Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Pierre75 #2538 üzenetére
Ööö, egy ottani utazás a maradék illúziót is kiölte belőlem.
256 mega ketyeg benne. Azt hiszem, mind vinyóilag, mind memóriailag tökéletesen elég a mindennapi használatra (levél, csevegés, netezés, teljes személyes adatközpont, kisebb szövegszerkesztés). Bár most a teszt kedvéért elwindows-zosítottam, és meglepődve látom, hogy csontüres állapotban már 160MB memóriát elfogyasztott...
Mázlim volt, az enyém úgy néz ki, mintha majdnem új lenne.
Az akksija több, mint 7 éves (akkor lett először használva), és még mindig bírja 40-60 percig.
Sipi
-
Sipi
addikt
-
Sipi
addikt
válasz
Pierre75 #2487 üzenetére
Én ilyet használok: IBM/Hitachi Travelstar 60GH and 40GN family
Device Model: IC25N030ATCS04-0
De ez nem egy új darab, és nem tudatos választás eredménye. Ez volt a gépben, mikor vettem.Az említett Samsungot (sem) ismerem, a HDD-khez nem értek, de úgy tudom, nincs nagy eltérés köztük. (Mármint nincs akkora, mint desktop-vinyóknál).
A SMART-értékek elég bonyolultak, pl. nem mondható mindre, hogy ha nő, az rossz. Van ugrálós, csökkenős, növős. A G-Sense megbolondulása inkább a vinyó bolondulását jelenthette, mintsem valós értéket, hiszen ez azt jelzi, mekkora ütést kapott. Ha egy helyben áll, nem nőhet.
Laptopoknál van több mérőprogram is, többek tapasztalata szerint van, amelyik a hőmérsékletet is rosszul méri. A régi vinyó adatait logikus, hogy ismeri a legtöbb program.(Nincs windows-om, de Linuxon is az van, hogy a hdd temp mérő program adatbázisból dolgozik. Ez alapján találja ki, melyik érték a hőmérséklet, és esetleg hogyan kell korrigálni. Amit nem ismer, találgat, sokszor elég vadul.)
A HDD hibája nem hinném, hogy okozhat ilyet. Az akksi élettartam ilyen hirtelen akkor csökkenhet, ha elkezded főzni, vagy arról hajtod meg a fúrógépet. Esetleg, nagyon esetleg, ha a vinyó túl meleg lett és túl nagy áramot vett fel, akkor túlmelegíthette és túlterhelhette az akkut, de ez elég mesébe illő lenne...
Ha a MobilMeter tud ilyet (vagy más, hasnló program), nézd meg, mennyi jelenleg akkuról az áramfelvétel. Nem emlékszem, milyen géped van, a T23-asom egyszerű netezés közben, magas fényerőn 14W körül fogyaszt. Ha integrált dolgok vannak a gépedben, ekörül kellene lennie. Ha túl nagynak találod, valami rossz, zárlatos.
A teljesítmény-csökkenés alatt egyébként mit értesz? Csökkent a max. tárolt kapacitás? Kevesebb ideig bírja a gép akkuról? (Mert ez lehet azért is, ha a gép több áramot vesz fel, mint eddig.)
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Pierre75 #2485 üzenetére
A SMART hivatalos leírásai alapján a G-Sense paramétert nem fontos. Azt jelzi, hogy összesítve a vinyó milyen gyorsulási terhelést kapott (pl. nekiütődött valaminek). Ha egyéb error rate-ek nem változnak, semmi gond.
Nem biztos, de a sokszámjegyű hőmérséklet-érték is lehet jó. Az alaplapi érzékelőket ismerem: azok sem hőmérsékletet adnak le, hanem egy számot, amiből valamilyen algoritmussal (ami chiptől függően változhat) lehet számoli a valós hőmérsékletet.
Sipi
Aktív témák
- Lenovo Thinkpad L13, 13,3" FHD IPS, I5-10310U, 16GB DDR4, 512 GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( o
- Lenovo Thinkpad L15, 15,6" FHD IPS, Ryzen 7 Pro 4750U , 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gara
- Új 0km es GARANCIAS acer nitro 15 rtx 4060 ryzen 7
- Új garanciás MSI Alpha ! R9 7945hx 32 ram 17 col 240hz qhd rtx 4070
- Ár értékbajnok! Prémium kategória 4060 ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON! GIGABYTE AORUS rtx 4060
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3390, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest