Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• sssent

senior tag

válasz Zola_ #914 üzenetére

Érdekes. Na legalább a hiba oka megvan, ha a helye még rejtély is. Most kipróbáltam a saját gépemen a dolgot. Ez egy t42. Tápról hibernálódik készenléti állapotból is, de akkuról nem. Amikor eljön az ideje, akkor egy pillanatra felpörgeti a merevlemezt (~1sec), de aztán vhogy meggondolja magát, és marad készenléti állapotban. De onnan vissza is jön rendesen.

>>Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???<<

Az első kérdésről egyelőre gőzöm sincs. Talán megpróbálhatnád, hogy nem a Power Scheme-eknél állítod be a készenléti/hibernálási időt, hanem a windowsban. Én egyébként most innen tettem, mert az NHC kinyírta az ibm-es sémáimat. Nem mintha különösebben izgatna, úgyis jobban szeretem magam eldönteni, hogy mikor küldöm készenlétbe/hibernálom a gépet, ne önállósítsa már magát.
    A második kérdés viszont nyilvánvaló. A hibernálás 20 perc elteltével a tétlenség kezdetétől számítódik, ugyanakkortól, mint a készenlétbe kapcsolás. Ezek egymástól tulajdonképpen független értékek.

De ha már így ráálltunk erre a témára, nekem van egy másik apró, de bosszantó problémám:
    A Batt Maxim csak 85%-tól töltheti az akkut. Ezt mindig be is tartja, ha kikapcsolt állapotban lévő gépbe, vagy már futó OS mellett dugom be a tápot. Viszont ha hibernálva van a gép, akkor mindig rá akar tölteni. Ez máshol is így van, vagy egyedi az esetem?

Aktív témák