- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- T Tablet 2 5G - megkopott magenta
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Ne aggódj. Eddig négy IBM notim volt, X20, A30, T40, T41p (ez van meg most). Mindegyik nagyon strapabíró volt.
Az X20-szal egy bajom volt, mégpedig az, hogy hardverileg kevés volt már (PIII 600 MHz, max. 320 MB RAM). Remek ultraportable gép volt egyébként, kicsi (12"), könnyű (másfél kiló alatt).
Az A30 egy kiváló DTR gép volt, nagyon szép fényerejű kijelzővel. Ami még hatalmas előnye volt, hogy két Ultrabay drive-t lehetett belerakni. Ez nem fémvázas egyébként, hanem erős műanyag. Mivel DTR (desktop replacement), asztali gépet helyettesítő munkaállomásnak volt szánva, így 3 kg körüli súlyú volt. A fedelén volt két karc, ennyi. Kicsit bánom, hogy eladtam.
A T40 volt az első IBM-em, el voltam tőle ájulva. Lazán túlélt egyszer egy másfél méteres esést, amikor leszakadt az a táska, amiben hurcoltam, keletkezett egy apró karc a kijelzőn és két bad sector a vinyóján, oszt csókolom. Amivel volt gondom, hogy az USB-portjai rakoncátlankodtak, azt hittem, belefutottam a szériahibába - de idővel egy intel chipset-driver telepítése megoldotta a problémát.
Mindhárom gépet itt a fórumon adtam el végül, az A30 néha fagyott az elején az új tulajnál, de tudtommal ezt egy XP + driverek újratelepítése megoldotta.
Jelenleg a T41p van. Hardveresen ez a legerősebb gép (igaz, eléggé fel is bővítettem - a T40 DVD-íróját és vinyóját kapta meg, jelenleg 2 GB RAM / 160 GB HDD / 1.7 GHz-es Dothan proci van benne) . Különösebben nem kímélem, és jól bírja a gyűrődést, igaz, ez főleg ide-oda hurcolást jelent. Negatívumot annyit tudok róla mondani, hogy melegszik (57-62 fok közötti átlaghőmérséklet), köszönhetően az erős VGA-nak (128 MB VRAM-os ATI FireGL). Ja, meg lehet, hogy elöregedőben van a kijelző, bekapcsolásnál, ill. készenlétből való visszatérésnél rózsaszínű lesz először és csak aztán vált vissza a normál színekre. Ezekkel a problémákkal együtt tudok élni.
Annyira kell "vigyáznod", hogy igen, ne dobáld és ne emelgesd egy kézzel. Az én gépemnél nem ritka a két-három hetes uptime (ha nem viszem sehova, mert ha viszem, azért kikapcsolom) és nem okoz neki gondot.
-
ody42
senior tag
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Nalunk a csaladban egy T43-as es egy R50-es van, 3 ev feletti mindketto.
Mindketto esett mar tobbszor is, menet kozben. A T43-asnak semmi baja, az R50-esnel viszont a zsaner mellett a muanyag megrepedt egy helyen.
A T43-asban volt DVD olvaso csere, 2.5 ev utan megadta magat, szo nelkul csereltek ujra.
Az R50-esnek pedig az enter billentyuje kilazult, de abban benne van a baratnom keze is, mert le szokta szedegetni a gombokat, hogy kitakaritson alatta...... és egy ido utan ez nem tett jot neki
Az akksi mindkettoben olyan 2 orat bir meg most is, es eleg sokat voltak hurcolaszva.
Szerintem a T egyertelmuen jobb minosegi kategoria, de az R kategoria is strapabirobb, mint a HP 8510w laptopom, amibol ket honap utan mar potyognak a muanyagok... -
Otisz
őstag
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Egyáltalán nem kényes szerkezetek. Én is nem hiába e márka mellett tettem le a voksom.
Mondok egy példát. Én 1 hete adtam el, egy közel 5 éves T40-et, ami olyan állapotban volt, hogy más gyártók hasonló korban lévő gépei nem hiszem hogy tudnának űberelni, vagy esetleg megközelíteni is. Eddig hiba nélküli volt, szervízt soha nem látott.
Természetesen az általad említett típushibák meg vannak. Ezekkel nem lehet mit tenni. Ellenben ha vigyázol rá, jóval pötibb a valószínűsége, hogy tönkre menjen, de ez soha nem zárható ki. Még az újnál sem.Egy ismerősömnek szintén T40-es gépe van. Ő nem kíméli (meg is látszik az állapotán). Táskát még nem látott, a kocsi hátsó ülésére is szabadesésben csapódik be, és még nem volt baja.
Én azt mondom, megnyugodhatsz.
Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sweet.tv - internetes TV
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- T Tablet 2 5G - megkopott magenta
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Dell Inspiron 15 5518 /11.gen i5-11300H 24GB ram/512 GB SSD FHD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest