Új hozzászólás Aktív témák
-
C0R0
csendes tag
Sziasztok!
Mivel rengeteget szívtam vele, ezért itt is megosztom, hogy hogyan sikerült Windows 10 64bit alatt normális működésre bírnom. Mit jelent a normális működés? Nem szakad meg az internetkapcsolat minden 20 másodpercben.Windows 8 64bit driver telepítése Windows 10 alá:
1) Töltsd le az alábbi drivert. Telepítsd fel a setup.exe-vel.
2) Lépj be az eszközkezelőbe és keresd ki a Wifi stick sorát. Nálam Realtek RTL8192CU vezeték nélküli LAN 802.11n USB 2.0 hálózati adapter néven szerepel, de ez eltérhet.
3) Jobb klikk a 2) pontban említett sorra és Illesztőprogram frssítése.
4) Illesztőprogramok keresése a számítógépen.
5) Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából.
6) Kattints a Saját lemez... opcióra és tallózd be az 1) pontban letöltött állomány RTWLANU_Driver\Win8X64 mappáját.
7) Válaszd ki az újonnan hozzáadott drivert a listából. Nálam Realtek RTL8192CU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 Network Adapter néven szerepel.
8) Tovább, tovább és kész.Amit még mindenképp allíts be (Energiagazdálkodás off)
1) Az eszközkezelőben már tudod, hogy hol keresd a Wifi stick sorát az előzőek alapján
2) Jobb klikk a sorra és válaszd ki a Tulajdonságok sort.
3) Energiagazdálkodás menüpont.
4) Vedd ki a pipát innen: A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg.
5) Ok. -
Eraah
tag
Sziasztok,
Valaki tudni segíteni. Windows 10en fent van a driver, látja is a hálózatokat, de azt írja: Nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz
Kettő külön házban más routerrel is próbáltam de nem működik. Valaki valami tipp?
-
Peace
nagyúr
Hálló!
Win 10 64bit-re szeretnék felvarázsolni egy ilyet, de nagyon nem akarja. Van rá bármi trükk vagy megoldás?
-
hinar
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #124 üzenetére
Szia!
Bocsi, de megfeledkeztem.....kérdésedre a válaszok:
- internetnél nem kell használni modemet. közvetlenül a hálózati kártyában kell bedugni a kábelt.
- korábban kellett használni, de a DIGI nálunk megszüntette ezt kapcsolódási lehetőséget.
- routerhez bedugtam a bejövő kábelt és beállítottam mindent, a leírás szerint.
- wifihez tudtam más eszközzel (telefon, tablet) csatlakozni.
- a kimenő lanhoz csatlakoztattam az asztali gépemet, és nem lehet vele internetezni.
- beszéltem a szolgálatóval is és azt mondják, mivel nem nálunk vettem a router nem tudnak a beállításokon segíteni.
- Windows XP-t használok...- nem tudom, mi a gondja és hogy mit lehet csinálni???
- hálózati hártya driver frissítés??? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #123 üzenetére
Úgy látszik, ebben a topicban ez a divat, hogy egyrészt igénytelenül és felületesen (kapkodva) írják le a hibajelenségeket, másrészt akárkinek próbál az ember érdemben segíteni, az egy idő után egyszerűen eltűnik.
Lehet, hogy egyszerűbb lenne leiratkozni erről a topicról. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Amikor elinditum az általam beállított wifi kapcsolatot telefon keresztül látom és tudok kapcsolodni."
Na, kicsit egzaktabban légyszi, hogy ne kelljen már állandóan mindenre visszakérdezgetni. Szóval Wi-Fin keresztül tudsz kapcsolódni a routerre, DE pont ugyanúgy NINCS interneted? Mert az úgy még önmagában nem egy nagy szám, hogy tudsz a routerhez kapcsolódni Wi-Fin, a problémás eddig sem az volt, hanem a zzinternet, nem? Vagy a telefonoddal tudsz Wi-Fi-n csatlakozni a routerhez, ÉS VAN interneted? Ez a lényeg, ezt még nem osztottad meg, pedig az egésznek ez a magja.
És ha csak a TP-LINK TL-WN821N a problémás, akkor valószínűleg nem raktad fel a driverét, pedig az alap.
Meg azt sem osztottad meg, hogy pontosan hogy kötötted be a kábeleket (mert ezek szerint a kábeles netelérés is problémás).
Plusz: kapsz egy modemet a Digitől, ami sokszor egyben egy router is, erről a routerről beszélsz, vagy egy különálló routert csatlakoztatsz? -
hinar
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #121 üzenetére
A digitől kapott PPOE csatlakozási adatokat beállítottam. A routert- a leírás szerint csatlakoztattam. Amikor elinditum az általam beállított wifi kapcsolatot telefon keresztül látom és tudok kapcsolodni. A dns adatokat is megadtam. Amikor a roruterhez csatlakoztom a asztali gépet, lannon keresztül, nem tudok internetezni. A leírás szerin olyan egyszerű vagy mégsem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha kábelen keresztül kapcsolódsz a routerhez, és nem a TL-WN821N segítségével, akkor van működő internetkapcsolatod? (Gondolom a Wi-Fi-csatlakozás működését úgy értetted, hogy a routerhez tudsz kapcsolódni, de nincs net.)
Korábban a Digitől kapott beállításokkal próbáltad úgy is, hogy nem a külön TP-Link routeren keresztül, hanem közvetlenül a kapott modemből érkező netkábelt a számítógépbe (és nem a routerre) dugva netezel? (Persze ehhez külön kapcsolatbeállítás szükséges.) Tehát kifejezetten a router használata jelent problémát, anélkül működött? Jól csatlakoztattad a kábeleket a routerhez? -
hinar
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudom beállítani asztali gépemet, hogy kimenjen routerren keresztül az internetre?
DIGI hálózatom van és TP-LINK routerem. Az asztali gépem XP.A wifi csatlakozás sikerült beállítani, az működik.
A PPPoE beállítást beállítottam.
Megnéztem a tűzfalat is.
Telepítettem új web böngészőt.
Több ötletem nincs. -
alacka
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.
1. DLNA továbbra sem megoldott (v1) , s hiába próbálnék az T-Link USB winchiről lejátszani a TV-men?
Könyvtárakat, média fájlokat látja, csak mindre atz mondja a TV, hogy nem támogatott formátum (video/képek egyaránt).2. Tegnap akcióztam egy MEDION HDDrive2GO 1 terrásat, de ezt meg nem ismeri fel egyáltalán, többszöri formázásra, újra particoonálásra sem. (MiniToolPW - számítógépeken nincs vele gond). Van erre megoldás?
3. Amennyiben más USB wirelessel tutira megoldható, arra is tudnátok konkrét tippeket adni?
Előre is köszi.
-
Krakesz27
tag
valaki tudna segíteni? a laptop nem látja a wifit a routeren. az mitől van?
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem TL-WN821N, de a TL-WN822-nek nem találtam külön fórumát.
Szóval TL-WN822N v2-hez Windows 8.1 x64 alatt csak béta drivert találtam a TP-LINK-nél, amivel sajnos szakadozik, bizonytalan a kapcsolat egy TP-LINK TL-WDR3600 router mellett.
Nincs valakinek ötlete esetleg, vagy működőképes drivere?
Előre is köszönöm!
-
rob2174
tag
sziasztok!
ezt router nélkül is lehet használni?
digi netjét osztanám wi-fin okostelóra megoldható ezzel az usb-s eszközzel?kösz előre is:-)
-
Sasori18
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #111 üzenetére
Úgyértem, hogy keresgetem össze vissza, de ha találok is egy oldalt, ott nincs semmilyen menüpont
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sasori18 #110 üzenetére
"SWITCHING MODE POWER SUPPLY nevű vmi."
Hogy mi van?"192.168.0.11.
ezt az ip-t írtam be, amit írtál nem adott be semmit"
Nem mindegy, hogy 11 van a végén, vagy pedig 1... na meg ajánlottam a másik címet is, aminek 1.1 a vége. (Nem kell a végére a pont, bár rakhatsz, ha nagyon ragaszkodsz hozzá.)"Itt nem találok olyat, hogy port forwarding."
Hát amíg nem találod a router menüjét, addig nehéz lesz találni olyat. -
Sasori18
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #109 üzenetére
SWITCHING MODE POWER SUPPLY nevű vmi. ezekhez nem értek. valszeg ez az amiről beszélsz, és ebbe megy a POE meg a LAN kábel. Kézikönyvre nem emlékszem , majd neki megkérdem most van-e.
192.168.0.11.
ezt az ip-t írtam be, amit írtál nem adott be semmit. Itt nem találok olyat, hogy port forwarding. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sasori18 #108 üzenetére
"Router neki nincs."
Igazából manapság a szolgáltatók által adott modemek általában routerek is egyben. Főleg, hogy ha ebbe a topicba írtál, gondolom a TP-LINK TL-WN821N eszközt használja, Wi-Fi-s csatlakozásra.
Így távolról nehéz mit mondani, de próbálja meg a srác, hogy beírja a böngésző címsorába a 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 vagy hasonló címet, hogy elérje a router beállításait - ha kapott kézikönyvet a szolgáltató által adott eszközhöz, akkor abban általában le van írva. Ja, és kábelen keresztül kösse össze addig is a gépét az eszközzel. Ha ez megvan, akkor keressen egy Port forwarding menüpontot valahol.
Na, ott kell a belinkelt oldalnak megfelelően a 16000-es UDP-portot forwardingolni a gépéhez. Ha lehet, arról a menüpontról dobj be egy screenshotot. -
Sasori18
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, hogy ide teszem fel a kérdést, de hozzá való topikot nem találtam.
Egy programom keresztül szeretnék játszani a szomszéddal, online-ba. A program neve gameranger. A probléma az lenne, hogy amikor szobát készítek, vagy akár ő, nekem minden működik, neki viszont egy hibaüzenetet ír a program, miszerint port vagy tűzfal blokkolás áll fent. Én kikapcsoltam a tűzfalat a probléma mégis tovább áll fenn. Router neki nincs.http://www.gameranger.com/support/network/?i_ip=3232235531&x_ip=1389934141&r_ip=3232235521&rt=3&pp=1
Ezt a linket adja be a program supportként. A szolgáltatónk ugyanaz, nemrég kérdezte az egyik ott dolgozó ismerősünket, hogy mi lehet a gond, illetve ezt meg tudják-e csinálni, de azt mondták , ez nem az ő hatáskörük, nekünk kell megcsinálni, viszont nem mondta hogyan, legalább csak nagyjából sem magyarázta el. Ezért kérem itt a segítségeteket!
Előre is köszönöm! -
fodor0410
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy médialejátszó és PC közötti adatátvitelt is tudja kezelni a kütyü?
-
alacka
tag
válasz
Sk8erPeter #105 üzenetére
Igen.
Win7 alól tp-link gyári eszközkezelőjével, SoftAP módban. -
Sk8erPeter
nagyúr
Konkretizálnád?
Egyébként Androidos telón ezzel például én is tudtam használni számítógépes netet:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wifi.hotspot
de mondjuk amikor én ezt használtam, a laptop wi-fijét használtam.Neked a TP-LINK TL-WN821N-nel sikerült?
-
alacka
tag
válasz
Sk8erPeter #103 üzenetére
Navégre! Sikerült vezetékes internetet osztani!
-
Sk8erPeter
nagyúr
A választ sajnos nem tudom, fogalmam sincs, alkalmas-e ilyesmire. Én inkább a "nem" felé hajlanék, mert ez az eszköz alapvetően Wi-Fi-jel VÉTELÉRE alkalmas, nem pedig KIBOCSÁTÁSÁRA, ami alapvetően más feladatot jelent. De láttam én már karón varjút
, szóval ki tudja, lehet, hogy valahogy működésre lehet bírni ilyen módon is, de az alapértelmezett driverrel sztem nem.
-
alacka
tag
Sziotok!
TP-LINK TL-WN821N USB WiFi adapter alkalmas arra, hogy LAN-os hálózati gépem internet elérését hozzáférhetővé tegyem androidos WiFi-s eszközöm számára?
S ha lehet, mi a módja, ha a LAN hálózati rooter beállításaihoz nincs módom hozzáférni? -
d4n33
csendes tag
Sziasztok!
Aki tud, legyen szíves segítsen.
Van két gépem: egy asztali gép TL-WN821N típusú USB adapterrel és egy Acer laptop beépített wifi adapterrel. A két gép azonos helységben található, tehát a távolság nem lehet gond.
A router egy TL-WR1043ND típusú router.
A gond az, hogy míg a laptopon a letöltési sebesség 7-8 MB/s között mozog torrentezés esetén addig az asztali gépnél ugyanazon torrentet letöltve a sebesség annak töredéke lesz, 1,2 MB/s.
Nem tudom, hol mit kellene állítgatnom (a routernél az angol magyarázó szövegből sajnos sokat nem értek), hogy a fenti probléma orvosolva legyen.
Hálás lennék, ha valaki segíteni tudna!
A segítséget előre is köszönöm.
Sz. D.
-
macska
tag
válasz
Sk8erPeter #99 üzenetére
Ott is kivehető. Thx.
-
macska
tag
Meg lett a megoldás. XP alatt anno használtam, Win 7 alatt meg most volt rá először szükségem, és rossz helyen kerestem. Hosszú ideje van Win7-em.
Startmenü-->Minden program--> Indítópult. Innen kell kivenni, úgy mint a régi szép időkben.
Elnézést, csak nagyon zavart a dolog.
-
macska
tag
válasz
Sk8erPeter #96 üzenetére
Thx. "Win+R > msconfig >" ezt nem nagyon értem. Pár segítő szó, hogy hogy induljak el, megköszönném. Pl. a "Vezérlőpultban" valahol???
-
Sk8erPeter
nagyúr
Még megnézheted a Win+R > msconfig > Startup fület (nálam angol a Win., magyarul valami Automatikus indítás vagy ilyesmi), ott is kiszedheted a pipát a progi elől.
Vagy nézz körül a programban, van-e erre állítási lehetőség, én nem tudom megnézni, mert már egy ideje nincs szükségem az adapterre (lett azóta egy laptopom, csak azt használom), így a progira sem. -
macska
tag
válasz
Sk8erPeter #94 üzenetére
Ezzel maximálisan tisztában vagyok. Azért kérdeztem meg itt, mert az itt lévők nagy része ezt a Utility programot használja, és elképzelhetőnek tartottam, hogy valamilyen Utility Beállítás elkerülte a figyelmemet. A Windows XP-ben hasonló, azaz bootoláskor induló programok alpontot meg nem találtam WIN7 alatt. Hátha valakinek volt hasonló gondja, és megoldotta már. A Win7 hálózati ikonon piros keresztes "nincs hálózatot" jelez, mióta felraktam ezt a Utility programot, holott a vezetékes hálózatom jól működik. Szeretem jól látni a gépemben az állapotokat, valamint bizonyos programokat én szeretek indítani, amikor szükségem van rá.
Köszönöm, megnézem majd a programot, de ha van valahol olyan beállítási lehetőség ahol a problémám segédprogram nélkül is megoldható, megköszönném a segítséget.
1 lehetőség már van. Köszönöm még 1x. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ennek magához az eszközhöz olyan szempontból nem sok köze van, hogy hogyan éred el, hogy ne induljon el Windows-zal együtt.
Esetleg felrakhatnád a Soluto nevű programot, azzal késleltetni is tudod a Windows-zal együtt elinduló programokat, meg teljesen ki is tudod venni a bootból. -
macska
tag
Van nálam kölcsönben egy TL-WN821NC USB adapter, és feltelepítettem hozzá TL-WN821N_V3.0_Utility programot. A helyzet az, hogy van vezetékes kapcsolatom is, és azt szeretném elérni, hogy a gép indulásakor (boot) ne jöjjön fel a Utility program automatikusan, még akkor is, ha a Wifi kapcsolat Radio OFF beállításban van, azaz ki van kapcsolva. Azt szeretném, hogy én indítsam el a Utility programot akkor, amikor szükségem van rá.
Alapvetően jó az eszköz. Egy régebbi USB-s Wifi adapterem több Wifi hálózaton lévő eszközhöz nem tud kapcsolódni, így USB Wifi adapter csere lesz.
Ezt a TP-LINK-es USB adaptert néztem ki magamnak.Nagy valószínűséggel a most meglévő Utility programot fogja ez az eszköz is használni, így a fent boot-olási probléma ennél is meg fog maradni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #89 üzenetére
Have you tried turning it off and on again
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #84 üzenetére
gondolom TCP/IP beállítás vagy még valószínűbben nincs rendesen beállítva a DNS (ami végül is megint csak TCP/IP
)
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy tp link wr841nd router és egy 50 megás upc-s net. Eddig csak g-s eszközökkel használtuk, gondoltam beruházok egy n-es usb-s wifire, hogy gyorsabb legyen és nagyobb legyen a hatótávja. Vettem is egy wn821n-es usb wifi adaptert és óriási meglepődöttséggel tapasztaltam, hogy ugyanazon a ponton (légvonalban kb. 8-10 méter) ahol a laptop 54mbps-es wifi 25megával ott a wn821n 7-8 megával... Emellett a jelerősség is a laptop wifijével 4-es az usb-el 1-2-es. Próbáltam only N módban meg mixed-ben is 40mhz-el 300mbs módban. Csatorna is jó mert a környéken senki nem használja 2-vel alatta felette vannak... Ugye nem mondjátok, hogy ennyire gyenge ez az adapter? Pont, hogy a 300mbs meg a MIMO miatt sokkal jobbnak kéne lennie nem?
Hát ha ez ennyit tud akkor ÓRIÁSIT csalódtam...
-
Sk8erPeter
nagyúr
"segiteni", "rutert", "nincs nett", "van nett", "hivttam", "hozzá értö", "segit"
Rövid hozzászólás, de rekord mennyiségű helyesírási hiba, ez igen!Kik voltak azok a "hozzáértők"?
Egyáltalán mivel próbálkoztak?
Milyen neted van? (kábelnet, betárcsázós modemes, stb.)
Rendben vannak-e a kábeleid? Jól csatlakoztattad-e őket?
Olvastad-e már a router kézikönyvét?
A kérdések sorát még lehetne folytatni, de az ilyen "nem működik, mit csináljak"-jellegű kérdésekre senki nem fogja tudni neked megmondani a frankó választ, "evvan". -
ipa03
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna segiteni ? Vettem karácsonyra egy rutert TP-LINK TL-WN841N és sajnos nem müködik
vagy is fent van a gépemen csak nincs nett vagy is azt irja ki hogy van nett de nem nyit meg semilyen oldalt már hivttam hozzá értö embereket is de semmit nem tudtak vele kezdeni. Gondoltam majd ez az oldal majd segit nekem !
Köszönöm
-
berVi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #81 üzenetére
nem tudom, én mindig elrejtem, szóval számomra ez nem "probléma".
-
accsika
csendes tag
-
accsika
csendes tag
Sziasztok!
Van egy, a téma címében szereplő típusú adapterem. Windows újratelepítés után a következő furcsa helyzet állt elő:
Ha bármelyik látható hálózatra próbálok csatlakozni, nincs semmi probléma, kéri a jelszót. Viszont ha a saját hálózatomra akarok csatlakozni, akkor azt írja, kapcsolódás sikertelen, majd a Problémamegoldás lefuttatása után azt javasolja a Windows, hogy indítsam újra a routert. A dolog érdekessége, hogy minden más eszköz a házban gond nélkül tud kapcsolódni (pc, mac, telefon).
Röviden: a saját routerre minden csatlakozik, kivéve az említett pc-t, a pc pedig mindenhova csatlakozik, kivéve az említett saját routert.
A wifi-adapterhez a megfelelő V2-es drivert telepítettem. Próbálkoztam ismételt Windows-telepítéssel, az sem segített.
Van esetleg valakinek ötlete?A segítséget előre is köszönöm.
-
Gugulian
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis problémám adódott. SMC routerem van, ami jól működik, a gépek 90% könnyedén elfogadja. Most egy asztalihoz vettem egy TL-WN821N-t mert nem akartam házat fúrni.
WIN 7 (64) van a gépemen, sikerül feltelepíteni a cuccot is, a kijelző is megjelenik, az érzékelt hálózatot is kiválónak jelzi, ám a csatlakozás sosem sikerül, se pin-kóddal, s azonosítóval.
Mi lehet a gond?
A segítséget előre is köszönöm.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Egyik ismerősömnél rendszeresen megszakad a wifi-s net (asztali gépen).
Tömbházban lakik, és a közelben több wifi jel is van. Zavarhatják egymást ? Át lehet írni a routher ip címét (TP-Link) ? -
Norbi1595
csendes tag
Sikerült! Nagyon szépen köszönöm!
-
válasz
Norbi1595 #69 üzenetére
router lan(1) és munkaállomás lan portjai utp kábel használatával összeköt, munkaállomáson böngésző elindít, címsorba beír; 192.168.1.1 -> felhasználó; admin -> jelszó; admin -> ok -> wireless -> wireless settings -> pipa kivesz előle; enable wireless router radio -> save -> restart -> ok...stb!
-
Norbi1595
csendes tag
Bocsi, még sosem volt ilyenem. Mi az a/hol van az az admin felület???
Ne haragudj. Nagyon kezdő vagyok, de ha leírod, hogy hol van akkor megcsinálom.
Köszi -
Norbi1595
csendes tag
Nem TP-LINK TL-WN821N routert, hanem
TP-LINK WR-741ND 150Mbps WLAN router-t vettem. -
Norbi1595
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen routert és minden tuti vele, vettem adaptert is, csak még laptopom nincs, de lesz. A tetején villog a WLAN szimbóluma, ami megnéztem, azt jelenti, hogy működik a WIFI. Az lenne a kérdésem, hogy azt hol lehet kikapcsolni? Amíg nincs gép, addig nem akarom, hogy lopják a netet. Beállítottam a védelmet, csak még nem tudtam kipróbálni, mert nincs gép.
-
Domi_Jani
tag
hali! Milyen chip dolgozik benne?
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de nem találtam más topicot.
Az volna a kérdésem hogy mi kell ahhoz, hogy mindkét otthoni asztali gépen legyen internet?
Kábel net van nálunk és kb 4 fal választja el a gépeket.
Gondolom Wifi-s router ajánlott ehhez, csak azt nem tudom még hogy mi kell hozzá stb...
Nagyon megköszönném a segítséget!Üdv.
-
Szasza_boy
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #62 üzenetére
Köszi a választ! Az a baj, hogy nekem a legfrissebb driver (az említett V2-es) telepítésekor kékhalál van. (Megnéztem a hardver verziót, az is V2, tehát elvben jónak kellene lennie...) A netem 5M-es, és észreveszem akkor is a recsegést, amikor a pl. a NAS-ra másolok WLAN-on keresztül.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Szasza_boy #61 üzenetére
Ezt cáfolnám, mert 64 bites Windows 7-et használok én is, és bár nem használom állandóan az adaptert, mert legtöbbször kábelről megy a gép, de amikor használtam, nem igazán volt vele bajom, ha meg a sávszélesség korlátoz, és egyszerre sok le- és feltöltéssel terheled, akkor nem is olyan nagy csoda, hogy esetleg néha megakad a zenestreamelés.
Nem tudom, milyen sávszélességű netet használsz, és milyen mennyiségű az adatforgalom nálad ezalatt, de nem elképzelhetetlen, hogy a zene lejátszásakor csomagvesztés történik, és emiatt hallasz akadozást.
Mindenesetre szerintem ne próbálkozz mindenféle driverrel, mert az eredeti gyári driver megfelelő kellene, hogy legyen hozzá. Persze a lehető legfrissebbet érdemes letölteni a TP-Link honlapjáról. -
Szasza_boy
csendes tag
Sziasztok!
Azt tapasztaltam, hogy ha erős a hálózati forgalom, akkor a zenelejátszás sokszor beszaggat, recseg. (A router-em is TP-Link. (841ND)) Frissítettem az audio drivert, a helyzet ugyanaz. (Gigabyte EP54T-DS3 alaplapom van.) Letöltöttem a DPC Latency Checker progit, ami jelzi, hogy valamelyik driver rosszalkodik a gépben. Letöltöttem a V2-es drivert Win 7 X64-hez. A telepítés során kék halál "special_pool_detected_memory_corruption" hibával. Ilyenkor csak driver rollback-el lehet újra életet lehelni a gépbe. Próbálkoztam azzal is, hogy atheros driveret teszek fel, de azt nem ismerte fel a gép. Van egy másik gépem, amint 32 bites Win 7 van, azon nincs ilyen probléma.
Szóval a lényeg, hogy x64-es Win 7-en ez az adapter nem tökéletes, a letöltéssel nincs bajom, de a zenelejátszást bezavarja... Valaki tapasztalt már ilyet? Esetleg valami ötlet?
-
gxyb
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #59 üzenetére
Hát megmondom őszintén kicsit benéztem a típust,
köszönöm, hogy felvilágosítottál. Sokat segítettél! -
fatom83
csendes tag
Hi.
Talán nem a legjobb helyen járok, de úgy látom itt biztosan választ kapok a kérdésemre.
Nekem egy linksys routerem van, a kérdés:
Két router tud-e egymás között adat forgalmazni?
Gondolom sejtitek hogy hatótáv növelés lenne a cél!
Még egy kérdés. A linksysen ha jól tudom lehet hatótávot módosítani, talán alacsony és magas közt lehet választani. Mi lehet az én alap beállításom?
Üdv.Tomi -
gxyb
aktív tag
Szevasztok!
A napokban vettem egy TP-LINK 841ND routert.
Frissítettem a firmware-t, beállítottam mindent ahogy kellett/nekem tetszett, majdnem minden renben is van vele.
Annyi gondom van vele, ha torrentezek (uTorrent) nem tudom elérni a router webes felületét az internet felől, a uTorrent-et a webui-val pedig gond nélkül.
Torrentezésnél a letöltési sebesség (1,3MB/s) meg sem közelíti a maximumot (2,2MB/s).
Nem bírja a torrentet ez a modell?
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Sk8erPeter
nagyúr
Legfőbb előnye az USB-s megoldásnak nyilván a hordozhatóságában rejlik, ha nem csak egy fix gépen szeretnéd használni (a PCI-os nem igazán mobilis...).
Használattól függ, melyik éppen a "jobb". Ha PCI-os, lehet, hogy jó nagy antennákkal van felszerelve, amitől esetleg jobb a vétel, bár a hosszú USB-kábel is egyfajta antennaként működik.
A WN821N-nel nagyon jó a vétel egy viszonylag nagy méretű házban is, nem a router közvetlen közelében, így szerintem nyugodtan ajánlható.
Én személy szerint inkább egy hordozható megoldást választanék, mint egy beépítettet, bár sokszor kiállnak a PCI-os Wi-Fi-eszközök megbízhatósága mellett. De a WN821N is nagyon megbízható, használom egy ideje, és nem igazán volt még vele bajom.Ráadásul Linuxon is működik, külön drivertelepítési szenvedések nélkül (Ubuntu 9.10-estől felfelé biztosan, bár szerintem alatta is).
-
Fuleezz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék én is venni egy wifi adaptert, viszont most van dolgom először ilyesmivel.
Kettőt néztem ki konkrétan, az egyik egy belső PCI csatlakozós ( TL-WN951N ) kb. 6000HUF, a másik egy USB-s megoldás ( TL-WN821N ) kb. 3500 HUF.
[Itt] megtaláljátok őket az oldal aljára görgetve.
A kérdésem ezzel kapcsolatos, külsőt vagy belsőt érdemes venni, melyiknek mi az előnye és hátránya, már ha van ilyen?
Az én esetemben egy asztali PC lenne ahol használnám, a gép pedig közvetlenül a router felett helyezkedik el, kb 2-2 és fél méterrel. A födém fából készült, szóval ezen kívül semmi más árnyékoló közeg nincs "a padlószőnyegen kívül
".
Köszönöm a válaszokat,
Gábor -
izmos
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Vettem egy TP-LINK 941ND tipusú routert és egy TP-LINK 821N tipusú usb antennát. Sikeresen telepítettem mindkét asztali számítógépen a szükséges dolgokat. Az egyik asztali gép,ahol a router is van,kábelen kapja az internetet,a másik asztali gép usb-s wifin keresztül. Van egy harmadik gép is,ami nevezetesen egy levono laptop,de ezzel nincs gond,tökéletes jelerősség,maximális sávszálességet használ.
A probléma a következő :
Azon az asztali gépen,ami usb-s wifin csatlakozna az interneten,nagyon gyenge a jelerősség,illetve a letöltési sebesség is hagy némi kívánni valót maga után. 54 Mbps-t ír tulajdonságokban,ezt sem igazán értem...holott 300-nak kellene lennie.
A laptop,ami ugyanabban a szobában van,mint az usb-s asztali,tökéletesen működik,ezért furcsállom az egészet. Ráadásul a szomszédok internetét,fullon fogom. Valószínű valami beállítási probléma lesz,de nem jövök rá :S
Segítségeteket előre is köszönöm... -
ocso
tag
válasz
Sk8erPeter #52 üzenetére
Bocs-bocs, mellényúltam...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért a TL-WN821N topicba írsz, ha TL-WR841ND routerrel kapcsolatban szeretnél érdeklődni?
Routerhez nem kell driver... ha gond van az XP-dnél, akkor a hálózati kártyád drivere körül keresgéld a hibát... de ez sehogy nem kapcsolódik a wireless adapter témájához, hacsak nem azzal próbálsz meg csatlakozni a routerhez...de ezt ugye nem említetted, csak routerről beszéltél végig.
Egyáltalán wireless kapcsolatot szeretnél létrehozni? Az írásodból úgy tűnt, mintha kábelesre gondolnál.(#51) ocso: legközelebb használd a "Válasz" linket, csak tanács.
Így csak tippelni lehet rosszabb esetben, kinek írtad a hsz.-t. -
ocso
tag
Szia,
konkrétan a router-t nem kell telepítened sehova. Az XP alól milyen WIFI adapterrel csatlakozol a router-re? Na annak van maximum telepítője...
A router konfigot meg eléred így általában: http://192.168.1.1 -
kalcium
csendes tag
Vettem egy TP-Link TL-WR841ND routert, hogy az asztali számítógépem mellett a laptopon is tudjak internetezni.
A laptopon Windows 7 van(64 bites), az asztali gépen kétféle op. renszert szoktam használni, XP-t és Windows 7-et(32 bites).Meglepődtem, hogy az asztali gépemen, ha az XP-t használom, az nem ismeri fel a routert és a routerhez adott lemezzel sem lehet telepíteni.
Találok az interneten olyan drivert, amit, ha feltelepítek, a router mindkét op. rendszeren képes működni?
Kérem, ha tud valaki, segítsen.kalcium
-
Zso Ro
senior tag
Valaki tudna adni linket,ahonnan letölthető a
TP-LINK wireless client utility programot?
Amiket a keresők dobnak,használhatatlan linkek.Kösz
-
kmik
csendes tag
Sziasztok.
Én is vettem egy ilyen routert. Azonban nem sikerül működésre bírnom. Már a hálózat beállításnál elbukik a dolog ugyanis nem tud felcsatlakozni a netre (router nélkül van net). Amikor megpróbáltam autodetectálni a szolgáltatás típusát akkor static IP opciót ajánl, de sajnos fogalmam sincs a statikus IP címről (t-home káblenet) tudnátok segíteni abban hogy mit csináltam rosszul?
Előre is köszönöm
kmik -
berVi
senior tag
A routert összeraktam, összedigtam a PC vel, minden számítógépen volt net. Viszont van egy olyan gyanúm, hogy mindegyik ugyanazt a sávot, vagy csatornát vagy hogyhívják használja. (ugyanis, amikor az egyik gépen letöltök, a többin belassul a net). Ez lehetséges egyáltalán? Létrehoztam egy otthoni hálózatot, amiben megvan osztva min3 gép. Lehet ez a gond?
na ezt nem teljesen értem. a sávszél a routerre vonatkozik, nem minden egyes gépre.
ha te kapsz a szolgáltatótól mondjuk 10 megabitet, aztán az egyik gépen töltesz 8 megabittel, akkor a többi gépnek nyilván már csak 2 megabit fog maradni, nem 10.
de ha pl. torrentezel, akkor megint csak lassulni fog minden, mert a torrent jellemzően olyan dolog, ami erősen terheli a hálózati eszközöket, így a router-eket is.
lletve amit még észrevettem (ja, és az egyik gépen win 7 van, a másik 2 n xp), hogy egyáltalán nincs semmilyen kapcsolat a gépeken (tehát pl széllessávú kapcsolat vagy ilyesmi, amire külön kell csatlakozni), csak az xp seken van vezeték nélküli kapcsolat, és miután bekapcsoltam a gépet egyből felcsatlakoznak, de úgy hogy ezt nem is jelzi külön. Ez normális vagy mit kellene beállítanom?
normális. mivel sima helyi hálózati kapcsolatot használsz, így nem kell külön kapcsolódni (alapbeállításként).
-
Preferia
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen típusú routert, de nagyon nem értek a szakkifejezésekhez, a kézikönyv pedig csak angol nyelven van (úgymeg pláne nem értem a szakkifejezéseket).
A problémám a következő:
A házban van egy PC, ami vezetékkel kapcsolódik a routerhez, egy laptop, ami vezeték nélkül, illetve egy másik PC, ami ilyen belkines USB adapterről, vmint egy wifis nyomtató.
A routert összeraktam, összedigtam a PC vel, minden számítógépen volt net. Viszont van egy olyan gyanúm, hogy mindegyik ugyanazt a sávot, vagy csatornát vagy hogyhívják használja. (ugyanis, amikor az egyik gépen letöltök, a többin belassul a net). Ez lehetséges egyáltalán? Létrehoztam egy otthoni hálózatot, amiben megvan osztva min3 gép. Lehet ez a gond?
Illetve amit még észrevettem (ja, és az egyik gépen win 7 van, a másik 2 n xp), hogy egyáltalán nincs semmilyen kapcsolat a gépeken (tehát pl széllessávú kapcsolat vagy ilyesmi, amire külön kell csatlakozni), csak az xp seken van vezeték nélküli kapcsolat, és miután bekapcsoltam a gépet egyből felcsatlakoznak, de úgy hogy ezt nem is jelzi külön. Ez normális vagy mit kellene beállítanom?A válaszolat előre is köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem az általad említett router nagyon jó darab. Nekem is ilyenem van.
Itt van a topicja, itt vágják a témát: [link]
Speeedfire meg írt egy elég jó cikket, amiben bemutatja, hogyan lehet még többet kihozni a routerből: TP-Link TL-WR1043ND okosítás -
rEme
csendes tag
Olvasgattam a topicot és felmerült bennem a kérdés, hogy akkor mostanság melyik az "ajánlott" router a piacon? Volt feljebb egy link a TL-WR1043ND-hez, az pofásnak tünik. Ezzel a típussal jók a tapasztalatok stabilitásban? Nekem is tp-link routerem van, de az néha különösebb indok nélkül szétdob (pl délben elkezdem használni, 4-5 felé beüt a szakadás és nem képes stabilizálni utána, szakadozik. nem szoktam kivárni míg ez elmúlik, előkaparom az utp kábelt és bedugom úgy a gépet)
Egyáltalán a tp-link a legjobb döntés ha viszonylag olcsón szeretnék stabil hálózatot? -
-
fbela90
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #40 üzenetére
Igen.
-
fbela90
csendes tag
Üdv!
Vezeték nélküli internetet szeretnék laptopra. Odáig eljutottam hogy vezeték nélkül, már kiírta hogy van elérhető vezeték nélküli hálózat, és a jelerősség kiváló, de mégsincs internet. Nem tölt be semmilyen weboldalt.
Mi lehet a probléma?
Kösz előre is!!!
-
Lordus
senior tag
Üdv!
tp-link 741-es routerem van, és 25 mbites netem
a gond a következő:
zsinóros rendben, igaz, lassabb, mint a korábbi router, de itt nincs nagy veszteség.DE!
Wifi-n max 2,4 mbyte/sec a letöltési sebességem, akár mit állítok!!! (3,1 mbyte/sec helyett)
tapasztalt már valaki hasonlót???
illetve ha két gép egyszerre netezik (NEM LETÖLTÉS!!! csak sima netezés) akkor baromira belassítja...
most kell vennem még egy routert, és bár egyébként jó lenne (nem szakad) ez a két dolog asszem nem ok nélkül zavar...
ami még occsó: getnet GNGR124W - ennél a fenti gondok nem jelentkeznek?
köszi -
soneec
tag
Szia!
Tudnál nekem egy két jó beállitási tippet adni a tp-link wr1043nd rouerel kapcsolatbam.
Az internet az asztali gépemen jol megy utp kábelal...de valamiért a wifis része nem nagyon akar müködni..
A gépemen win7 van a laptopon xp amikor rá csatlakozok a wifi hálozatra ezt a hiba üzenetet irja ki: A windows nem talált tanusítványt,amellyel be tudná jelentkeztetni a hálózatba .
Wireless Settings:
Channel: Auto
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Automatic
Max Tx Rate: 300MbpsEnable Wireless Router Radio
Enable SSID BroadcastWireless Security : Automatic (WPA-PSK WPA2-PSK )
Wireless MAC Filtering: Disabled
DHCP Settings
DHCP Server: Disable Enable
Start IP Address:
End IP Address:
Address Lease Time: minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Default Gateway: (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: (optional)
Secondary DNS: (optional)Változtassak valamit ezeken hogy jó leyen a wifis részeken vagy valahol máshol rontottam el valamit??
Köszi elöre is a segítséget -
soneec
tag
válasz
Sk8erPeter #33 üzenetére
árban oan 20 alatt gondoltam...a mindenhol pedig az eégsz házban... de mivel nem értek a wifis routerekhez hogy meiknek mien erös a jel szintje hogy 2-3 is tudjanak wifin keresztül netezni. Volt már egy sima smc routerem de az gondolt eggyet és néha lefagyott. köszi a segítséget.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A "mindenhol" és az "árban is jó" elég tág fogalmak... Mindenesetre itt van egy fasza router:
TP-LINK TL-WR1043ND (bolt).
Ezzel elég jó a jelerősség vastag betonfal mögül is (én egy emeleti betonfalnál gépezek, és még a földszinten is van egy plusz függőleges betonfal is, tehát lényegében két vastag falon át jön a jel). -
soneec
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném azzal kapcsolatba hogy szeretnék egy wifi-s internet hálózatott kialakítani itthon ... csak az a baj hogy a tetötér és a földszint között egy 20 cm vastag vasbeton födém választ el. Ez egy asztali és 2 wifis laptopnak kéne.
Mien routert érdemes vennem hogy mindenhol tudjak netezni??? ( 1 v 2 antennás,54-150-v 300mb/s) és mellé még árban is jó..és persze ne keljen minden nap ki be huzigálnom az adaptert mert állandóan lefagy...
Köszi elöre is a segítséget.!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #30 üzenetére
Elvileg ndiswrapper és Windows-os driver kell hozzá, de múltkor végül lsusb-vel kilistáztam az USB-n elérhető eszközöket, és az adaptert egyáltalán nem látta, ezért szimplán átdugtam másik portba, és az összes problémám megoldódott, nem volt hozzá szükség még az ndiswrapper mókolására sem, pedig már épp telepítettem, és állítottam volna be, de ekkor jött az ötlet, hogy megnézem, egyáltalán elérhető-e az eszközök között... (azzal az USB-porttal akkor nem tudom, mi volt, mert azóta működik
) Aztán le is töröltem az egész ndiswrappert, hogy kipróbáljam, biztosan semmi köze a működéséhez, és tényleg, anélkül is hiba nélkül ment.
Tehát Linux alatt még egyszerűbb életre kelteni az eszközt, mint Windows alatt! Drivert se kellett hozzá telepíteni, és egyből működött, csak a hálózat jelszavát és SSID-jét kellett neki beállítani (ezt értelemszerűen Windows alatt is meg kell csinálni - mármint a jelszóbeírást), és készen volt.
Ajánlom tehát a Linux-júzereknek is.
Az eszközről annyit érdemes tudni, hogy pl. egy WR1043ND router jelét két rohadt vastag betonfalon, és még pluszban egy emeleti betontömbön keresztül is "Jó"-nak látja, ami elég megnyugtató eredmény.(Persze a WR1043ND is elég erős jelet bocsát ki a 3 antennájával.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Valakinek sikerült már működésre bírnia az eszközt Linux alatt? (Én Ubuntu 9.10-et használok.)
Windows alatt sima ügy, de Linux alatt mi kell hozzá?Köszi!
-
Zafi
tag
érdekes 1 kicsit odébb rakom vagy forgatom egyből meg van a 300
-
berVi
senior tag
a távtól függően ez már csak ilyen. ez az n szépsége...
nekem egyébként úgy volt a legstabilabb a dd-wrt-s wrt320n-nel, hogy a csatornát 9-esre állítottam, a csatorna szélességet 40 mhz-re, a "wide channel"-t felsőre (ekkor a státusznál 9+7-et ír csatornának).
kísérletezz a csatornákkal, mást nem tudok mondani. a legjobb az lenne, ha 5 ghz-re váltanál, de azt ez az adapter sajnos nem viszi...
-
Zafi
tag
hali!
D-link 615-el használom és rohatul nem megy stabilan, 120-300 között ingadozik!Ezt be lehet úgy állítani, hogy stabil legyen????Jel szint 80-100% között van!Ha valaki tudja írja le pontosan!! -
-
Kobe
veterán
halo
digi nethez szeretnék applikálni egy tplink wr841nd routert. A quick install szerint először kábelesen kell telepiteni a routert, azonban a sematikus ábra szerint összekötve a gépet és a routert, a hálózat felderitésénél elbukik a dolog. Mindig azt irja ki, hogy Network cable not connected, please check connectivity.
Wifin szeretném majd használni, de elég bosszantó, hogy még telepiteni sem lehet :S
-
berVi
senior tag
-
berVi
senior tag
nah. jó lesz ez
felvettem a queueing-ben a letöltéseket 15-re, na, ettől kiakadt a rencer
de annyira, hogy le kellett húzni usb-ről a cuccot, mert nem reagált semmire. ez látszik a grafikonon, amikor lemegy 0-ra. visszavettem 10-re, utána stabil volt. de én még ezt se ajánlom zsúfolt torrenteknél, mert a vinyótok hamarabb döglik meg, mint a net
ja, a kapcsolatok számát torrentenként én felvettem 100-ra, a globális össz kapcsoaltot meg 2000-re
25 megabites netem van, úgyhogy mondhatni csutkán kihajtja a utorrent. igazából a kapcsolatok miatt nem nagyon lehetne már hova bővíteni, a dd-wrt ipfiltere 4096 kapcsolatot bír max, na, ezt én szépen elértem
ja, a ping statisztika:
Ping statistics for 74.125.87.103:
Packets: Sent = 3541, Received = 3350, Lost = 191 (5% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 282ms, Average = 17msérdemes megfigyelni az átlagot, nagyságrendekkel jobb, mint az előbb volt a távolság és a félrekonfigurálás miatt (csatornák...). nem tudom, hogy ha most visszatenném a régi helyére, megmaradna-e így, de nem fogom kipróbálni, mert sokat kéne hozzá pakolni
a netezés is sokkal-sokkal használhatóbb még izomból torrentezés mellett is.
a lényeg, hogy összegezve: elég jó kis kütyüről van szó jó árban, netre kiváló. ha valaki lanon mozgat gigás cuccokat, ahhoz lehet, hogy kevés lesz (bár belegondolva nem valószínű, mert pl. egy ubuntu cd-t 3-4 perc alatt tudtam lehúzni, szóval nem rossz, és ezt még korlátozza a netem sávszélessége). lanon tesztelni sajnos nem tudom, mert perpill nincs másik gép elérhető közelségben, meg időm és kedvem sincs már rá
-
berVi
senior tag
-
berVi
senior tag
nah, közelebb hoztam a routert egy méterrel (kicsit necces volt, mert beépített szekrénybe van begyógyítva, de már no para), belőttem a csatorna szélességet 40 MHz-re, variáltam kicsit a csatornákkal, és most stabilan 300Mbps-nek írja.
szerk: most visszaváltottam g+n mixed-re (albérlő miatt muszáj), most már 216-300 között mozog, de még így is nagy előrelépés
-
berVi
senior tag
még egy infó: a v1 és v2 legújabb driverben található vista driverek bitre ugyanazok, csak az xp és win2k drivereknél van különbség, szóval a jelenlegi helyzetben tökmindegy, de mivel ws2k3-on az xp driver ment, ott lehet, hogy ez okozott gubancot, mert ott tényleg kb. használhatatlan volt, ha elkezdtem 4-5 torrentet seed-elni.
a pinget meg kilőttem, mert meguntam, itt a stat:
Ping statistics for 74.125.87.104:
Packets: Sent = 3853, Received = 3554, Lost = 299 (7% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 852ms, Average = 271msátnyomtam a router-en n-only-ra, de így is 54mbps-sel csatlakozik, ami megint csak nem vidám
ennyit az n-es lufiról...
-
berVi
senior tag
még annyi, hogy most látom, hogy 54mbps-sel csatlakozik a routerre, ami nem túl vidám. van egy olyan tippem, hogy a dd-wrt hibája, de nem vennék rá mérget. de csak emiatt nem fogok firmware-rel szarakodni, mert kicsit hosszú történet lenne.
utorrent2 rc3-at használok, most belőttem queueing-nél, hogy max 20 torrent futhat, 10 letöltés, aztán kész.
-
berVi
senior tag
most így fut:
és egész használható. használhatóbb, mint korábban volt, de akkor emlékeim szerint a v1 drivert raktam fel, de a fene tudja már... guglit pingelve átlagban durván 10-ből 1 csomag timeout-ol (vannak stabilabb és kevésbe stabil pillanatai), viszont a router-ről leszakadást még nem vettem észre (fut vagy fél órája), korábban az is volt bőven. mellette egész normális tempóban lehet böngészni is, msn-t is belőttem mellé, az se sivított még, hogy leszakadt volna. a router egyébként egy wrt320n, dd-wrt friss openvpn build-del.
amikor az összes torrent ment, az már megborította (de az már lehet, hogy a 321-et is megborítaná). meg rossz is volt hallgatni a vinyót, ahogy vergődik a terhelés alatt
most hagyom így, aztán ha megyeget épeszű használat mellett, akkor marad.
-
berVi
senior tag
azóta volt reinstall (ws2k3), most nézem win 7 x64 prof-on a tp-link oldalról a V2 driverrel:
izzasztom kicsit pár torrenttel, aztán nemsoká mondom, hogy mi a szitu, de nem fűzök hozzá nagy reményeket
-
berVi
senior tag
hát... nekem már van, de ha torrentet indítasz, 5 perc után szakad folyamatosan
úgyhogy visszatértem a wn321g-hez, ezzel meg még nem tudom, mit kezdek.
-
berVi
senior tag
nah, így 5 perc keresgélés után megtaláltam a témanyitás linkjét (látszik, hogy sűrűn fórumozok itt)... szóval:
van itt valaki, akinek ilyen adaptere van? ha igen, meséljem nekem legyen szíves a tapasztalatairól. ami érdekelne:
- stabilitás (pl. szakad-e időközönként)
- hatótáv (erről csak jót olvastam eddig)
- sebesség (erről semmit nem találtam, a névlegesen kívül), jó lenne, ha az a 300mbps nem csak papíron lenne 300...
- windows 7 telepítés-használat (elvileg semmi gond nincs, a vista driverekkel mennie kéne)
- windows xp telepítés-használat
- linux telepítés-használat (ez elvileg még problémás, de kevésbé érdekel), disztró mindegy, ha egyikben megy, másikban is megoldható+ sok helyen írták, hogy a mellékelt usb kábellal jobban hasít. na jó, ez logikus, mert az usb csatlakozó általában eldugott helyen van, de ha nem muszáj, nem vezetem ki valahova, tehát az is érdekelne, hogy simán a gép hátuljába dugva hogy megy.
egy wrt320n-hez lenne. ha szerintetek nem jó (remélem, ilyen nem lesz), érdekelne, mit ajánlanátok helyette. nem szeretnék vagyonokat költeni rá, ez meg csak 5k.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest