Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz Pierre75 #2538 üzenetére

Ööö, egy ottani utazás a maradék illúziót is kiölte belőlem. :D

256 mega ketyeg benne. Azt hiszem, mind vinyóilag, mind memóriailag tökéletesen elég a mindennapi használatra (levél, csevegés, netezés, teljes személyes adatközpont, kisebb szövegszerkesztés). Bár most a teszt kedvéért elwindows-zosítottam, és meglepődve látom, hogy csontüres állapotban már 160MB memóriát elfogyasztott...

Mázlim volt, az enyém úgy néz ki, mintha majdnem új lenne. :) Az akksija több, mint 7 éves (akkor lett először használva), és még mindig bírja 40-60 percig. :Y

Sipi

• Sipi

addikt

válasz Pierre75 #2526 üzenetére

Köszönöm!

P.S.: ne haragudj, de szét vagyok esve. Mi volt az a kérdés? :B

Mod: megleltem! Sajna, franciatudásom kimerül abban, hogy "zsö nö parl pa fransz". :D Úgyhogy tutira nem ismerem... Ez az egy dolog volt, ami (főleg egy csinos lány miatt) megragadt bennem.

Sipi

• Pierre75

senior tag

válasz Pierre75 #2526 üzenetére

Sorry a triplázásért, valamiért 3* küldte el.

• Sipi

addikt

válasz Pierre75 #2487 üzenetére

Én ilyet használok: IBM/Hitachi Travelstar 60GH and 40GN family
    Device Model: IC25N030ATCS04-0

De ez nem egy új darab, és nem tudatos választás eredménye. Ez volt a gépben, mikor vettem. :) Az említett Samsungot (sem) ismerem, a HDD-khez nem értek, de úgy tudom, nincs nagy eltérés köztük. (Mármint nincs akkora, mint desktop-vinyóknál).

A SMART-értékek elég bonyolultak, pl. nem mondható mindre, hogy ha nő, az rossz. Van ugrálós, csökkenős, növős. A G-Sense megbolondulása inkább a vinyó bolondulását jelenthette, mintsem valós értéket, hiszen ez azt jelzi, mekkora ütést kapott. Ha egy helyben áll, nem nőhet.

Laptopoknál van több mérőprogram is, többek tapasztalata szerint van, amelyik a hőmérsékletet is rosszul méri. A régi vinyó adatait logikus, hogy ismeri a legtöbb program. :) (Nincs windows-om, de Linuxon is az van, hogy a hdd temp mérő program adatbázisból dolgozik. Ez alapján találja ki, melyik érték a hőmérséklet, és esetleg hogyan kell korrigálni. Amit nem ismer, találgat, sokszor elég vadul.)

A HDD hibája nem hinném, hogy okozhat ilyet. Az akksi élettartam ilyen hirtelen akkor csökkenhet, ha elkezded főzni, vagy arról hajtod meg a fúrógépet. Esetleg, nagyon esetleg, ha a vinyó túl meleg lett és túl nagy áramot vett fel, akkor túlmelegíthette és túlterhelhette az akkut, de ez elég mesébe illő lenne...
    Ha a MobilMeter tud ilyet (vagy más, hasnló program), nézd meg, mennyi jelenleg akkuról az áramfelvétel. Nem emlékszem, milyen géped van, a T23-asom egyszerű netezés közben, magas fényerőn 14W körül fogyaszt. Ha integrált dolgok vannak a gépedben, ekörül kellene lennie. Ha túl nagynak találod, valami rossz, zárlatos.

A teljesítmény-csökkenés alatt egyébként mit értesz? Csökkent a max. tárolt kapacitás? Kevesebb ideig bírja a gép akkuról? (Mert ez lehet azért is, ha a gép több áramot vesz fel, mint eddig.)

Sipi

• Sipi

addikt

válasz Pierre75 #2485 üzenetére

A SMART hivatalos leírásai alapján a G-Sense paramétert nem fontos. Azt jelzi, hogy összesítve a vinyó milyen gyorsulási terhelést kapott (pl. nekiütődött valaminek). Ha egyéb error rate-ek nem változnak, semmi gond.

Nem biztos, de a sokszámjegyű hőmérséklet-érték is lehet jó. Az alaplapi érzékelőket ismerem: azok sem hőmérsékletet adnak le, hanem egy számot, amiből valamilyen algoritmussal (ami chiptől függően változhat) lehet számoli a valós hőmérsékletet.

Sipi

Aktív témák

Hirdetés