Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Adott egy Elitebook 8570p és van 1db zöld színű beragadt pixel (nem dead pixel). Mivel lehetne működésre bírni? Azt hiszem ezek javíthatóak, nem dead pixel.
-
saxo71
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék hogy az ASUSnál hogy van a pixel garancia .
Monitort akarok venni.
És az is érdekelne hogy a háromnapos csere vonatkozik -e a pixelekre igy 2015 .-ben
Vagy ez bolt függő dolog.???
Vagy tipus függő .???
Hogyan vehet az ember kis hazánkban biztosan nem pixeles monitort 2015 -ben.
Köszönöm ha valaki megírná a tutit.
Oázis computerben nem veszek 3 rombol 3 rom volt pixeles.egy meg valami összeszerelési franc tudja mi.
ASUS PB258Q 25 coll a típus amiben gondolkodom.
KÖSZÖNÖN. -
kssvirag
tag
Sziasztok.
Bevittem garanciába a monitorom. 27 colos lg ips.
Majd tegnap visszaküldték hogy nem találtak rajta pixelhibát!!!!!
Van rajta bal alul végig, kb 30-40 szürke pont, akkor az mi??????
Most kipróbáltam többfajta kábellel, és másik géppel, plusz a laptoppal is a monitortMindig ott vannak a hibák.
Itt van 2 kép, légyszi segitsetek, most akkor mi ez????Potyára felvittem pestre, majd visszaküldték
Itt van 2 kép
[link]Belenagyitva jol latszanak, vannak halvanyabb és erősebb szürkék
-
spezyal_
tag
Sziasztok!
Van egy monitorom, amiben egy sor pixel random időközönként csak kéken világít, ha megkocogtatom a képernyőt finoman, eltűnik a kékség és minden rendben működik. Gondolom valami kis kontakt hiba lehet.
A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ezzel kezdeni, ill. hogy érdemes e emiatt szervizbe küldeni?!
Vettem időközben másikat, és jó lenne tudni, hogy hibásként kezdjem e el árulni, vagy esetleg helyrehozható olcsón?!
Köszönöm&Üdv!
d. -
animatrix11
őstag
Üdv
Van egy alpixelhiba a notim kijelzőjén, a szoftveres javítás nem segített rajta, viszont a nyomásos módszer bevált, viszont annyit tapasztaltam, hogy néha visszajön illetve villog a pixel, kinek hogyan sikerül javítani ilyen módszerrel?
-
válasz
SchumiBácsi #393 üzenetére
Sziasztok!
Előjött egy függőleges csíkban subpixelhiba a 8 és fél éves monitoromon. Látott már valaki ilyet?? ?
10-én kezdte egy pöttyel, aztán minden nap kb. 10pixel elromlott mindig feljebb és feljebb. Ma már lejjebb is folytatta, úgy látom. Lényeg, hogy most 30 vagy kitudja hány pixelnél jár.
Ebben a szövegdobozban lilás rózsaszín és kék színekben pompázik. (függőlegesen éppen olyan hosszan nyúlik el, mint ami szöveget eddig leírtam, kezdve az "Előjöttől")
Merre fog ez terjedni tovább és megáll-e majd???
Előre köszönöm
-
válasz
SchumiBácsi #392 üzenetére
Egyébként ilyenkor lehetséges garanciális ügyintézés? 2013 május az évjárat.
-
Létezik. Dell U2412M-be vagy féléve lett egy hasonló hiba oldalt. Ha merőlegesen nézem szinte nem is látni. Egyéb szögből igen, de 45foktol lefele szintén nem. Párnapja meg az egyik sarokban lett egy 5× akkora, ránézésre vagy 4pixel egy helyen... Fényképező, ultrazoom élőképen egy totálisan fekete pixel, felette lévőnek alsó harmada, két oldalt meg egy fél pixelnyi sötét...
Ennyit az LG panelekről. Az ezt megelőző Samsung TN 5év után ment nyugdíjba nulla pixelhibával...
Sebaj fejlődünk na
-
bcsabi01
újonc
Hmm nem változtattam semmi beállítást. Kicsit több mint két éve megvan azóta nem is volt vele még semmi gond és most a napokban vettem észre ezt.
-
bcsabi01
újonc
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy a fehér illetve világos alapon a sötétebb elemek színe "elcsúszik", mintha meg lenne világítva az egyik oldalról és árnyékot vetne. Böngészésnél és szövegszerkeztőnél vettem eddig észre, film illetve játék közben mintha nem lenne vele gond.
A monitor egy Dell U2311HA válaszokat előre is köszönöm!
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Létezhet olyan pixelhiba, ami csak bizonyos szögekből látszik (fekete, de lehet, hogy kisebb mint egy pixel... nem tudom)? HD IPS panel az LG-től egy 4.7 colos telóban.
Köszi
-
old_artist
addikt
Üdv!
A pixelhibát nem lehet javítani, csak egy "... teljes panel csere, oldaná csak meg" a hibát.
A postai átvételkor rögtön jelezni kellett volna a doboz sérülését, lefotózni vagy videót készíteni, és jegyzőkönyvet kiállítani a postás jelenlétében, ezzel tudtad volna igazolni, hogy már így vetted át. Ahogy aláírtad az átvételt, ami arra jogosítja a postást, hogy sérülésmentesen leszállította Neked - utána már késő bánat, ha reklamálsz, mert elhajt a Posta mindenféle "manipulálásaival" -
old_artist
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #384 üzenetére
Üdv!
Esetleg olvasd el az erre vonatkozó Dell LCD Display Pixel Guidelines feltételeit.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de hátha.
Van egy Dell E2011H - monitorom, 2012.04 havi vásárlás. Nah most erre van még pixelhiba garancia, vagy már nincs ? Most 4-et veszek észre rajta.
-
Ka Bala
csendes tag
Sziasztok.
Postai szállítás során, /feladó, és átvevő is én voltam, nem tudtam megoldani a szállítását máshogy/ valószínűleg fizikai sérülésből /a doboz is benyomódott/ származó pixelhibát gondolom nem lehet javítani. A pixel amúgy csak sötét háttérnél látszik, egyetlen pont, nem csík, vagy hasonlók. /legalább akkor, törték volna már össze rendesen,és akkor kifizetik
, de így mit csinálhatok vele.
/
Ezt lehet javíttatni, vagy teljes panel csere, oldaná csak meg?
-
medium84
aktív tag
-
Cole86
senior tag
Sziasztok!
3napos pixel garancia érvényes LG tv-re ? 42 lm 765s.
A 1subpixel hiba van rajta középen.. 24órán belül leadtam a boltba, de nem akarják cserélni...
van erre jogszabály?
köszi
-
szabi41
csendes tag
Sziasztok
Tavaly májusában vettem egy ilyen monitort:
http://ipon.hu/webshop/product/lg_ips236v_pn/174803
Pixelhibás lett fehér színben piros zöldben fekete színű.
A kérdés az lenne hogy a garancia szól e a pixelhibára illetve hogy Magyarországon él e az lg perfect pixel garancia.
-
törölt tag
Két napja a múlt hónapban 8-adik születésnapját ünneplő PHILIPS 170C5BS monitor ilyen csíkkal örvendeztet:
Hol eltűnik, hol pedig előjön
Hozzá sem volt nyúlva, tehát nem fizikai sérülés. Így is szép kort élt meg
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. fizikai sérülésből származó fehéren világító pixelt gondolom nem lehet javítani.
Kisfiam hozzávágott egy tárgyat és megkarcolódott a kijelző. majd amikor elkezdtünk nézni egy filmet, ahol alul-felül fekete csík volt, akkor láttuk meg párommal hogy több helyen egyszerre egymás melletti pixelek világítanak fehéren. Igazából csak fekete háttérnél látszik.
Ezt lehet javíttatni, vagy teljes LCD panel csere? -
kyle_
tag
Sziasztok!
Valaki hallott már a JScreen fix nevű progiról?
toshiba noti van a családban,és a jobb felső részen van egy piros pixel
szerintetek el lehet tüntetni? -
Atesz1978
senior tag
válasz
Kispaprika #370 üzenetére
Kényesek a monitorok az ütődésre! Szerintem javítani nem lehet de lehet én tudom rosszul!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Apollo17hu #371 üzenetére
Szia! Általában 3 napos pixelgaranciát szoktak vállalni a kis és nagykerek de létezik ahol nincs egyáltalán garancia rá, ennek érdemes utánanézni! Én is anno itthon kibontva kifogtam egy pixelhibásat! Visszavittem és szó nélkül cserélték! A cseréset mindjárt a boltba átnéztük teszttel ha van rá mód ez a legjobb megoldás, persze ez nem sok helyen lehetséges!
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, és most szembesültem a pixelgarancia fogalmával. Az lenne a kérdésem, hogyha veszek egy monitort, amiről csak otthon, kicsomagolás után derül ki, hogy vannak hibás pixelei, akkor azt pixelgarancia nélkül ki sem cserélik? Ha igen, akkor meg minek extragaranciát kötni párezer forintért pluszban?
-
Kispaprika
tag
sziasztok takarítás közben a földre tettem a monitoromat és a tisztítószer ráesett ütődés nem lett rajta viszont a pixelek sérültek meg sajnos látszólagosan van rajta piros lila pöttyök(1mm-és kisebb) és sárga a kérdésem a következő lenne lehet valahogyan orvosolni vagy ezt már nem,mert nem magától lett ilyen?A ráesett dolog súlyától....
-
El Kebir
őstag
Biztosan nem pixelhiba, olyan pixelhiba nincs, ami fehér háttérnél sötétit, fekete háttérnél meg fehér.
A leírásod alapján valami réteghiba lehet, elég sok rétegből áll egy panel, azoknak is lehet illesztési hibája, vagy akár valami folyadékcsepp, levegőbuborék is bekerülhet közéjük. (vagy akár valami szennyeződés)
-
Drizzt
nagyúr
Frissen használtan vett tableten tapasztalom a következőt:
"Nálam a következő van: kikapcsolt tablet -> látszik. Bekapcsolt tablet, fehér háttérkép: látszik, sötétes, zöld, piros, kék háttér: sötétes. Fekete háttér: fehér. Tehát olyan, mintha egy szösz lenne, ami fehér, de ha alulról meg van világítva, felfelé árnyékol."A kérdés: ha pixelhiba lenne, ugye csak bekapcsolt képernyőnél látszana?
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Visszaolvasva úgy látom, hogy főleg monitorról és laptopról van itt szó. Esetleg arra van valakinek tippje, hogy egy mobiltelefonnal mit lehet kezdeni ilyen ügyben? Egy hete vettem, és nem szeretnék két-három beragadt subpixel miatt átmenni a gariztatás procedúráján. Hallottam arról is, hogy néha szoftveresen is orvosolható a dolog. Esetleg tudtok valami hasznos szoftvert Androidra? Előre is köszi. -
Sonja
nagyúr
EIZO Monitortest, és szépen végignézed a kijelzőt pixelhiba után kutatva. Én így simán megtaláltam egy sub-pixel hibát.
-
Ferink
aktív tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy jó pixelhiba kiszűrő programot? Venni akarok majd egy Samsung S23A350H monitort és beüzemelés után jó lenne tudni, kell e a 3 napos cserével élni.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Akinek van pixelhibája próbálja meg ezen megoldások valamelyikét. LINK
Nekem bevált, egy folyamatosan kéken világító pixelt sikerült eltüntetni. -
Lop!N
tag
Sziasztok
Még anno kb 4-5éve vettem egy Xerox 17"-os monitort pixelhibával. Egy pici pixel jobb felül zöld volt , de ettől eltekintve tökéletes volt.
Viszont kb 3hónapja fogta magát , és elszállt a kép. Mostmár semmilyen színt nem jelenít meg , csak a fehéret. Tehát ha bekapcsolom , akkor egy pillanatra körvonalazódik a gépp Bootképernyője , és utána kb 2-3sec alatt átmegy minden fehérbe. És onnantól csak fehér képet mutat.Mi lehet a baja a monitornak? esetleg házilag orvosolható?
-
Penge_4
veterán
Sziasztok!
Hőmérsékletfüggő subpixelhiba mennyire gyakori és mitől lehet? A szobahőmérséklettel arányosan nő a bizonyos háttérszínárnyalatokon villogó piros, zöld és kék pixelek száma.
A szobahőmérséklet csökkenésével pedig eltűnnek. A hőmérséklet változás alatt kb. 18-30 °C skálát kell érteni, tehát semmi irreális érték.
Illetve garanciánál hogy állnak hozzá? Letesztelik minden körülmények között, vagy bedugják egy légkondicionált műhelyben, lefuttatnak színtesztet és ha náluk nem jelentkezik, akkor ennyi?
-
Skillet01
csendes tag
válasz
TAPEATWARYOU #354 üzenetére
Szerintem a video kártya szórakozott veletek!
-
Skillet01
csendes tag
Hát javítani tényleg nem igazán érdemes. Most már úgyis elavultnak tűnik a sok FULL HD-s meg LED monitor között egy ilyen kis LG. Megelőzési módról nem igazán tudok, hogy lenne (ha valami fórumozó tud nyugodtan írja, de nemhiszem hogy van). Ezek az lcd-k még nem olyan precízek, hogy 10-15 évet kibírjanak, mint az a jó régi CRT, őszintén szólva melyik mai gyártónak érné meg, hogy 15 évig feléjük se nézel, mert tökéletesen megy?? -Hát egynek sem. Ezek addig működnek amíg hibátlanok, ha már egy kis szösszenetet találsz a képben, lassan gondolkozz azon, hogy másik után nézel. Nem megy az a lehetőség hogy bevágod az autóba ugrás a szervizbe és 3 nap mulva már kész és örül mindenki. Sajnos nem örökké tartanak, de megvan az előnye is legalább fejlődik a technika. Ez elromlik és jön helyette a manapság kapható LED monitor, ami elméletileg tartósabb.. de ebben is kételkedek.
Én még a 1,5 éves samsung 2243bw-vel(se Full HD, se LED!) is ámulattal nézem a filmeket. Persze ha elromlana, biztos hogy egy LED után néznék.
-
pbarna
csendes tag
Sziasztok.
Van egy LG FLATRON L1918s 3 éves elmúlt Lcd monitorom, amibe kb egy hete betöltődéskor (fekete háttér) belejött a jobb oldalába egy vékony piros függőleges csík, ami fehér háttérnél kékes szinű.
Pár napja ettől nem messze minden előjel nélkül ismét belejött egy másik kb 7-8 cm szélességü fehér háttérnél kékesen áttetsző szintén függőleges sáv.
Ez már keményen zavaró. A hátulját egy kicsit finoman kocogtatva a széles sáv eltünt, de kb egy félóra mulva ismét visszajött, és azóta ott virít mind a kettő.
Ma fogtam a cuccot és elvittem egy szervizbe,ahol a szaki a monitort bekapcsolva, a piros csík láttán,azt mondta hogy javitani nem érdemes mert totál pixelhibás, amit csak megjelenítő panel cserével lehet megoldani és az egész nem ér annyit.
Mondhatom eléggé elkeseredtem. Azért írtam ebbe a topikba hogy hozzáértő illetve tapasztalt javaslatokat kapjak ez ügyben mielőtt lépnék.
Vagy ha valaki tudna valamilyen gyakorlatot-praktikát ezek kiküszöbölésére légyszi írjon.Előre köszönöm.
-
TAPEATWARYOU
csendes tag
Szevasztok!
Szilveszterkor Nem idehaza "aludtunk", így vittem magammal a noteszgépet és azon kerestünk szórakozást sokunknak. (film nézegetés, stb.) De, reggel egy óvatlan mozdulatnak köszönhetően leesett a gép egy szék ülőlapjáról.
(kb 60 cm) és, egy pixelnyi méret csík jelent meg keresztben (teljes szélességben) a tft-n. Azt hittem, ott halok meg.
15-20 k-ért vágnának csak hozzám másik tft panelt, így - lévén, hogy senkinek, így nekem sem terem magától a pénz, elkezdtem esetleges megoldást keresni. Udpixel, stb nem vezetett sehova. Már majdnem feladtam és bele akartam nyugodni, hogy átmenetileg így lesz a gép, amikor egy (vásároltunk a lányunknak egy új számítógépet, annak monitorát kíváncsiságból rádugtam, s amíg állítgattam a felbontásokat, a két megjelenítős lehetőséget.. lássatok csodát: NINCS benne
az említett hiba. Nem tudom, konkrétan mi baja volt, de talán másnak is segítettem... érdemes kipróbálni ezt a lehetőséget, talán nálatok is bejön, ha ilyenbe ütköztök.
Sok sikert!
-
jhon deere
csendes tag
Hello!
Van nekem egy LG monitorom (monitor tv és ha érdekes a típusszámát is megkeresem) és ma meg jelent rajta egy (függőleges) piros csík de olyan jó 10-15cm hosszú. Az lenne a kérdésem hogy ez is pixelhibának számít ? Ha igen mit tehetek annak érdekében hogy eltűnjön ? A monitor kicsit több mint 2 éves és eddig a világon semmi baja nem volt.
Előre is köszi a segítséget. -
ribaisti
csendes tag
Sziasztok olyan proplémám van a DELL 2001fp MOtimnál http://www.pcarena.hu/arlista/dell-2001fp hogy gyári nincs meg mert lomis cucc én egy 18voltos töltövel tolom neki Problémám a következö néha jobb oldalon 2cm szélességben becsikoz vagy bevibrál aztán elmulik utána megint kezdi elöröl valamikor meg a fél képernyö elcsuszik nagyon ritkán fügöleges szürke csikok vannak rajta. Ha kikapcsolom a monitort meg vissza akkor minden oké egy darabig kérlek benneteket segitsetek HILFE
Új hozzászólás Aktív témák
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- SAMSUNG (LS32BG650EUXEN) 32" QUAD HD GAMER AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32DG500EUXEN) 165HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest