Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz sssent #2545 üzenetére

[OFF]Köszönöm!

Külön köszönöm gratulációd. Azért olyan vadul nem állítgattam... A teszt eredménye csak annyit hozott, hogy _alaphelyzetben_ fogyaszt olyan 12-13W-ot, az összes többi mágia ezen csak alig változtat. Bütykölőknek egyesével is lehet állítgatni, ki is próbáltam, de egyszerűbb _egy_ darab programra bízni az összes energiagazdálkodási trükköt.

Jelenleg egy XP is fityeg a gépen, ez alapján gratulálj még egyszer: igaz, hogy az XP-n átlagosan csak kicsivel fogyaszt többet, mint Linux alatt, de időnként felmegy akár 18W-ra is. Holott csak ültem és néztem a gépet. Tehát az átlagos fogyasztás valamivel többre jön ki.
    Egyébként az eredeti tulaj anno 1 órát mondott átlagos akkuidőre, nálam másfélre ment fel. Hiába azonos kb. a két átlagfogyasztás, egy viszonylag gyenge akkut (még ha csak rövid időre is) 18W-tal terhelni túlzás.

Engem akkor is meglepett a dolog. Ez a processzor még nem igazán energiatakarékos, a mai metódusok jó részét nem ismeri. Kb. annyiban merül ki, hogy gyors és lassú, az alrendszer részeit sem lehet teljesen kikapcsolni, ha nem használod. Egy mai gépen, ha nem használod az USB-t, a Bluetooth-t, lekapcsol. Wordözés közben alig pár dolog működik a gépben. Ehhez képest azért fura dolog.[/OFF]

Más. Ha jól emlékszem, Te irkáltál anno utángyártott akkukról. Milyen tapasztalatod van velük? Mennyivel halnak korábban? Mennyire melegszenek?

Sipi

Aktív témák