Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
furcsa, hogy ennyit lassít, másik irányba még érteném
ez annyit csinál, hogy másolás közben számol egy crc-t, aztán amikor felírta, abból is, és összehasonlítja a kettőt. helyben viszont sokkal gyorsabban kellene visszaolvasnia...
általában nem szoktak lenni hibák, meg ez az ellenőrzés az átviteli hibákat nem veszi észre, ha mission critical dolog, akkor készíts ellenőrzőfájlt a túloldalon, hozd át azt is, és azzal csekkold le a helyieket.nekem egyébként akkor volt ilyen hibám, amikor kiderült, hogy a double commander a fájlok egy részét nullákkal tölti ki smb-re másoláskor, egyébként még soha.
-
cigam
titán
Connecting to host 192.168.1.210, port 5201
[ 5] local 10.2.0.1 port 60119 connected to 192.168.1.210 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bitrate
[ 5] 0.00-1.02 sec 2.38 MBytes 19.6 Mbits/sec
[ 5] 1.02-2.02 sec 2.12 MBytes 17.8 Mbits/sec
[ 5] 2.02-3.02 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 5] 3.02-4.01 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 5] 4.01-5.01 sec 2.12 MBytes 17.9 Mbits/sec
[ 5] 5.01-6.01 sec 2.00 MBytes 16.8 Mbits/sec
[ 5] 6.01-7.01 sec 2.38 MBytes 19.9 Mbits/sec
[ 5] 7.01-8.01 sec 2.75 MBytes 23.2 Mbits/sec
[ 5] 8.01-9.00 sec 2.50 MBytes 21.0 Mbits/sec
[ 5] 9.00-10.01 sec 2.12 MBytes 17.6 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bitrate
[ 5] 0.00-10.01 sec 22.9 MBytes 19.2 Mbits/sec sender
[ 5] 0.00-10.05 sec 22.6 MBytes 18.9 Mbits/sec receiveriperf-el mérve két gép között. Sztem ez 2.5MByte/s körül van.
-
cigam
titán
Van egy Synology NAS, amit VPN-el érek el. A NAS-ról másolnék a helyi hálóra, de a szinkronizálás lassú. Az első pár másodpercben még 5MB-ot mutat, aztán már csak ~500kB körül vánszorog. hol keressem a hibát?
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
X96 max pro coreelec van rajta.
W10 -en totalcommander-rel simán el tudtam erni.
W11-re kellett frissíteni, és azóta nem tudom elérni.
Tudnátok segíteni?
W10-en totalcommander-be beírtam cd \\192.168.4.186\Other
beíratm felhasznaló nevet, jelszót és kész.
W11 alatt nem engedi beírni a felhasználónevet. root felhasználóval akar belépni, de nem az a felhasználó név. -
poirot
őstag
Nekem két külső külső merevlemez házam van 5-5 merevlemezzel. Ahogy írtam a Total Commanderrel értek már meglepetések, viszont a Double Commanderrel nem. Sajnos így "ránézéssel" nem mindig derülnek ki problémák, de mivel minden rendszer más és más, így csak reménykedhetünk, hogy minden jó lesz.
-
poirot
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Pont a napokban másoltam át egy 265 GB-os mappát a Total commanderrel, most jobban megnéztem és bizony hibázott jó pár mappa dátumánál, nem az eredeti dátumokat tartotta meg, hanem a másolási dátumot. Letöröltem, és Double Commanderrel átmásoltam, szemrevételeztem, mind az almappák és mind a file-ok megtartották az eredeti dátumukat.
Szóval ezt a programot javaslom. [link] -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Azt szeretném kérdezni, hogy most vettem új HDD-t és át szeretném másolni rá a régiről az állományokat, viszont az fontos lenne, hogy a régi HDD-n lévő dátum adatokkal másolódjanak a könyvtárárak, ne a mai, holnapi dátummal! Erre létezik valamilyen parancs, vagy gomb kombináció?
-
gytaka11
csendes tag
Sziasztok,
11.56 Commanderrel kapcsolatos a kérdésem:
Minden alapbeállításon van.
a kezdőablakokban a fájlok, mappák egérrel való görgetése (scrollozás) nagyon nyögvenyelős, akadozik, gyorsul-lassul, elég idegesítő, nem egyenletes. Utoljára ilyen élményem talán PIII-as gépen volt. Emlékeim szerint ezzel eddig nem volt probléma a korábbi verziókban.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
satee76
aktív tag
Sziasztok Ezt hogyan sikerült beállítanom és hogyan tudom eltüntetni (most csak ezeket a fájlokat listázza)

-
viraga
tag
válasz
IT user
üzenetére
Köszi szépen, nem tudtam, hogy a google-nek is van ilyen alkalmazása. Pedig eszembe juthatott volna, mert a Onedrive-ot annyiszor tiltottam már le mindenféle gépeken, mert úgysem használom / használhatom.
Szóval feltettem a gugli megoldását, működik, persze a mentalitás a szokásos: indokolatlan bazi szoftver, tárolj csak inkább mindent a felhőben, ne gondolkodj, majd mi megoldjuk, rögtön fizess is elő, mert úgyis kevés lesz a tárhely stb. Ez van, ilyen a világ. Viszont műkszik, ameddig nem nyírják ki belőle az offline tárolási (tükrözési) lehetőséget addig nekem ez jó lesz. Köszi! -
viraga
tag
Sziasztok!
Hogyan áll jelenleg a felhőtárhelyek total commanderbe "integrálhatósága"? Azaz pl. egy meghajtó alatt legyen a google drive / microsoft onedrive tartalma. Használja így vki? Google drive-ot használok néha (nem TC-ben), de éppen azért csak keveset és nagyon célzottan, mert utálom a böngészős felületet és a rámerőltetett ökoszisztémát
, most viszont több ügyben is hasznos lenne nekem vmi felhős megosztás és munka. Ha ez menne TC-ben, az fantasztikus lenne. Onedrive-om is van elvileg, mert Microsoft accountom van, de csak free és nem is használom. A kérdésre rákeresve azt találom, hogy a nagyok próbálják kiirtani ez efféle lehetőséget, és hiába van TC plugin, az időről időre működésképtelen lesz (lett az elmúlt években). Jelenleg a google drive-ot ezzel a 33 lépéses folyamattal elvileg működésre lehet bírni, kérdés, hogy meddig...
[link]
Hajlandó vagyok más felhőt regisztrálni és használni csak ezért, ha az egyszerűbb / jobban bevált. Sok tárhelyre nincs szükségem, és csatolt szolgáltatásokra sem, szupertitkos anyagokat sem fogok feltölteni, de noname helyre nem fogok regisztrálni. Az mondjuk jó lenne, ha egyszerűen meg tudnék osztani 1-1 könyvtárat vagy fájlt másokkal. Egyidejű közös munka nem szükséges. Ha vki használ így pl google drive-ot, akkor total commanderen keresztül lehet megosztani másokkal? Vagy az mindenképp böngészős felületen megy csak?
Szerk: mindez PC-n, windowsban. Mobil nem érdekes. -
Ablakos
addikt
DoubleCommander sftp pluginját (SFTP 3.05) szeretném használni. Elhelyeztem, rsa kulcssal beloginolok linuxra. Olvasni, törölni tudok, de feltölteni azt már nem. Ssh kliens, ua. kulcssal tökéletesen működik. (user/password párossal ugyanilyen hiba van)
Mit lehet itt beállítani, hogy működjön? -
genndy
addikt
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Alkalmas rá, csak a menüből nem a 'Fájlok összehasonlítása' kell neked, hanem a 'Szinkronizálás'. Az csinálja azt amit te akarsz.
(őszintén, az elsőnek én sem tudom a funkcióját… de nem az mint amit a neve sugall) -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Összehasonlítanám a két hasábon lévő 1-1 mappában lévő fájlokat. De mindkét ablakban bepirosozza az összes fájlt. A baloldali mappában 150 fájl van, a jobboldaliban meg 250 fájl (csak példa). Tehát eleve nem lehet teljes azonosság, vagy teljes eltérés az összes fájlra.
Én bénázok valamit, vagy nem alkalmas összehasonlításra a TC? -
Sziasztok,
Ki milyen alternatívát használ macOS-en? Erősen gondolkodom a Macra való átálláson, de TC(UP) nélkül nehezen tudom elképzelni a mindennapokat. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- GTA: San Andreas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Formula-1
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Antivírus szoftverek, VPN
- Humble szökevények 500-2500Ft
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ez annyit csinál, hogy másolás közben számol egy crc-t, aztán amikor felírta, abból is, és összehasonlítja a kettőt. helyben viszont sokkal gyorsabban kellene visszaolvasnia...

Szóval feltettem a gugli megoldását, működik, persze a mentalitás a szokásos: indokolatlan bazi szoftver, tárolj csak inkább mindent a felhőben, ne gondolkodj, majd mi megoldjuk, rögtön fizess is elő, mert úgyis kevés lesz a tárhely stb. Ez van, ilyen a világ. Viszont műkszik, ameddig nem nyírják ki belőle az offline tárolási (tükrözési) lehetőséget addig nekem ez jó lesz. Köszi!