Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolee3000

tag

válasz Dare2Live #5856 üzenetére

Az ix20-at nem ismerem, de Venga van a családban. Az egyterűs forma-kialakítás, bár vitathatatlanul praktikus, nekem nem jön be, a C-Max-ot ezért nem is néztem. (Árlistára egyébként most ránéztem, még a Technology is 5,8-ról indul, a Titanium meg 6,2-ről és akkor még sok feláras dolog is van, nemtom az a befér 5,5 alá Neked hogy jött ki. :F) Amiről még nem tudhattál, hogy van néhány extra, amihez ragaszkodnék (automatikus váltó, LED fényszóró), és ami kicsit megdobja a költségeket. :B

Amúgy gyerek nincs, általában ketten utazunk (így a hátsó lábtér/fejtér is irreleváns), és szobafestő sem vagyok, de beteg édesanyám miatt azért vannak helyigényes cuccaink (pl.: kerekesszék), meg néha szállítok pl. bútorlapokat is. Jelenleg a Grande Punto-val ezeket csak nehezen, sok sakkozással tudom megoldani, kellene egy nagyobb, kényelmesebb kocsi.

Az újautó-piacot én már majd' egy éve figyelem, a Vitara/S-Cross vonaltól indulva végül ki is alakult egy so-called shortlist a szokásos kompaktokból (Focus, Astra, Ceed, Civic, Corolla). Táblázatoztam, hogy azonos áron melyiknél mi fér bele felszereltségben, mekkora a csomagtér etc. DE: számtalanszor körbejárva a témát, csak arra jutottam, hogy (egy kokszosodó, részecskeszűrős) DI motorral csak magamat szivatnám meg, mivel a megbízhatóság és az alacsonyabb fenntartási költség számomra fontosabb, mint a dinamikus haladás. Utóbbit be tudom áldozni, mert én hosszú távokat visz. ritkán megyek, keveset autópályázok. Így végül csak a Toyota maradt, amely még kínál alternatívákat (közvetett befecskendezés motort és hibrid hajtásláncot is), még akkor is, ha van nála jobb ár-érték arányú (Ceed) vagy tartósabb automatikus váltóművű (Focus/Astra), vagy kinézetre jobban bejövős (Civic) etc. Az en bloc megbízhatóság (motorikusan) minden mást felülírt. Az új 5-ajtós Corolla csomagtere egyébként valóban kategóriaátlag alattinak ígérkezik, ezért is húzok egyre inkább a kombi vagy a szedán felé.

Új hozzászólás Aktív témák