Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
Nem ugyan olyanra cserélődtek. A meghajtó feletti kék vagy piros sáv annak telítettségét mutatja, szintén a HDS teszi ki. Az pedig ugyan úgy az ikon része, nem overlay, és annak megfelelő telítettségű ikont választja ki és állítja be, amennyin az épp áll. Vagyis minden drive-hoz más ikont állított be.
-
tonyrulez
őstag
"Ez különösen érdekes. Telepítettem a 11.51 verziót és a fényképmegnyitás probléma megjavult."
#4021-ben linkelt bugreportban:Because of this Photo apps bug, I have delayed the release of TC 11.51 final by another week. This should be fixed in RC5, please check!
Szóval nincs ebben semmi különös, 11.51-es verzióban javították.
-
tonyrulez
őstag
Nagy valószínűséggel nVidia Geforce Experience a ludas: https://superuser.com/a/1139293
-
tonyrulez
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Doublecmd-t használom(tam) Linux-on TCMD híján, megpróbálva ugyanolyan kinézetre hozni (színek, betűtípus, ikoncsomag, eszköztár). Nem rossz, egy-két dolog máshogy néz ki/működik, az én igényeimet 99%-ban kielégítette.
-
tonyrulez
őstag
Szia!
cm_DirBranchparanccsal tudod listázni az összes fájlt egyszerre, erről van kint ikon is a felső sávban. Ezután összes fájlt kijelölve a csoportos átnevezőben ezt kell beírni:[P] - [N]
Ahol a[P]a szülő könyvtár neve. Ha tovább akarsz menni visszafelé mappanévben, akkor pedig[G]az előző mappanév. -
tonyrulez
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Az nfo kiterjesztés alapból a Windows Rendszerinformációkat akarja megnyitni (mert a fájl egy mentés a gép összetevőiről, csak később warez világban is elkezdték használni). Vagy F3-al nyitod meg, vagy társítasz nfo kiterjesztéshez megfelelő programot (Notepad, Notepad++), vagy nforól átnevezed txt-re.
Win10-es rendszereden is azért tudod megnyitni, mert a fentiek közül valamelyiket megtetted. -
tonyrulez
őstag
Igaz már késő, de TCMD-ben a Súgó/Névjegy alatt mutatja a konfigurációs fájlok helyét. Utólag módosítani pedig registry-ben lehet.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, szuperül működik!
Én a PotPlayer-el járó kodeket használtam eddig, akármi is legyen az. -
tonyrulez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze, sample videó: https://drive.google.com/file/d/148U2KfBW8Sq4oxnGNRiftFrPlpKlzNY_/view?usp=sharing
Youtube-on így néz ki a thumbnail:

Ezt youtube-dlp bele is ágyazza az mkv fájlba, mp3tag-el ránézve:

TCMD-ben pedig így jelenik meg (egy képkocka első másodpercekből):

Ehelyett szeretném a videóba ágyazott = Youtube-al megegyező képet látni.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
azt el lehet valahogy érni hogy miniatűr nézetben videó esetén a beágyazott thumbnail-t mutassa, ne magának generáljon?
Youtube-DLP-vel letöltött videókba az originál thumbnail-t is bele tudja ágyazni. Mp3tag-el megnyitva látszik hogy valóban betette attribútumba a jpg képet. Ezt szeretném látni TCMD miniatűr nézetben is. -
tonyrulez
őstag
Nem próbáltam de van erre addon: DirSizeCalc
Elméletileg új oszlopként hozzá lehet adni a mappa fájlszámot. Erre pedig lehet egyedi oszlopnézetet létrehozni amit csak akkor használsz ha épp kell. -
tonyrulez
őstag
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
NitroShare-t tudom ajánlani, még használtam mielőtt inkább megosztottam gépeken mappát, és úgy másolgattam.
-
tonyrulez
őstag
Direkt megoldást nem tudok rá, de megoldható egyedi oszlopbeállításokkal. Létre tudsz hozni egy egyedi kiosztást, ahol ugyanazt állítod be mint a gyári oszlopelrendezés, majd ezt állítod be egyik oldalon, másik oldalon a gyárit, így egymástól függetlenül lehet módosítani a szélességet.
Elvileg így a gyárit kapod vissza:

Utolsó oszlop tartalmából tc.megjegyzés kuka, csak meglévőt módosítottam és ott maradt
-
tonyrulez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, ez is remekül működik
PhoenixK: Igen, kép alapján azért meglett
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Offsite backup-ot szeretnék csinálni HDD-re, amit máshol tárolok, és néha hazahozom szinkronizálni. Total Commanderben eddig is használtam a szinkronizálást, itt is ezt szeretném tenni, viszont sok mappapár lesz. Lehet valami konfigurációt csinálni hozzá, hogy tegyem azt:
C:\Users\tonyrulez\Documents -> X:\Documents
C:\Képek -> X:\Képek
D:\Video -> X:\Video
stb stbmappapárokat ne kelljen a szinkronizáció ablakban külön kikeresnem, hanem egy kalap alatt megcsinálja?
-
tonyrulez
őstag
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Sajnos akkor nem tudom mi lehet a baj. Nekem Win10-en sem kellett semmit telepíteni, azonnal működött a Samba 4-es megosztás. A config-om, hátha itt van eltérés és ezzel neked is működne:
[global]
pam password change = yes
passdb backend = tdbsam
workgroup = WORKGROUP
dns proxy = no
usershare allow guests = yes
map to guest = bad user
unix password sync = yes
syslog = 0
os level = 20
max log size = 1000
passwd program = /usr/bin/passwd %u
server role = standalone server
panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
log file = /var/log/samba/log.%m
netbios name = brix
passwd chat = *Enter\snew\s*\spassword:* %n\n *Retype\snew\s*\spassword:* %n\n *password\supdated\s$
obey pam restrictions = yes
min protocol = SMB2[Torrent]
writeable = yes
read only = no
path = /opt/rtorrent/download
public = yes
guest ok = yes
create mask = 0777
directory mask = 0777
force create mode = 0777
force security mode = 0777
force directory mode = 0777
force directory security mode = 0777
force user = rtorrent
guest user = rtorrent -
tonyrulez
őstag
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Nekem működik 4.9.5 Samba megosztással (Debian). User/pass-t megadtad TC-ben, vagy vendégként akarsz csatlakozni? Utóbbival szoktak problémáim lenni, így már alapból megadom ezeket, hiába lenne vendégként is elérhető egy megosztás.
-
tonyrulez
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Mikor bat fájloknál volt ezzel gondom, akkor Notepad++-ban UTF-8-ról ANSI-ra állítottam a karakterkódolást, ECHO utáni sorban pedig
chcp 1250, és így már rendesen működnek az ékezetesek. Vedd figyelembe hogy ha átállítod a karakterkódolást, akkor elrontja az ékezeteket. Úgy kell átmásolni a komplett bat tartalmat UTF8-as kódolású bat-ból a már ANSI-ra állítottba. -
tonyrulez
őstag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Avagy ami még járható út, csak hogy random szétszórd: Misc pluginnal a csoportos átnevezőnél, bővítmények között választható a random szám.
Vagyis:
1. mindent átnevezni[=misc.random][N]-ra (elejére tesz 5 jegyű random számot)*
2. név szerint sorba tenni és szétszórni mappákba
3. a szétszórt mappákat egybe listázni (cm_DirBranchvagycm_DirBranchSel)
4. mindent kijelölve törölni az első 5 karaktert:[N5-]
* Ha nem elég random akkor még opció:[=misc.random:1-2]első két számjegyet adja,[=misc.random:3-]harmadiktól ötödig számjegyik, és ezek kömbinálthatóak (pl.[=misc.random:4-5][=misc.random:2-3][N]) -
tonyrulez
őstag
Ez nem rémlik?
Üres mappákat meg utólag lehet törölni ha lenne. -
tonyrulez
őstag
Itt az F4-el nyitott programnak kellene megnézni a beállításait. F3 a TCMD belső nézőkéjét indítja, F4 pedig alapesetben a Windows Jegyzettömböt, ami eléggé faék egyszerűségű, ezért nézhetnek ki hülyén a programsorok.
Inkább ajánlom helyette a Notepad++ -t. Nézd meg hogy abban megnyitva hogy mutatja (ha nem jól, akkor is van kismillió beállítási lehetőség), és ha tetszik akkor ez beállítható TCMD F4 szerkesztőnek: Általános beállítások - Szerkesztő/Nézőke - Szerkesztés F4-gyel: notepad++ (már a rendes helyéről kikeresve, nekem pl.
"C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe" "%1") -
tonyrulez
őstag
válasz
atoszmester
üzenetére
Ezaz, nagyon jü, köszi
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Szeretnék 2 mappatartalmat egybeömleszteni és elmenteni gyorselérésbe (könyvjelző vagy eszköztár) hogy ezt bármikor megnyithassam. Van egy E:\XYZ és F:\XYZ mappa, ezek tartalma a HDD mérete miatt csak több meghajtóra férnek el. Jelenleg a Windows Könyvtárak eszközét használom, ami megjeleníti egy ablakban a kettőt, de még ez sem tökéletes, mert külön-külön kezeli a meghajtókat, nem lehet ABC sorrendben listázni a 2 tartalmát.
TCMD ezt nem kezeli, ha megnyitom ac:\Users\tonyrulez\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Libraries\
helyről, akkor is Explorer-ben nyitja meg. TCMD-ben ez valahogy megvalósítható? Symlinkezni végképp nem szeretnék. -
tonyrulez
őstag
válasz
Panthera
üzenetére
Azt nem tudom hogy van-e ilyen opció, hogy megjegyezze ami menet közben kérdéses majd a végén rákérdez (talán TeraCopy tudja), de a válasz már az elején beállítható. F5, de még másolás előtt a Beállítások gombra nyomva ott vannak a felülírási opciók (felülír/átlép/átnevez/stb) ami rákérdezés helyett beállítható, és akkor ezeket csinálja végig kérdés nélkül.
-
tonyrulez
őstag
válasz
bambalu
üzenetére
De, ha a aTotal Commander címsorába ütöd be (ezen a képen a fenti
\\Hálózat\*.*sorba kattintva), akkor meg kellene nyissa ugyanazt a megosztás-listát, amit a SYNOLOGY_DS118 ikon nyitna meg. Nekem is van samba szerverem, csak beütöm hogy\\192.168.1.108\és mutatja az összes Samba megosztást. Ezt el lehet menteni könyvjelzőkbe vagy eszköztárra. -
tonyrulez
őstag
válasz
bambalu
üzenetére
Ha beütöd az IP címet amit ekkor megnyitna, akkor feljönnek a megosztások? Mert ha igen, akkor másodlagos megoldásként hozzáadhatod a Kedvencekhez (Ctrl+D) vagy az eszköztárba ikonként. Utóbbival még kevesebb kattintás is lenne a megnyitása mint a Hálózatok között kikeresni.
-
tonyrulez
őstag
válasz
core2trio
üzenetére
Én nem tudok ilyenről, úgy oldottam meg hogy egyedi ikonokat állítottam be minden mappához, amit ico-ban gugliztam és töltögettem le magamnak. Google Drive mappának Drive ikon, filmes mappának TV ikon, stb. Így még gyorsabban tudok rámenni, mintha alatta kellene olvasnom a szöveget.
-
tonyrulez
őstag
válasz
tknof1871
üzenetére
NTFS jog tudtommal azt határozza meg hogy ki férhet hozzá a fájlhoz/mappához, írás olvasásra (amit jobb klikk, Tulajdonságok, Biztonság fülön látsz). Nem próbáltam még jogot másolni, de feltételezem ezeket viszi magával. Pl. ha a saját Letöltések mappádból másolnál így külsőre, akkor másik gépen nem tudnád megnyitni, mert csak a te gépeden lévő Rendszergazda, SYSTEM és saját fiókodnak engedélyezett. Aztán javítsatok ki ha tévednék.
Úgyhogy én nem piszkálnám. -
tonyrulez
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Az alsó keresősávból (vagy nem tudom mi a neve) megnyitni tudsz fájlokat, mappa esetén ez valóban az Intézőben nyílik.
De ahogy Doky586 is írta, esetedben könnyebb és gyorsabb lenne ha csak simán elkezded gépelni amit keresel, az adott ablakban, anélkül hogy a keresőmezőbe kellene kattintanod, és odaugrik:
Beállítások - Általános beállítások - Gyorskeresés - Csak betű -
-
tonyrulez
őstag
De ha nem Total Commander, akkor én is ajánlok egy 3rd party programot

dupeGuru, nyílt forráskód, teljesen ingyenes, inkább ezt használom mint a freeware/shareware programokat (van github oldal, chocolatey csomag, crossplatform, működik Mac, Linuxon is).
Van kifejezett képkereső módja is, de simán fájlszinten is összehasonlít. Meg lehet adni referencia mappát amit érintetlenül hagy, és a másik mappából nézi össze a duplikátumokat. -
tonyrulez
őstag
Fogod és a sokmappás oldalt kilistázod egyszerre (
cm_DirBranch, szerintem ikon alapból kint van), és utána vagy rákeresel a képre Ctrl+S-el, vagy ha több a kép akkor Mappaszinkronizálással (cm_FileSync, ez is kint van) összehasonlítod a két oldalt, és ezzel az infóval azt kezdesz amit akarsz, áthelyezed, törlöd, stb a duplikáltakat. -
tonyrulez
őstag
válasz
gepesz13
üzenetére
Igen. Csináld meg a beállításokat amit szeretnél a csoportos átnevezőben, majd jobb oldali legördülő menüben (F2 lenyitja rögtön) Beállítások mentése, itt adsz neki valami egyszerű nevet. Ezután bezárod, TCMD felső menüsávban Beállítások/Beállítások mentése közvetlenül fájlba, a megnyíló jegyzettömbök közül a wincdm.ini-ben a [Configuration] szekcióban a következő sor fog kelleni:
MultiRenameLoadSettings=nev_amit_adtal_nek
Ezt mented, TCDM restart és már ezzel a beállítással indul. -
tonyrulez
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Én is ezt tettem meg.
_*habár törli az első alulvonást is (és minden utána következőt), azt követően a_[C]-vel visszakerül az alávonás is.
VAGY_*-t cseréljük_-ra törlés helyett, és akkor el sem tűnik -
tonyrulez
őstag
válasz
RedHarlow
üzenetére
Átnevezés: még csak azonos karakterhosszúságúnak sem kell lennie. Csoportos átnevezésnél [E] kapcsolót ki kell venni hogy a kiterjesztést ne írja át, keresendőnek pedig
_*megadandó mint törlendő. Mondjuk így még egyszer le kell futtatni hogy_[C]-t a végére írjad.De erre én inkább AutoHotKey-t használnék, mert TCMD-ben habár van rá lehetőség, de még mindig hosszadalmas. Pl fájlmásolásnak:
honnan := "C:\zene\*.mp3"
hova := "D:\Zene\"
FileMove, %honnan%, %hova%Úgy komplikálva ahogy akarod, mint mondtad több helyre kell pakolni. Átnevezni is lehet RegEx.el, számlálót hozzáadni stb. Feltételezem jogokat is lehet módosítani.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Ahogy én csinálnám:
1. Fájlkeresés (Alt+F7)
2. Általános - Amit keres: *
3. Beépülő fülön, ÉS kapcsolással:
→ tc fájl típusa = mappa
→ tc útvonal tartalmaz c:\gyökér\mappa\ahonnan\kiindulnál
4. Keresés indítása
5. AblakbaEkkor kilistázza az összes almappát ami már másolható/áthelyezhető:

Illetőleg ha nem kell minden almappa, akkor tovább szűrhető, vagy magában a Fájlkeresés ablakban további feltételt hozzáadva, útvonal tartalmazza feltétellel, vagy a már szűrt ablakban további szűréssel (Ctrl+S / cm_ShowQuickSearch)
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
szeretnék kitenni az eszköztárra egy ikont, ami 1-1 mappát nyit meg a bal és jobb oldali ablakban. Ezt milyen paranccsal lehet megtenni? Eddig csak acd-t használtam, ami az aktív oldalon nyitja meg az adott mappát, de most két külön mappa kellene, adott oldalon.
-
tonyrulez
őstag
Ez nem TC specifikus. Egyébként Win frissítés kb. újratelepítésnek felel meg, és elállít dolgokat (sőt most a Homegroup-ot is törölték). Megosztás beállításoknál nem tette vissza jelszavas megosztásra? Nekem is ez volt a bajom, visszaállítottam jelszó nélküli megosztásra, és működik.
-
tonyrulez
őstag
Lehet hogy van erre lehetőség, én nem ismerem, de még egy jó workaround a fájlok katalogizálása pl. CatalogMaker-el. Ebben ugyanúgy lehet keresni, és lényegében csak egy szöveges fájl, tehát azonnal megtalál mindent.
-
tonyrulez
őstag
Fájlkeresés: Alt+F7 /
cm_SearchFor/ eszköztáron is kellene lennie
Amit keres: *.jpg
Ahol keres: kusza mappaszerkezet gyökere
Keresés indítása
Ablakba
Összes kijelölése (Ctrl+A)És mehet az átmásolás a mappaszerkezet megtartásával.
Pardon, ez így nem akar működni. Akkor becsomagolás tömörítetlen zip-be, bepipálva hogy almappákat is, aztán ezt ki lehet csomagolni ahova akarjuk. De még utánanézek, hátha tud másolni könytárstruktúrával csak én nem tudok róla
Közben találtam egy másik módot is ami kiszúrta a szemem: kijelölöd a kusza mappastruktúrát, F5 másolás, "Csak a következő típusok" +, itt ugyanúgy rákeresés a kiterjesztésre, csak "ahol keres" nélkül, itt ezt el is kell menteni valamilyen néven, és OK. Mappastruktúrát itt is megtartja, viszont fentivel ellentétben olyan mappákat is átmásol, amiben nincs adott kiterjesztésű fájl, így üres mappákat létrehozva.
-
tonyrulez
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Valóban TCMD gyárilag nem támogatja a bulk comment edit-et, de találtam hozzá ezt a script-et: EditFileComments
Forrás: Add comments for multiple files or folders
Nem teszteltem, de lehet én is kipróbálom majd. -
tonyrulez
őstag
válasz
Panthera
üzenetére
"1-2 karakteres megjegyzést írni egy plusz oszlopban"-ra megoldás:
Bármilyen mappához-fájlhoz hozzáadható megjegyzés, amit nem adott fájlba, hanem egy rejtett descript.ion szövegfájlba ment, így gépek között is szinkronizálható.
Komment szerkesztése/létrehozása: Ctrl+Z, vagy eszköztároncm_EditCommentikon
Komment megjelenítése: Ctrl+Shift+F2, vagy külön oszlopban beszédes nevű "megjegyzés" oszlopot hozzáadva. Original oszlopnézet nem szerkeszthető (tudtommal), úgyhogy én cakompakk lemásoltam azt, csak a - számomra - felesleges attribútom oszlopot lecseréltem a megjegyzésre, így tudom a mappákat/fájlokat kommentelni és rögtön látom is őket. Megjegyzésbe kisregényt is lehet írni, nyilván a beállított oszlopszélességtől függ hogy hány karaktert látni. -
tonyrulez
őstag
Keresésnél hogy lehet számra keresni? Tehát van sok fájl, néhány végén ott szerepel 200x300 stb, ezeket szűrném valamilyen $x$ módon ahol $ számot jelentene.

-
tonyrulez
őstag
cm_DirBranchSel
Ez pontosan ezt csinálja, a kijelölt mappák összes fájlját egyszerre megjeleníti és ugyanúgy lehet őket manipulálni mint ha valóban egy helyen lennének.cm_DirBranch
Ugyanezt csinálja, csak nem a kijelölt mappákra, hanem az aktuálisan megnyitott hely összes mappájára. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Az megoldható, hogy a "lemezegység-gombsor" mutassa a betűjel mellett a lemezcímkét is? Sok hordozható eszköz van egyszerre bedugva, betűk alapján nehéz azonosítani, legördülő menüben benne van, tudom, de pont az a cél hogy azt ne kelljen megnyitogatni.
-
tonyrulez
őstag
válasz
default.
üzenetére
Alternatíva a Double Commander, ingyenes TC-ről nem tudok.
-
tonyrulez
őstag
Eszköztárhoz hogy lehet (ha lehet) hozzáadni parancsikont, amire kattintva csatlakozik egy már elmentett (kiszolgáló, fnév, jelszó megadott) FTP szerverre?
-
tonyrulez
őstag
Most újratelepítettem, beállításoknál is megadtam a miniatűr megjelenítést (vagyis nem pipáltam be hogy hagyja rá a Windows-ra), de ugyanúgy nem működik. Feltétlenül ezt a PDF olvasót akarom használni, ha felteszem az XChange-et akkor alapértelmezetté kell állítanom hogy megjelenítse, nem?
-
tonyrulez
őstag
Van arra lehetőség, hogy miniatűrnézetben lássam a PDF-ek első oldalát?
-
tonyrulez
őstag
Van arra lehetőség, hogy a fájlkeresés eredményeit mind kijelölje a program későbbi fájlműveletek miatt? Egy mappában van minden - ha mégsem, akkor előtte
cm_DirBranch, tehát ez nem lehet hátrány.
-
tonyrulez
őstag
cm_CountDirContent ikon kitehető eszköztárra, ezzel kiküszöbölhető a bill.komb.nyomkodás. Állandó esetre DirSizeCalc.
-
tonyrulez
őstag
Beállítások -> Képernyő -> Szülő mappa megjelenítése [...] a gyökér mappában is.
Így már vissza tudsz lépni szülő mappába gyökérből is, és ott kell megjelennie a telefon mindkét tárhelyének miután a telefont megnyitod.
De a lemezválasztóban is kell lennie + Számítógép (áttekintés)-nek, ez ugyanoda vezet, ekkor szerintem be sem kell állítani a fenti dolgot. -
tonyrulez
őstag
Csoportos átnevezésben eddig még nem kellett ilyet csinálnom, de most igen: Sorszámozva vannak a fájlok, 001. filenév ésígytovább. Hogy lehet ez alapján az első 5 karaktert kitörölni a fájlnév elejéről?
Afene, megvan, [N6-] -
tonyrulez
őstag
Megoldható valahogy, hogy a Név és Kit. oszlopok mellett kiírja a video/hangfájlok hosszát is? Ha kapcsolható lenne az lenne a legjobb, mert csak az esetek 10%-ában kell, de akkor nagyon.

-
tonyrulez
őstag
válasz
Panthera
üzenetére
Pontosan, intézőben ott vannak a jpg ikonok, TCMD-ben nem. Kép
A kép készülte után a jpeg-et is hozzátársítottam a képnézegetőhöz, ezután annak az ikonja is eltűnt TCMD-ben, intézőben pedig átváltott a rendes ikonjára.Kernel: Itt is jól mutatja az ikont, módosítani pedig nem tudom. Jobb klikk, Properties, icon fülön kiválasztom az újat, de menteni nem tudom.
-
tonyrulez
őstag
Friss Win10-en beállítottam alapértelmezett képnézegetőnek a "régi" Windows nézegetőt, nem kell nekem az új metro-s. Fájlkezelőben a képekhez beállt annak az ikonja, de azt ki használja
TCMD-ben viszont nem történt változás, a metros ikont nem cserélte le, helyette maradt ilyen:
Hogyan tudom visszaállítani ilyenre?

-
tonyrulez
őstag
Nem az összeset akarom áttenni, hanem csak azokat, amik a lejátszási listában is vannak, és a könyvtárszerkezetet is megtartanám. Van kb. 5000 fájl, a listában pedig 500 fájlnak az elérési útvonala. Ezeket akarom csak áthelyezni egy másik mappába. Remélem így már érthető

-
tonyrulez
őstag
Egy kérdésem lenne:
Van egy szövegesfájl, benne más fájlok teljes elérési útvonalával. .m3u lejátszási lista, benne D:\Zene\zene.mp3 alakban soronként egy fájllal. Természetesen nem a gyökérben, almappákban is szét vannak szórva. Ezeket szeretném áthelyezni egy másik lemez másik mappájába (C:\...\Google Drive\Zene\...). több mint 500 fájl van, tehát egyenként nem nagyon szeretném végigzongorázni
Ezt TCMD-vel hogy lehetne megoldani? 
m3u-ban meg egyszerűen keresés és cserével átírnám az elérési útját, és beimportálnám a zenelejátszóba -
tonyrulez
őstag
Az én telefonom pl. 2 meghajtót jelez ki az intézőben, TCMD-ben viszont nem jelenik meg. Be kellett ott állítanom valahogy hogy a gyökérbe tudjak lépni, így már mutatja az is, mindenesetre alapbeállítással a TCMD legtöbb esetben nem fogja mutatni a telefont, hiába mutatja az intéző.
-
tonyrulez
őstag
Így csak a jobb-klikkes menüt nyitja meg, viszont nekem még azon belüli parancs kellene az eszköztárra, pl. "MEGA link megszerzése", vagy "View in Inventor View 1.0" stb. Nem azzal van a fő gondom hogy ki kell várjam a menü megjelenését, hanem hogy utána még keresgéljem azt a parancsot ami nekem kell, ami főleg akkor szívás ha még ikon sincs mellétéve.
-
tonyrulez
őstag
Van arra lehetőség, hogy eszköztárra kitegyek jobb-klikk menüs funkciót? Tehát ahelyett, hogy kivárnám a fájlon a jobb klikket, majd kikeresném a hosszú listából ami nekem kell, egyszerűen ráállok az adott fájlra, eszköztárban rányomok a gombra és ugyanazt a műveletet elvégzi. Programspecifikus műveletek, nem egyszerű másolás/beillesztés/stb., tehát előtte gondolom ki is kell valahogy olvasni, hogy melyik funkció milyen parancsot hajt végre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
HDS a default Explorer ikont módosítja, és TCMD is onnan veszi. Ennek módját kell megtalálni

Én a PotPlayer-el járó kodeket használtam eddig, akármi is legyen az.

Ezt TCMD-vel hogy lehetne megoldani?