdésem hogy jelenleg már támogatva van Open WRT vagy DD WRT alatt a teljes NTFS meghajtó írás/olvasás támogatás? Mert egy NTFS-re formázott 1 terrás vinyót dugnék rá a routerre, amit hálózaton érnék el (jelenleg is így működik). Szeretném ha írási és olvasási sebességben hozná azt a szintet amit jelenleg gyári firmware-el. Open WRT vagy DD-WRT ajánlott inkább? Melyiket tudnátok ajánlani és azon belül milyen kiadást? Ha jól látom Vargalex firmware nincs v2-es routerre.
"Elérhető custom firmware-ek, a teljesség igénye nélkül:
SuperWRT v1 - v2
Gargoyle-Firmware v1 - v2
DD-WRT v1 -v2 *
Poli27-Firmware v1 - v2
Punk17-Firmware v1-v2"-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz vargalex #67004 üzenetére
Arra gondolok hogy a külső vinyóm ugye rá van dugva a routerre (amin vannak filmek és zenék) és ezt egy kodi alapú szerverrel szeretném futtatni, hogy pl. távolról telefonon keresztül is a Kodi-val böngészni tudjam a filmeket. Magát a Kodi szervert pedig úgy lehetne beálíltani mint pl. a transmission torrent klienset is megoldották, hogy legyen egy online felülete amit a routeren keresztül el lehet érni és ezt maga a router futtatná. Azért is tetszene a Kodi, mert az a film infrmációit is letöltené közvetlen és mint egy online filmkölcsönzőbe ugy jelenne meg a lista.
Vagy gyenge ehhez a router CPU-ja? :/-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Ha felteszem a routeremre (TP-Link 1043ND V2) az Openwrt-t akkor arra létezik esetleg Kodi plugin?
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Archttila #63597 üzenetére
Még nem, de elég képlékeny mikor jön elő a hiba és családban hárman is netezünk, tehát közvetlen nem tudom napokig akár hetekig bedugva tartani a gépembe a net kábelt, mert akkor nagy szentségelések lennének itthon. :/ Most pl. mióta írtam nem szakadt meg, gyönyörűen megy, aztán van hogy egyik pillanatról a másikra először általában lelassul a net, tehát percekig kell várni míg egy weblap betöltődik, majd megszakad az internet látszólag, de a router érdekes módon továbbra is látja a WAN kapcsolatot a digivel. Tehát nem a digit dobja el, hanem csak az internetet amit sugároz/kábelen küld a gépemre. Aztán persze én manuálisan ilyenkor a digis WAN kapcsolatot bontom, majd ujra csatlakozom rá routerben, de általában ez nem old meg semmit. Ekkor ismét visszajön a digis bejövő kapcsolat, de internet nincs a gépen...aztán egyszer csak megjavul és visszajön. Hozzáteszem gyári szoftverét is pár hónapja frissítettem valamikor télen, igy frissnek mondható. Szóval a leirtak alapján nem tudom mire gyanakodhatnék, de a digis helpdesk vagy nagyon okosnak képzeli magát, vagy egyszerűen sz@rik rá és bunkóskodnak.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Az internet kapcsolatunk sűrűn megszakad, van hogy hosszú percekig, akár fél óráig is elérhetetlen az internet, majd döcögősen visszajön, újra lelassul és ez így megy már egy ideje. Mérgemben fel is hívtam a digit akitől az internetünk jön és egy megmondó embert sikerült kifognom, aki ahelyett hogy alaposabban utána nézett volna a dolgoknak, közölte hogy biztos a routerünk a rossz. Lássa is hogy TP-Link routerrel kapcsolódom de biztos a router a rossz, lehet már tönkre is ment ezt mondta. 2 éve van nekünk TP-LINK TL-WR1043ND V2 routerünk amiről szó van és egyszerűen nem akarom elhinni hogy a router lenne rossz. Nincs itt egy szaki aki segítene abban hogy ezt kideríthessem? Nem akarok fölösleges köröket futni a szervizbe, de ha hibás, akkor még garancia időn belül javíttatni szeretném. Szerintem amúgy a diginél vagy a kapcsolószekrénybe gyengélkedik valami, persze hárítják a hibát...ha meg kihívom őket és nem találnak hibát fizetni kell nekik.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz krealon #62587 üzenetére
Köszönöm a választ! Sok mindenben felvilágosodtam. Azonban közben még egy olyan problémám támadt, hogy amikor fel mountolom a routerre kötött külső winchestert, akkor ezt én windowsba milyen címen tudom akár parancssorban is hálózati meghajtóként csatlakoztatni? Mert gyári romban írta hogy Volume1 és amikor beírtam a parancsot hogy net use Z: \\192.168.1.1\Volume1 akkor ő már fel is csatlakoztatta a vinyót mint hálózati tárhely.
Amúgy lehet erre a DD-WRT -re Trasmission torrent klienst tenni valahogy? Mert egy ismerősömnek (aki más fajta routert használ) alapból benne volt neki a Trasmission.-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Feltettem a DD-WRT-t a V2-es 1043ND routeremre, a legfrissebb március 2.-i kiadást. Viszont rögtön egy érdekes problémába ütköztem...
PPPoE a bejövő WAN kapcsolatom típusa, ezt be is állítottam (mivel digi netem van). Majd rátértem a WIFI beállításokra, és ott a Client-et választottam, mert úgy emlékszem azt szokták beállítani (vagy tévedek?). Namármost, amint beállítom a kliens módot, a WAN kapcsolatot bontja és nem is csatlakozik vissza rá. Elszórakoztam vele sokat, mire végig próbáltam a módokat, és arra jutottam hogy AdHoc módba állítva a wifi kapcsolatot, vissza kapcsolja a WAN porton a netet így újra lesz internetem. Viszont nem tudom ez így normális hogy AdHoc módba kell tenni? Ha vissza akarom állítani Client módba, rögtön azt írja a WAN-ra hogy "Tiltva".Másik kérdéseim:
Wifi csatorna sávszélességét érdemes 20/40 vagy akár 40 mhz-re venni, vagy hagyjam 20 mhz-en? Szeretném ha minél gyorsabba lenne a wifi kapcsolatom, ugyanakkor elég telített a csatorna nálunk, lemértem wifi analyzer programmal, csak a 3. csatorna szabad, arra tettem a routert most.
Másik hogy milyen szabványra érdemes állítani a routert? NG mixed, vagy inkább N? Itt is a gyorsaság lenne a fő szempont és 4-5 évnél idősebb készülékek nincsenek a lakásban amik wifire kapcsolódnának, így elméletben mindegyik tudja az N szabványt.-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Doky1988 #62548 üzenetére
Ezt jó hallani! Nekem régen is tetszett a DD-WRT felülete, csak annó nem volt olyan routerem ami kompatibilis lett volna vele. Aztán most hogy látom a V2-re már van, szerintem akkor felfogom én is tenni.
De egy kérdés amit már kérdeztem csak nem jött még rá válasz: Jelenleg NTFS-re formázott külső vinyó van rádugva a routerre ami megvan osztva mint média szerver és hálózati szerver, viszont nem tudom DD-WRT alatt is 10-12 MB/s sebességgel fog hasítani a másolás NTFS fájlrendszerrel, vagy kénytelen leszek átformázni a rádugott vinyót más formátumra?(#62549) siddis: Oké, le is szedtem a V2-höz valót.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz siddis #62546 üzenetére
Köszönöm az infót! Még nem szedtem le revert image-t. De jó hogy mondod, mert az kelleni fog akkor.
Ezt töltsem le? http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_61673-61673.html
Mert én az előző hozzászólásokban ezt a linket találtam. De ha más kell és nem ez, akkor kérhetnék tőled egy pontos linket?-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
A 1043nd v2-es routeremen mostanában egyre sűrűbben megakad az internet. Van hogy csak percekre, van hogy más nem segít, újra kell indítani. Nemrégen 2 hónapja tettem újra a gyári firmware-t, mert előtte próbálkoztam az openwrt-vel is, de az nem jött be.
Kérdésem, hogy ha most a DDwrt-vel tennék egy próbát, akkor az USB-n a vinyóra kötött külső meghajtóm NTFS fájlrendszerét át kell formáznom linuxot particióra, vagy a DDwrt megfelelően kezeli anélkül is az NTFS fájlrendszert?
Apropó, érdemes DDwrt-re váltani? Mert az utóbbi hozzászólásokat olvasva pont erről volt szó és azok alapján ahogy néztem érdemes. De inkább megkérdezem ki mit mond, az a biztos.
Ha úgy döntenék hogy felteszem akkor INNEN melyik fájlt kell letölteni? (Jelenleg ugye gyári rom van rajta)[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Most egy olyan problémám adódott, hogy van egy külső vinyóm (a routerre dugva) amit szeretnék ftp szerverként elérni. Próbáltam a "port triggering" résznél a 21-es portot engedélyezni, de semmi. Külső dyndns cím be van állítva, jelzi hogy succes, de nem érem el az ftp szervert külsőleg. Mit lehet tenni hogy ez működjön? Régebben mintha ment volna, persze most frissítettem ugye V3-as firmware-re, amit most vissza is tettem gyári V2-es verzióra mert sok volt vele a gondom.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Az aláírásodban szereplő linkre gondolsz? Azt megnyitottam, de ott 9092-es oldalt nem látok. Pontosan melyikre gondolsz?
Nem ebből kellene valamelyiket be tallózni a firmware upgrade helyére? http://susteopenwrt.ipdns.hu/webrevert/TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V3/-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Norby86 #61906 üzenetére
Közben még egy problémát észrevettem, de a szerkesztési időm lejárt.
A rádugott 1 TB-os külső winchesterem, 1,99 TB-os meghajtóként érzékeli...és azt írja hogy 1,99 TB-ból 1,99 szabad.
Nem lehetne valahogy a V2-es gyári romot vissza varázsolni? Vagy most meglőttem ezzel magam?-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz wwenigma #60078 üzenetére
Sziasztok!
Megcsináltam a #60028-ban leírtakat pontról-pontra, mivel egy V2-es routerrel rendelkezem. De miután bekapcsoltam az IPv6-ot, jöttek a gondok. Először is az hogy router elindulása után kétszer is megszakad a netkapcsolat, mire bő 5 perc elteltével beáll és megy. Viszont a másik gondom hogy hiába megy a netkapcsolat, a weboldalak 90%-a részlegesen töltődik csak be, vagy be sem töltődik. Gyanítom valami nem stimmel itt nálam sajnos. (Digi netem van.)
Mi lehet a gond?-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sajnos tegnap előjöttek a Gargoyle fimrware-el kapcsolatos hibák amiket már egyszer mikor 2 hónappal ezelőtt kipróbáltam, tapasztaltam. Magyarán a wifi kapcsolatom sokszor a bejövő 50 mb/s netem mellett belassul ilyen 4-5 mb/s sebességre (speedtestel mérve androidon), aztán meg néha gondol egyet és begyorsul ismét 50 mb/s-re. Azonkívül gyakran eldobja a netkapcsolatot, meg lassan is áll fel nekem valamiért, pedig szüzén telepítettem a gyári firmware-re. Szóval tegnap jobbnak láttam visszatenni a gyárit, de megjegyzem nekem v2-es routerem van már, ezen jelentkeznek ezek a hibák. Szóval most rajta van a gyári firmware, mert igazából amire én használom arra végülis elég lenne (FTP szerver, média szerver), csak az a gondom most a gyári rendszerben hogy az FTP kapcsolatomnál a public address résznél 0.0.0.0 szerepel és sehogysem bírom elérni a már a routerben előre beállított dyndns domainen keresztül az ftp szerverem. Hogyan lehet rávenni hogy távolról is elérhető legyen?
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #56360 üzenetére
Értem, szomorúan hallom, mert én sem értek sajnos minden szót angolul, de majd kisilabizálom amit nem értek. Viszont az nagy plusz pont hogy a külső 3,5" winchesterem lazán felismeri ami ext4-re van formázva. Ezt a gyári firmware nem ismerte fel, de egyátalán a külső áramforrás igényes 3,5" winyómra is tojt rá magasról, ez meg felismerte. Szóval kiváltottam a média szerverem. Viszont lenne akkor már evvel kapcsolatban is kérdésem. (persze ha van egy átfogóbb magyar leírás a gargoyle használatáról az még jobb lenne) Szóval szeretném beállítani a routeren lévő külső winchesterem mint szerver, itthoni médiaszerverként, fájl szerverként és ftp szerverként is. Mi mindent kell beállítani hogy ez működjön? Pl. mappákat külön hogy tudok megosztani ftp-n? Na meg az sem világos hogy ugye most ext4-re van formázva a winyó, de ha átformázom ntfs-re akkor az írási/olvasási sebesség kisebb lesz? Mert úgy olvastam a neten hogy ext3 vagy ext4 partición jóval gyorsabb az írási/olvasási sebesség mint ntfs-en. De nincs viszonyítási alapom. Azért kérdezem mert holnap vinném haveromhoz leformázni a winyót, ugyanis 600 giga van rajta és ha az ntfs sebessége nem tér el ettől az ext4 sebességétől, akkor inkább ntfs-re formáztatom vele, mert az úgy több számítógéppel lesz kompatibilis, így meg nem. De ha sebességben ez jóval gyorsabb mint ha ntfs-re formáznám, akkor marad így. Persze ugye itt az usb 2.0 határozza meg gondolom leginkább a sebességet.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
A pár héttel ezelőtti sikertelen működés után, most ismét feltettem a Gargoyle féle openwrt-t s láss csodát szépen maximális sebességgel megy át rajta a net ahogy az kell. Szóval fent hagynám, de kérdésem lenne, hogy erre magyar nyelvet hogy tudok rá varázsolni? Mert telepítés elején megkérdezte tőlem hogy akarok e rá telepítnei más nyelvet, ki lehet tallózni és rátölteni. Magyar nyelvet viszont nem találok hozzá. Tud valaki segíteni ezügyben?
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #55309 üzenetére
Így már minden oké, köszi. Nem értem windows miért nem látja alapból és miért csak így lehet felvenni. De a lényeg hogy most jó és egész szép sebességgel másol.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Ez már a bőség zavara. Először gyárit rakom szerintem fel aztán meglátom. Vargalex még a kezdetekkor volt fent nekem, de annyi minden volt benne amit nem is használok hogy mondom jó lesz nekem a gyári. De akkor még nem tudtam hogy a gyárival ez a DLNA meg CIFS megosztás gondba fog ütközni.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #55300 üzenetére
Akkor egyre gondolunk. Ha már felteszem a vágott gyárit ujra megnézem legalább hogy az USB megosztás működik e, mert ha most minden jó lesz rajta akkor marad rajta a gyári, nem vacakolok a DD-WRT-vel. Azt hiszem neki is látok,mert most ezen a Gargoyle-n nem lesz jobb a net sebességem wifin akármit is csinálok.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #55298 üzenetére
Ha nem vágja haza a routert (mert egyszer hallottam ilyet) akkor megpróbálom lehet. Persze gondolom itt a factory-to-ddwrt.bin fájt kell rátenni, hiszen újként húzom rá. Gondolom ha az sem válna be mehet rá a vágott gyári firmware vissza és csókolom. Végülis nekem az a lényeg hogy DLNA szerverként menjen a hálózati film és zene megosztás és CIFS-ként is feltudjam csatolni hálózati meghajtónak a gépemre. Ha ez a kettő + az FTP működne már öröm van és boldogság, persze csak akkor ha a wifin a maximális net sebességet is kiadja.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Kezdem feladni sajnos, a programot feltettem androidra amit mondtál, 65mbps sebességet ír, WPA2-PSK-CCMP ESS biztonsággal. Már át tettem a 10-es csatornára is de semmivel nem lett jobb. Lehet ez valami bug ami nálam jelentkezett. Az is lehet újra húznám a firmware-t megjavulna de kérdés ha most ilyet produkált később nem e jönne elő ez ismét. Szóval igencsak tanácstalan lettem.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #55288 üzenetére
Köszi a linket. Ha más megoldás nem lesz megy vissza a gyári. Gondolom a DD-WRT bétája nem javasolt akkor amit linkeltem. Sajnos itt AUTO mód nincs csak 20/40 mhz és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Na igen azt észrevettem hogy sehol a short gi sor, egyszerűen nekem meg sem jelenik az a rész. Közben 1-es csatornára tettem de még rosszabb lett, 2-3 mbps sebesség és jobb nem lesz, még megnézem 11-es csatornán hátha, de nem számítok javulásra. Nem értem mi lehet a gond, hisz a routert is már ki-be kapcsoltam, rebootoltam, 20/40mhz között is kapcsolgattam, csatornát is váltottam. Nem tudom mit próbálhatnék még hogy jobb legyen. Ezt az appot letöltöm megnézem még a linksebességet mobilon.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
A short gi-t nem találom, a titkosításnak természetesen a WPA2-PSK van megadva. Ezt a short-gi részt melyik menüpontban találom? Én a connection - Basic menüpontban vagyok éppen, itt állítottam be a következőket:
Acces Point (AC)
N+G+B
40 mhz (2nd chan above)
Max transmitter power
Wirelles MAC =disabledWirelles channel = 3
WPA2 PSK
Broadcast SSID: Enabled
Wireless Client Isolation: DisabledLetöltöm amit mondtál, megnézem azzal is, de a Status menüpont Connected Host rész alat tis látom hogy android -xxxxxx telefonomra 6 mbps sebességet ír. Azért nem ennyinek kéne lennie. :/
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Ez így igaz, ha erre gondoltál akkor ennél a routernél ez ennyi, és ezzel még sosem volt gondom gyári firmware alatt, a sebességet amennyi netem bejön 50/30-as át engedte gond nélkül. Itt viszont valami nem működik megfelelően most Gargoyle alatt. Viszont az usb pendrive gond nélkül megjelenik a hálózaton végre. Szóval ezen a net sebességen kéne valamit okoskodni hogy mitől lehet hogy nem engedi át se 20, se 40 mhz-en a maximális net sebességem. Kábelon nincs gond ott átmegy a netem teljes sebessége. Az biztos hogy a hármas csatorna amire tettem, nem foglalt. Gondolom DD-wrt bétát nem érdemes rá feltenni innen: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2014/12-15-2014-r25648/tplink_tl-wr1043nd-v2/
Ha más megoldás nem lesz és nem javul meg és vissza kell tennem a gyárit, akkor ezt a vágott gyári firmware-t honnan tudom megszerezni? Mert megvolt ez nekem annó, de hogy az 1 terrás vinyómon ez most hol van passz. Úgy tudom ahhoz hogy a router ne halljon meg csak a vágott gyárit lehet rátenni ilyen okosítás után. Persze első sorban szeretném ha valahogy megoldódna ez a probléma és ezt a Gargoyle-t tudnám használni.-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #55281 üzenetére
Androidos telefonról néztem most, itt mérek 6 mbps sebességet, a speedtest.net nevű sebességmérő appal. Van itthon asztali gép is a netre kötve wifin ott 72 mbps sebességet ír. Tehát nem adja ki a maximum sebességet ott sem.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #55276 üzenetére
Szia!
Néztem már ezzel a programmal, a hármas csatornát állítottam be, ezen a környéken senki nincs csak én. Jelenleg 20 mhz-en vagyok, de ha 40-re megyek sem jobb a helyzet, sajnos 5 megabitnél több letöltés nem csurog át wifin valamiért, de érdekes fölfelé 16 megabit megy. Mondjuk a netem mint írtam 50/30-as szóval ezt hoznia kéne wifin is. Nem értem mi lehet a baj. :/
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Imént tettem fel a TP- Link 1043 v2 routeremre a Gargoyle firmware-t. Egész jó, de van egy gondom. A wifi hálózaton a speedtesten mérve alig éri el a netem az 5 megabites sebességet, míg vezetékes hálózaton 50/30-as netem van és lemértem ott ki is ad annyit. Nem tudom pontosan mire érdemes állítani ezt a wirelles beállítást hogy átmenjen rajta a teljes sávszélesség (Ad hoc, Acces point, AP+WDS), meg ugye van itt 20 mhz és 40 mhz is , de én a gyári firmware-n auto beállításon használtam. Ott mondjuk ki is adta még wifin is az 50 megabitet, de itt valami bibi van. Azért frissítettem erre a Gargoyle-ra mert a gyári firmware-l meg a rádugott pendrive vagy külső winchester az istenért sem akart megjelenni a DLNA hálózaton.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Próbált már valaki icecast rádió szervert rakni erre az open wrt routerre? Mert nekem ez nem lenne hátrány, gyakran megy ki adás és így nem a gépemen lenne a szerver és bárhonnan tudnék indítani rádiót, legyek akár a világ túl végén is anélkül hogy el kéne cipeljem a gépet vagy ott kéne újra szervert beállítani. Olvastam neten egy régebbi 2007-es leírást erről: http://users.757.org/~joat/wiki/index.php?n=Main.IcecastOnTheNSLU2 De nem tudom ez mennyire kompatibilis a jelenlegi open wrt rendszerrel, lévén ez már jóval frissebb mint 2007-ben volt. Tud esetleg valaki tanácsot adni hogy hogyan tudnák icecast szervert telepíteni a routerre?
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Van egy kis gondom. Éppen néztem hogy feltudok csatlakozni más nyitott wifi hálózatokra is így kipróbáltam és új hálózatot hoztam létre, de amikor a meglévő saját wifi hálózatomra szeretnék visszamenni és megnyitnám a fület a hálózat -> wifi menüben akkor ezt az üzenetet kapom:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute arcombine dispatcher target for entry '/admin/network/wireless/radio0.network1'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/i18n.lua:110: bad argument #2 to 'format' (integer expected, got string)
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
Ezzel most mit lehet kezdeni?-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Intruder2k5 #33094 üzenetére
Köszönöm a segítséget, extrooton gondolkodtam már, de még nem fogtam bele, viszont ez a vargalex féle open-wrt az első open-wrt rendszerem routeren, tehát az alap openwrt-t még nem próbáltam. Az teljesen slim, nincs benne csomag? Vagy az miket tartalmaz és TP-Link 1043ND esetén mekkora tárhely növekedéssel járna? Mert ahogy látom sajnos itt kilobájtokról beszélek csak, ez meg önmagában kb semmilyen csomagra nem elég, max egy két kiegészítőre. Úgyhogy lehet extroot lesz a vége. Bár most reseteltem a routert és 60%-ra felment a tárhely, na de ez is csak pár száz kilobájt sajnos.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Abban tud valaki segíteni hogy mitől lehet az hogy én elkezdtem törölgetni csomagokat, mivel nincs szükségem a torrentre, és sok minden másra sem, és miután törölgettem ezeket még kevesebb szabad helyem lett? Igazából nem értem miért van ez, de most a szoftver résznél ezt írja: Szabad hely: 40% (232.00 KB). Fel szerettem volna rakni egy programot, az írja angolul nincs elég hely. Mielőtt töröltem volna bármit 54% körüli szabad helyem volt. Mit lehet vagy érdemes letörölgetni, vagy beállítani hogy több helyem legyen és tudjak rá programcsomagokat is telepíteni? Első körben gondolom nyomjak egy gyári visszaállítást ugye?
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Létezik erre az open-wrt-re valami shoutcast server? Szeretnék 0-24 rádió adást adni a média szerveremről és ehhez a router szolgálna alapul. Olvastam neten hogy létezik rá szerver és lejátszó is, de nem egészen egyértelmű hogy mit és hogyan kell feltelepíteni. Tud valaki segíteni?
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Feltoltam a 1043ND routeremre a legújabb vargalex open-wrt firmwaret. Szépen fel is ment és eléggé tetszik, azonban nekem kicsit bonyolult elsőre több beállítási lehetőség is. Esetleg egy részletesebb leírás fel lelhető valahol a neten? Tűzfalát is szeretném jól beállítani, meg alapból nyitva vannak portok ahogy látom, de én pl transmissiont meg ftp-t sem használom rajta mivel van média szerverem, amiért viszont feltettem a vargelexes open-wrt firmware-t hogy a wifim erősebb mint a gyárival és sokkal részletgazdagabbak a beállítási lehetőségek, szóval nekem bejön, csak a beállításba kérnék segítséget, hogy hol találok a neten.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Nemtudom pont jó helyre teszem e fel a kérdésem, de csak ezt a topikot találtam. Szóval vásároltam egy TP-Link TL-WR841N routert mivel most erre volt pénzügyi keretem. Szeretném rátenni az Open-WRT-t elsősorban, másodsorban a DD-WRT-t bár az opent sokkal jobbnak mondják. A gondom viszont az hogy V8.2 verziót kaptam a boltba ahol vásároltam. Úgy látom 7.2-nél nincs nagyobb támogatás jelenleg. Vagy tud valaki esetleg erre a 8.2 verzióra megfelelő WRT-t? Ezért is vettem meg ezt a routert hogy az extrákat kihasználjam amit pl az open-wrt nyújtana, erre látom hogy a routerem 8-as verziós. Szóval eléggé elkeseritett, de remélem nincs nagy vész. Ki mit tud tanácsolni?
-Norbi-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- ADATA XPG 500 Gb M.2 SSD
- Lenovo loq új 0 km es rtx 4060 ryzen 5 7640hs
- Dell Optiplex 5060 micro PC - Core i5 8600T -16GB DDR4 - 256GB NVMe - 1 év gari - ÁFA-s számla is
- Nothing Phone (1) bőr mintás prémium szilikon tok, barna ÚJ! + ajándék hátlapi hidrogél fólia!
- Mini pc Intel 10.gen - 16GB DDR4 - SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest