Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Gondwana

addikt

válasz Sipi #2544 üzenetére

Ingadozó akkutöltöttség, gyorsan merülő akkuk:
    Nálam a Power Managgerben akad egy olyan - nem túl elrejtett - opció, hogy BATTERY GAUGE RESET, ami elvileg (még nem próbáltam, csak a 29. ciklusnál tartok) 100%-ról teljes merülésig leköveti az akkut és a megváltozott belső ellenállása (ami miatt változik az adott feszültséghez tartozó tényleges töltöttségi szint) alapján új táblázatot csinál a töltöttség/hátramaradt idő kiírásához.

• sssent

senior tag

válasz Sipi #2544 üzenetére

Kibogarásztam a pontos adatokat. Az akkum a gyári 6 cellás volt: 10,8V 3,6Ah. A 2,5-3 óra a vadiúj akkuval ment, vagyis a fogyasztása ezek szerint 13-16W között kellett legyen.

[I]"A fogyatás két dolog miatt érdekes: Linux alatt el tudtam-e érni kisebb fogyasztást, illetve a mai, energiatakarékosabb processzorokhoz, chipsetekhez képest ez az "őskövület" mennyivel fogyaszt többet.

Eddigi infóim szerint a T23 vezet, ami elég gáz a technológiára nézve. "[/I]

Nos úgy tűnik linux alatt nagyjából összehoztad a windowsos fogyasztásomat, gratulálok. Hogy ez nagyjából partiban van a mai gépek fogyasztásával, az nem túl meglepő. A CPU gyártók nyilván azt harsogják, hogy az új generáció még gyorsabb és még energiatakarékosabb, mint a kifutó. Az, hogy 30%-al gyorsabb, de csak 20%-al többet eszik, az nem hangzana ilyen jól. A fejlődés fogyasztásra nézve áldásos hatásait talán valahol az ULV CPU-k környékén lehet felfedezni - heroináron.

Aktív témák