Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• nohabmozdony

csendes tag

válasz emitter #124 üzenetére

Na itt valami nagy keverés lesz szerintem.

1.) A BIOS-ban eleve semmiféle password nincs beállítva. Ha a bootolás közben, míg az ''IBM Think Pad'' képernyő látszik, megnyomod az F1-et, akkor jutsz a BIOS-ba. Itt be tudod állítani a Supervisor Passwordot, a bekapcsoláskor kért passwordot meg a merevlemez védéséhez egy passwordot, vagy valami ilyesmiket, ha jól emlékszem. Alapértelmezésben mindegyik ''Disabled'', és bármelyiket simán meg tudod változtatni. (2.04-es verziójú BIOS) Meg be lehet állítani, hogy BIOS frissítéskor kérjen-e jelszót, ilyenek. Ha ezzel gond van, ha eredetileg le volt passwordolve a BIOS, ilyesmi, akkor tech support, mert az szerintem nem normális állapot.

2.) A Windowsba viszont valóban nem tudsz a ''Rendszergazda'' júzerrel belépni, azt írja ki, hogy a fiók korlátozásai miatt. Ennek nem tudom, mi az oka. Eddig nem is nagyon próbálkoztam vele, mivel az első bekapcsoláskor úgyis rendszergazdai jogokat adtam a saját júzeremnek. Ezt viszont _tuti_, hogy nem fogod tudni BIOS buherálással megoldani. Ha rém fontos volna, hogy ne egy egyszerű admin jogú júzered legyen (ami mindenre bőven elég), hanem a Win alapértelmezett ''Rendszergazda'' nevű júzerjét óhajtod használni, akkor kérdezd meg a supportot, hogy hogy lehet ezt.

Aktív témák