Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Ennek elvileg jónak kéne lennie, nem?
Integrated Broadcom® 5754 Gigabit Ethernet controller. 2nd Gigabit port is available with the optional PCI-e Broadcom Gigabit controller card -
-
llax
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Simán megy gyári firmware-rel is. Ha egyszerű esetekben kell a lehető legtöbbet kihozni a cuccokból, akkor szerintem legjobb a gyári fw.
A kérdéses gépet egy LAN portra kötöd, felületre belépve a "Network - LAN" menüjében az IP-jét megváltoztatod (ha ugyanaz lenne, mint a Connectbox LAN IP-je, de egyébként is érdemes abba a tartományba tenni), újraindítod, új IP-n belépsz (ha nem menne, ideiglenesen a PC-nek adj manuálisan IP-t, ugyanabból a tartományból), kipipálod: "Enable WDS Bridging", "Survey" gombra kattintva megkeresed a Connectbox-ot (az lesz az AP), az új mezőket értelemszerűen kitöltöd, DHCP-t kikapcsolod és örülsz.
Nálam egy 1043v3 a router és AP, egy WA801NDv2 megy kliens módban (hamarosan +1 ilyen AP-ként a sáv másik felére), és egy 1043v1 a fentebb említet módban. A 1043v3 és a WA801NDv2 között ~30m távolság, egy fal és egy ablak van, a (W)LAN-on belül másolás sebességét csak a 801 LAN portjának 100Mbps sebessége limitálja. A 1043v1 és v3 között sokkal kisebb a távolság, de több fal is van (W)LAN-on másolni 90-120 (néha 150)Mbps-sel lehet. (mindenen gyári fw).
-
Norby86
őstag
-
-
woodworm
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Az upnpd egy futó szolgáltatás, a luci pedig egy webes beállítófelület.
Ha a portot (gondolom mellé az ip-t) is te akarod megadni, akkor miért az automatikus upnp és miért nem a manuális port forward? Így már érthető esetleg a korábbi kérdésed, de legalább annyi ismeretet össze kellene szedned, hogy tudjál kérdezni. Sokkal egyszerűbb lenne az elvégzendő feladatra koncentrálni és nem az általad vélt megoldásra, akkor nem menne részünkről sem az értetlenkedés. -
woodworm
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
A Szolgáltatások menüpont csak akkor jelenik meg szerintem, ha van valami telepítve. Ezek szerint nincs.
Ha nincs upnp telepítve, akkor milyen ip-t is kellett megadnod a használatához?(#66472) Csabi1984
A képernyőmentéseden a luci status lapja van, miért akarod felrakni? -
Multibit
nagyúr
válasz
Csabi1984
üzenetére
Úgy látom, Te is azok táborát erősíted, akiknek fejében a router=wifi. Mobil eszközökön mihez nem elég a 35 Mbps? Más klienseken (pl. notebook, NAS, stb.) meg ott a kábelezés lehetősége
Gyors, stabil, van full duplex. Ez a router nem fog wifi-n 240 Mbps-sel hasítani! Főleg nem oda vissza forgalom esetén. Tehát, vagy elbúcsúzol a "kábelezés nem opció" kifogástól, vagy visszaváltasz lassabb net csomagra (ha nem akarsz feleslegesen fizetni). -
suste
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Nem kell megsértődni, és főleg nem privátban!
Én nem képzeltem semmit, csak megállapítottam valamit a kérdésedről, és zárójelben kérdeztem.
Kérdést úgy tegyél fel, hogy a válaszadó ki tudja találni pontosan mit szeretnél. Ne neki kelljen hosszú leírásban taglalnia a válasz lehetőséget, hiszen ő segít Neked és nem fordítva....
Szóval szerintem a hosszú, alapos kérdés és a rövid válasz a normális a fórumon.
Más szerint nem? -
suste
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
a kérdés annyira általános ("lusta"?), hogy nem lehet válaszolni rá! (vagy több oldalas lenne, és ne várd el, hogy a melót elvégzi helyetted más....nem hiába nem jön válasz...)
kérdezz pontosabban!!!(#66019) Sanya
a te válaszod sem igaz teljesen, mert pl samba/ftp írás/olvasásban lehet gyorsabb
de mint írtam, a kérdés a "rossz"! -
-
válasz
Csabi1984
üzenetére
Ez valóban szép, látszik, hogy igyekszik a TP-LINK!
Support FTP Server function on USB port;
Support Media Server function;De torrent még mindig nincs benne, és véleményem szerint nem is lesz soha, pedig lássuk be, a legtöbbeknek erre van szükségük. De, ha valami oknál fogva mégis lenne, az akkor sem lesz olyan, mint a transmission, illetve a custom firmware többi lehetőségével sem fogja soha felvenni a versenyt, egy gyári fw sem!
Az ASUS gyári fw-ben már ősidők óta benne volt az FTP, és a torrent is, előbbi elég szerényen konfigurálható, utóbbi pedig jóformán használhatatlan...
-
Tosee
őstag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Az elejétől kezdve azzal próbálkozok! De mégsem jön össze!
Pár perce felraktam egy régebbi bulid-et és azzal sem jön össze...
Klónoztam a MAC címet, mert nálam arra is szükség van, majd utána kapcsolódtam!
Meg is kapott minden szükséges adatot (ip, dns, stb...) de mégsem érem el az internetet!Hozzáteszem, hogy a sys led nem világít (szerintem kéne neki, vagy legalább villogni), csak ha elmentek valami beállítást, vagy módosítok valamit, akkor felvillan!
-
-
nimfas
addikt
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
persze. ebay.com keresőbe foscam vagy EasyN pipa free shipping, klikk buy it now

most van valami új, ami csak 50dollár de beltéri és nem mozog...szerk: ez nem wifis! a másik kettőt akárhova dughatod.
De itt van amiről beszéltem most 60 körül,
de ha kültéri kell akkor ilyet keress.... Viszont itt már nézz körül mert vannak több szögűek... távolra kisebb szög kell 22, közelebbre nagyobb 60 és fölötte vagy a kettő között 40... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
távolból vagy hálón belül? utóbbin viszonylag egyszerűen össze lehet hozni valszeg, de távolról már kétlem, ráadásul FTP mentés, mozgásérzékelés, riasztás, ilyesmi szerintem kizárt.plusz, kérdés mekkora a tömörítése egy ilyennek... szerintem jóval nagyobb mint egy ipnek és akkor a belső hálós wifi is megkérdőjelezhető... figyi 13-15 körül már beltéri éjjellátó mozgatható webkamerát tudsz venni házhozszállítással ami riaszt, ftp, email, http, elérhető mobilon, beágyazható weblapra, stb stb stb
-
válasz
Csabi1984
üzenetére
Megmondom őszintén, nem tudom, hogy DD-WRT alatt mi a helyzet, bizonyára ott is van rá lehetőség, valamilyen szinten... Annyi biztos, hogy az általam használt ASUS routerekhez készült OLEG és Tomato firmware-eken működnek bizonyos webkamerák, szerintem a TP-LINK + DD-WRT esetében sincs ez másképp.
-
-
válasz
Csabi1984
üzenetére
Service -> USB oldalon, ahol kiírja a pendrive paramétereit, meg a partíciók listáját, stb.... Na ott, be tudod állítani, hogy hova csatolja fel az első partíciót. Ez lehet /jffs /opt és azt hiszem, hogy még az /mnt. Ez egy ilyen legördülő lista... Ehhez persze be kell kapcsolni a Core USB, az USB Storage támogatást is, és az Automatic Drive Mount-ot is. Na szóval, ebből lehetőség szerint válaszd a /jffs-t, mert később ez még kellhet!
http://itcafe.hu/dl/upc/2011-02/26/7775_g6xdbyaijmibrs1e_mount.png
Ha ez megvan, akkor irány a NAS - File Sharing menü, és ott kapcsold be a Samba-t. A Server String mindegy, legyen pl.: DD-WRT. A Workgroup, a Windows-ban is megadott munkacsoport neve. Ha nem nyúltál bele, akkor MSHOME, vagy WORKGROUP. A Public Share Enable, a Read Only Disable, az Advanced kikapcsolva! Így kell működnie a Samba-nak... Valahogy így, de a Path Of Files részbe azt írd, hogy /jffs
http://itcafe.hu/dl/upc/2011-02/23/4665_kcdqilqxcbl0lyen_nevtelen.png
Aztán majd meglátjuk...

-
-
-
-
válasz
Csabi1984
üzenetére
Szia!
A factory-to-ddwrt.bin file-t tudod feltenni gyári firmware-re, a tl-wr1043nd-webflash.bin régebbi (vagy újabb) DD-WRT webes felületen való lecserélésére alkalmas!
-
-
válasz
Csabi1984
üzenetére
Szia!
1. Válogass kedvedre... ftp://ftp.dd-wrt.com
2. Nem fullad ki, nyugodtan ráteheted. Viszont minden eszköznek kell külön tápellátás is, hogy ezzel ne a routert terhelje. Ez ugye nyomtató esetén adott, viszont pl. 2,5"-os HDD-nél neked kell gondoskodni róla.
3. http://e51.xf.cz/wrt/tl-wr1043nd/dd-wrt/ddwrt_opkg.txt
4. 2-12 MB/sec között volt itt minden...
5. Routeren nincs, ennyit nem bír a processzora... Körülbelül 2 Mbyte/sec a felső határ, de inkább még kevesebb! PC-n természetesen minden további nélkül, routolni tud nagyobb sebességet is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vicces képek
- NBA és kosárlabda topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition konzol.
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

)
Gyors, stabil, van full duplex. Ez a router nem fog wifi-n 240 Mbps-sel hasítani! Főleg nem oda vissza forgalom esetén. Tehát, vagy elbúcsúzol a "kábelezés nem opció" kifogástól, vagy visszaváltasz lassabb net csomagra (ha nem akarsz feleslegesen fizetni).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(eko.one.pl - ezt hasznalom)
vargalex