- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
r3dsnake
nagyúr
Koszi, de valami linkes megoldas kellene, mert a tabletes vlcben csak ugy lehet hozzaadni servert.
A masik gondolom, hogy nem tudok belepni sambara tableten (android) ugyanazzal a user/pass parossal, ami az xp-ben mukodik. Ezt mi okozhatja? Van esetleg valami megoldas?
Koszi!
-
stvnppp
senior tag
válasz
poli27 #28878 üzenetére
És ha ezt felraktam a routerre, akkor hogyan lehet belépni a webes felületre? http://192.168.1.1-gyel, vagy linkelt cikkekben lévő puttyal? Vagy hogyan? Kicsit utána szeretnék járni, mielőtt belevágok. Nincsen esetleg más cikk a linkelteken kívül, vagy valami hasznos mi-micsoda írás? Vagy a vargalexes firmhez valami emulator? Ez az openwrt-re épül? Annak valami emulator?
Bocsi a sok kérdésért!
-
r3dsnake
nagyúr
Ha van egy ushare megosztasom, azt VLC-vel hogy tudom hozzaadni? probaltam http://192.168.1.1-gyel, de igy nem mukodott (sejtettem, hogy nem fog csak proba volt.)
Szoval hogyan kellene megadnom az elerest?
Koszonom!
-
-
kis önreklám, remélem nem gond
nem találtam a témában magyar nyelvű leírást, így gondoltam hátha jól jöhet valakinek -
ozz
tag
válasz
Wind-Storm #28873 üzenetére
Általános hiba, már szenvedek vele jó ideje, az 1.1.3-ban sem változott semmi, pedig hihetetlen gyorsan másol wifin a router es a noti között, de mivel egyik firmware sem tudja az alap dolgot a wifit kezelni normálisan én visszaálltam a gyári fw-re. Remélem egyszer megoldodik ez a wifi hiba is, mert nekem használhatatlan hogy egyszercsak eldobja vagy a netet vagy az egész hálozatot.
Reménykedem
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Már jó pár éve megvan a topiccímben szereplő routerem, megfelelően is működik a gyári firmware-rel. Azonban szeretném jobban kihasználni a router adta lehetőségeket, így például szeretnék egy nyomtatót is megosztani vele. El is kezdtem az első hsz-t anyagait átfutni, többek között Speeedfire cikkét, vagy sanzi89 cikkét, valamint használni a keresőt. Azonban elég bonyolultnak tűnt, főleg a beállítások, mivel elég kevés, sőt igazán megvallva nem rendelkezem Linuxos ismeretekkel. Azonban olvastam valamelyik cikkben, hogy nem kell feltétlenül a parancssort használni, vannak olyan firmwarek, amelyek rendelkeznek gyárihoz hasonló webes felülettel, amin keresztül beállíthatóak.
És ebben szeretném kérni a segítségetek, hogy ez hogyan megoldható, és hogy ezen keresztül is be tudom-e majd állítani a routert és nyomtatót!
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
István -
ZetorGumi
addikt
Üdv.
Újabb probléma merült fel.
Az alábbi képen látható rendszer szerint van felépítve a hálózatom itthon, és az lenne vele a gondom, hogy a transmission felület, az admin felület, és a hálózat, tehát a gépek felfedezése nem működik, csak a piros vonalig, vagyis például az első routerre csatlakozott gép nem látja a második routerre csatlakozott gépet, és vica versa.
Azt szeretném megoldani, hogy a kék vonalig mindenki lásson mindent, és mindenki el tudjon érni mindent. Konkrétan azt szeretném, hogy a helyi hálózaton belül minden elérhető legyen, de ez kifele, a netre ne legyen igaz, tehát hogy neten ne lehessen elérni a belső adataim. Ez hogyan oldható meg? Mit kell, és hol bekapcsolnom? -
Kami11
őstag
A problémám a következő:
A nas-on futó transmissiont szeretném ssl-en keresztül elérni. Telepítettem az opneSsl-t, megvan a tanusítvány, a routeren forwardolva a port, mégsem tudom a no-ips címmel elérni.
A belső hálón sikerül ssl-en keresztül csatlakozni, de nem ez a cél. Mi lehet a gond, mit kell még a tűzfalon, ip táblán beállítani? Nem jövök rá.Ezt a hibaüzenetet kapom vissza:
Az SSL a maximálisan megengedhető hosszúságot meghaladó rekordot kapott.
(Hibakód: ssl_error_rx_record_too_long) -
Wind-Storm
őstag
válasz
Destructo #28872 üzenetére
Más is tapasztalt már ilyet, vagy valami egyedi hw hiba lesz ez nálam?
Ma tapasztaltam először Openwrt-vel, hogy egyszer csak hirtelen ledob wifiről és megszűnik az SSID broadcast... fw. szerint be van lőve és megy is... majd magától visszajön.
Nem értem a dolgot. Csinálta már dd-wrt-vel, Gargoyle fw.-vel is.
Gyárival még nem tapasztaltam (talán mert ritkán és rövid időre járt a routeren)..(#28872) Destructo
Én már szedtem szét, az antennakábelekre nagyon vigyázz, mert kiszakadnak/húzódnak, az aljzatból én már jártam így...
Miután kitekered azt a bizonyos 2 csavart hátul, az egész fekete részt hátrébb lehet tolni, de előbb érdemes kicsavarni az összes rp-sma aljzatot a biztonság kedvéért, hogy még csak ne is feszüljenek. A lényeg, hogyha hátra sikerül húzni, akkor elöl láthatóvá válik a két fül amikhez hozzáférhetsz. Egyébként ha a műanyag felső részét előre tolod, az alját befele nyomod, úgyis szétjön... csak ezt így nem tudod megoldani alá/mögé nyúlás nélkül.Így kell ezt csinálni
Jó volt, mert hűtötte a rotuert (a modem az már mellékes), pont az egyik szellőzőjén ment be a légáram és a másikon ki. A venti meg a (trágya/kábel)modem egy 3,33 Voltos elkóját szipkázta.. -
Destructo
senior tag
Köszi! Feszegettem én is ,de nem mertem! Hát akkor megnézem és majd próbálgatom.
Amúgy fiber 120 al használom ,és mikor már bemelegszik a wifi nem akarja az igazságot.Így borda lesz.És ezen felül csinálok a modemnek és a routernek egy kis dobozt egy kifelé szívó ventillátorral. A cisco modem processzora is kb 80-90 fokra melegszik, aztán lekapcsol..Ha hűtöm akkor nincs baj.
-
válasz
Destructo #28869 üzenetére
Szia!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5348-5348.html
1. Szét kell szednünk a router-t. A hátulján (a portok felüli részén) van a talpak alatt 2 csavar, ezt kell kitekerni. Az elején nincs, tehát felesleges leszedni az első talpakat.
Miután a két csavar kint van szépen kicsit szét kell feszíteni az alsó és a felső burkolatot… igen ez ilyen drasztikusan hangzik, de csak így fog szétpattanni elöl az a két patent ami összetartja a két részt. Ezzel mindenki szenvedjen szépen el, egyszer csak szét kell jönnie -
Destructo
senior tag
Sziasztok,a multkor szét akartam szedni a routert,hogy tegyek rá hűtőbordát,viszont csak az alját tudtam levenni.Valaki egy kis segítséget,vagy egy szétszedő tutoriált tud nekem kreálni?
Nem feszegettem nem akartam eltörni.Esetleg a felső TP-TINK logó alatt is van egy tető csavar,és így akkor csak a fekete részt ki kell húzni?
Előre is köszönöm a segítséget,Sziasztok!
Szerk: így kicsit félreérthető.Az alját csak lecsvarozni tudtam,levenni az előlapról ahol az állapotjelző ledek is vannak ,onnan nem.Láttam valami illesztést de lámpafénynél nem láttam jól!
-
Magnat
veterán
válasz
poli27 #28853 üzenetére
Én így csinálnám:
Ha van lehetőség kábelt kihúzni a két router között, akkor az a legjobb megoldás. Ahogy már elhangzott, második routeren dhcp kikapcs, adminisztráció miatt egy statikus ip-t adni neki az első router dhcp tartománya által kijelölt subnetben, de a dhcp-n kívül, h nehogy ráosszon a dhcp-s router vmit arra a gépre.
Tehát ha 192.168.1.1 az első rouer címe és 255.255.255.0 a subnet, akkor a második router címe legyen pl 192.168.1.2 és a dhcp osztás kezdő címe lehet pl 192.168.1.10. Routereket lan-lan porton összekötni és mehet a móka.
Ha nincs lehetősége kábelezni, egy bármilyen dd-wrt firmware-val felvértezett routert beállítani másodlagosnak, ott felvenni egy virtuális ssid-t. Ez annyiban jobb mint a wds, h az elsődleges routernek tudnia sem kell a másik létezéséről, ergo wds supportja sem kell h legyen ... viszont aki a második routert használja, annak a sebesség feleződik, mivel annak a routernek két irányba kell pofáznia folyamatosan. Bár ez sima netezésnél nem túl zavaró. -
kzkz
őstag
válasz
Intruder2k5 #28858 üzenetére
Nem oszt ki, hanem ő kap fix ip-t a masik router-tol...
-
-
kzkz
őstag
Az 1.1.2-es vargalex openwrt-re feltettem az 1.1.3-as sysupgrade-t úgy, hogy a beállítások megmaradjanak. Viszont reboot után nem férek hozzá a router-hez se ssh-n, se web-en keresztül. Ez normális?
Átállította volna az etc/config/network-ot mégis?
Én 192.168.0.x-es ip-ket használok, nem 192.168.1.x-eseket...
-
kapicsabi
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy a router menüjét, hogy tudnám átállítani angolra? Most németen van, de borzasztóan zavar, mivel németül nem nagyon tudok.
Előre is köszi!
-
megema
őstag
Sziasztok!
Jul 12 17:57:02 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13039]: Child connection from 62.165.63.72:36247
Jul 12 17:57:03 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13038]: Exit before auth: Disconnect received
Jul 12 17:57:03 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13040]: Child connection from 59.124.243.54:36017
Jul 12 17:57:03 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13040]: Exit before auth: Exited normally
Jul 12 17:57:04 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13039]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:36247
Jul 12 17:57:04 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13039]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:36247
Jul 12 17:57:05 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13041]: Child connection from 62.165.63.72:36958
Jul 12 17:57:05 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13039]: Exit before auth: Disconnect received
Jul 12 17:57:06 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13041]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:36958
Jul 12 17:57:07 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13041]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:36958
Jul 12 17:57:07 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13042]: Child connection from 62.165.63.72:37682
Jul 12 17:57:07 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13041]: Exit before auth: Disconnect received
Jul 12 17:57:08 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13042]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:37682
Jul 12 17:57:09 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13042]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:37682
Jul 12 17:57:09 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13043]: Child connection from 62.165.63.72:38434
Jul 12 17:57:09 TL-WR1043ND authpriv.info dropbear[13042]: Exit before auth: Disconnect received
Jul 12 17:57:10 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13043]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:38434
Jul 12 17:57:11 TL-WR1043ND authpriv.warn dropbear[13043]: Login attempt for nonexistent user from 62.165.63.72:38434Ilyen sorokkal van tele a logom. A router webes felületéhez akartak hozzáférni, ugye? Mert a netet és a routert is rendesen leterhelte. 50 helyett kb. 5 Mbit/s volt a sávszél, és G-s WiFi-n csak 11Mbit/s-et tolt a router. Átállítottam az ip lease-t (mert amúgy is akartam), ettől ugye újratöltődött minden, új dinamikus ip-t is kaptam és megszűnt a dolog. Ennyit találtam a címről.
-
poli27
veterán
Jha sztem meg húzzon oda kábelt az a legolcsóbb.... stabil is meg gyorsabb is lesz mint wifivel, és nem kell vele szarakodni !
(#28852) csasaKKP Olvastad az Isanetes résznél most milyen a netem?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
metrion #28849 üzenetére
Tehát 5 GHz-t is használnál?
Ha zsúfolt a 2,4 GHz-s tartomány, lehet haszna. Igazából nincs sok tapasztalatom az 5GHz-s cuccokkal, nem tudom milyen a hatótáv. MikroTik-ekről tudok dolgokat, de azt pont-mutipont kapcsolatnál, teljesen más.
Ja, igen. 25k a cucc + adapter. Kevesebből is megúszhatnád.
De te döntesz.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
metrion #28846 üzenetére
De, 3 lehetőség van:
1; ha úgy akarod akkor a hatósugár szélére egy repeater-t (jelismétlőt) kellene tenned.
2; megfelelő routerral WDS-t (wireless bridge = vezeték nélküli híd) kell csinálni.
3; Kábelezni kell itt, ekkor két router LAN-LAN portját összekötöd, hogy egy hálózatban legyenek, a 2 routeren a DHCP-t kikapcsolod és az első router ossza az IP-ket.Mindegyiknek van előnye, hátránya. Szerintem neked az első megoldás,lenne a megfelelő.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
metrion #28846 üzenetére
józan paraszti ésszel akkor a 2 routernek 2 különböző tartományban kellene lenni és ergo ugyanott lennél mint most
ha meg egy tartományban lenne mindkettő a 192.168.1.xxx -ben akkor meg össze vissza ugrálna szerintem a csatornák közt
javítsatok i ha nem így van de szerintem így lenne -
iff
senior tag
Sziasztok!
Frissítettem a bétáról v1.1.2 verzióra. Tegnap este nagy vihar volt mindent kihúztam, ma indítottam mindent, de csak wifin volt net kábelen nem.
Most visszaraktam a openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1.1.1_beta3.bin ezzel minden működik. A vnstat-ot újra felraktam és itt érdekes módon
33% szabad helyet ír. A v112-nél meg csak 9% volt.
-
kzkz
őstag
válasz
vargalex #28839 üzenetére
Ez az fstab.lck csomószor beragad nálam is, pedig csak a luci-ban nyomulok, nem állítok a háttérben semmit. Mitől van ez? Nálam jellemzően nem a port-forward-nál, hanem a csatolási pontoknál jön elő azt hiszem...
én ilyenkor várok 1 percet, és ha még mindig kerreg, akkor beputty-olok és kill-el kilövöm a fstab.lck process-t
-
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy PortForwardolni akarok, beteszem ugye a portot, majd rámegyek a Save & Apply ra, fent ugye elkezd tölteni az /etc/config/fstab és nem hadja abba fél óra múlva sem? Lefrissítem az oldalt, akkor be van téve, viszont nem engedi be az adott portot.
Mi lehet a probléma?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
metrion #28835 üzenetére
Biztosan igaza van csasaKKP kollégának. Én az USB adaptereket nem ismerem, de annyi biztos, hogy eddig router és router közt még nem láttam égbekiáltó különbséget, ami a jelerősséget illeti.
Csodát ne várj, inkább a router pozícióját probáld megváltoztatni, vagy keress valami más megoldást, pl: repeater, vagy valamilyen powerline adapter.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Vályogtéglás házban valaki használja ezt a routert? Mert nekünk ilyen építésű házunk van 30-50 cm-es falakkal ellátva és hát a WR542G a 8 dBi-s antennával igen kevés...egy szobával arrébb már nincs is jel, WN321G USB adapter használok. Ennek mennyire jó a jelerőssége?
Előre is köszönöm!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #28830 üzenetére
Hi!
Nem foglalkoztam még a témával, így csak egy kis olvasnivalóval tudok szolgálni.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
vargalex #28829 üzenetére
Szia! Olyan problémám volt vagy két hónapja, hogy a telefon nem töltött be bizonyos oldalakat, illetve csak a weboldalról csak a szövegeket töltötte be, a képek helyén egy kis kék kockában ? jelent meg. A YouTube-on nem lehetett videót nézni, ha elindította, egy percen belül bontotta a telefon a kapcsolatot. Akkor a fórumban nem jutottunk semmire, előbányásztam egyik régi routeremet és azzal használtam. Más routerekkel nem volt probléma. Az 1043-on még akkor a gyári, legfrisebb szoftver volt.
-
poli27
veterán
Alex erre tudsz valamit?
-
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #28826 üzenetére
Nálunk a nyár "full terhelés" a helyieknek, ezért nem sok időm van tesztelni, de most ránéztem a routerre és meglepődve tapasztaltam mennyi ideje maradt talpon a router.
Ezt a verziót a minidlna hibája miatt eddig hanyagoltam, de a javítás óta felraktam és kezdeti újraindulások után egész szépen beállt.A minidlna, transmission 50+ torrentel folyamatosan megy.
A legújabbat, idő hiányában sajnos nem tudom kipróbálni.
Tűzfal verzió vargalex v1.02.1-ReBuilded r30402 / LuCI Trunk (trunk+svn8655)
Kernel verzió 2.6.39.4
Helyi idő Tue Jul 10 22:19:50 2012
Működési idő 5d 5h 2m 53s
Átlagos terhelés 1.78, 1.08, 0.68 -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #28824 üzenetére
A vashoz képest valóban rendben van. De egy microSD kártya nem feltétlenül labor körülmény, igaz a helyszín valóban a "Vargalex labor".
Szerk.: Ja, és én tettem rá hardware-os Turbo gombot.
Lehet az segít...
-
válasz
SteveBeard #28824 üzenetére
Persze... Ólomkamrában, csak gyenge piros fény mellett, és súlytalanság állapotában!
-
csasaKKP
senior tag
válasz
Intruder2k5 #28821 üzenetére
Sajna 10 MB/s-t nekem nem sikerült belőle kicsikarni, átlag olyan 7-8.
-
-
kzkz
őstag
Nektek mennyivel masol az usb-re kotott vinyorol, vinyora?
Nekem 5MB/s az olvasas es 2MB/s az irasi sebesseg, amit eleg kevesnek tartok kabeles kapcsolattal. A vinyo Ntfs filerendszeru...
-
-
poli27
veterán
Alex lehet 2 wan portot használni openwrt-vel?Azt kellene tudja, hogy lenne 2 ubiquiti nanobridge antenna, és adja össze a 2 sebeséget a router ami azokon jön net,ilyet lehet vele?
-
Barohawk
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #28810 üzenetére
-
Barohawk
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #28810 üzenetére
pont erre volt szukségem hogy mit is várja vagy mit ne
köszi -
Kami11
őstag
válasz
Intruder2k5 #28806 üzenetére
Igaz, így is lehet, csak gondoltam kihagyok egy + hibalehetőséget, de valszeg ez lesz a dolog menete.
-
válasz
Barohawk #28809 üzenetére
A WiFi ez egy bizonytalan dolog, az elérhető sebessége minden helyszínen, és minden körülmények között más és más, nem lehet általánosítani vele kapcsolatban! Amit tenni tudsz, hogy ránézel inSSIDer-el, hátha az általad használt csatorna fedésben van másik szomszédos hálózattal is, így nem tud optimális teljesítményt elérni! Ha így van, akkor keresel egy szabad frekvenciatartományt, és átállsz arra, egyéb esetben meg ennyit tud! Némi javulás még lehetséges, de egyébként a LiteN adaptertől sokkal többet már ne várj!
-
Barohawk
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #28808 üzenetére
wifin
az egyik gépen 300mbites a wifi a másikon 150-es -
-
Barohawk
aktív tag
üdv mindenkinek
5Mbyte/sec sebességátvitel ezzel a routerrel jó vagy elmarad a várttól.
10m-re van egymástól a két gép pont középen a router.
segítséget kösz -
-
Kami11
őstag
A gargoyle fw.-t szeretném kipróbálni, amit vargalex fw.-re szeretnék feltenni. A kérdésem: melyik verziót kell beflashelnem, a sysupgrade-t v. factory-t?
Kérdeztem már, de biztos választ nem kaptam. -
ZetorGumi
addikt
válasz
Keresztapper #28802 üzenetére
Akkor 50-50%.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Keresztapper #28800 üzenetére
Szóval te már előre tudod a jövőheti számokat... Nem szép dolog.
Amint figyeltem, nem sokat változott a 2.60-as Transmission a 2.52-höz képest.
Kérdés mindenkihez:
Van-e olyan csomag az OpenWRT-hez, amivel youtube-ra tudnék videót feltölteni? (Lassú a netem, és sokáig tart, és sokat eszik az adatlapon szereplő gépem ahhoz, hogy emiatt bekapcsolva hagyjam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged