- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
Merci, mon vieux!
Megnézve a SMART adatait figyelmesebben, a hőmérsékleti adat megegyezik a gyártó általi másik adattal vagyis ez nem gond.
Az akku kb. 85-90 percet bírt eddig multimédiás alkalmazásnál, ami érdekes, hogy mp3 és Office mellett is ennyi volt. Tegnap lemértem, most kb 30 perc alatt vége a dalnak. Vagyis a felezés is kedvező becslés volt részemről.
Majd megnézem az akku adatait.
Ahogy írtam, egy T23-ról van szó, egy 20 GB-os IBM/Hitachi volt benne, csendes, békés jószág volt. A mostani 80 GB, csendes de jobban is melegszik, mint az elődje.
Ps.: Na és ezt ismered? Nous sommes les esclaves, nous sommes partout, nous ne sommes nul part, nous maîtrisons les rivières pourpres. -
Pierre75
senior tag
Köszönöm a válaszod! Megnyugtattál. Ahogy írtam, 2 napja halt meg hosszas vajúdás után az előző HDD és nálam a kattogás és a SMART ezen értékének romlása összekapcsolódott. Igaz, a G-Sense akkor nem aprózta, ráugrott a 1,5M-ra, onnan meg le 0-ig, vele közel egyidőben beszállt a buliba a Raw Read Error Rate érték. A kattogás jelezte, eljött a vég.
Azt viszont nem értem, hogy a 9 éves Quantum hdd-m hőmérsékleti adatát ismeri az Everest, de ennek az új vincseszternek csak a MobileMeter olvassa ki. Mondjuk nem igazán zavar.
A Hdd meghibásodása közvetve okozhatta az akku teljesítményének csökkenését (kb a felére) vagy szerencsétlen egybeesés?
Off.: ''Te méregkeverő bugris! Engedj utamra!'' Az egyik kedvenc filmem. -
Pierre75
senior tag
Nyár elején egy IBM T23-as eredeti HDD-je elkezdett kattogni, majd 2 hét alatt kétszer maga alá temette az OS-t. Közben a SMART jelezte a Raw Read Error Rate és G-Sense Error Rate értékek hulámzó mozgásával a tragédiát. Néhány napja aztán kiszenvedett szegény, tegnap pedig belekerült egy 80 GB Samsung HM080IC HDD. Feltettem mindent, ment mendegélt minden a maga medrében, míg meg nem néztem az Everest SMART értékeit. Nem mérte a hőmérsékletét, pontosabban valami 10 számjegyű értéket írt ki, míg a MobilMeter szépen jelzi, hogy nincs gond. Poén, hogy a G-Sense Error Rate előbb 3-at, majd ma reggelre 57-et mutat. Sietve lefutattam a PcDoctor full hdd tesztjét, ami nem jelez problémát. Most az Everest kergült meg, vagy a PcDoctor eredménye nem valós? Vagy ez is valami mozgó érték? Mit tanácsolnak a hozzáértők?
-
Pierre75
senior tag
Tudna-e az olvtársak közül segíteni, hogy javítható-e a SMART-ban a következő rész vagy így marad. Röviden: IBM T23 (igen, öreg harcos már, de eddig semmi baja nem volt) nem akart kikapcsolni tegnap este, a winchester felöl surrogó hang ''muzsikált''. Attól féltem, hogy többet ez már meg nem szólal, ma reggel mintha mi sem történt volna ment tovább. Viszont az Everest-ben a G-Sense Error Rate 196633 értéket mutat. Mit jelent ez a SMART adat?
Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest