Hirdetés

Aktív témák

• guess.who

senior tag

válasz tomcs #1 üzenetére

Szerintem alapvetően gyártás során keletkeznek hibás pixelek. Természetesen ha pöckölgeted a képernyőt, s nincs előtte üveglap, akkor elképzelhető, hogy szintén beég néhány -de gondolom, ez nem újdonság. :)
    A normál használat során keletkező hibákat én kb. ugyanolyan valószínűségűnek aposztrofálnám, mint a sima CRT monitoroknál a képcső egy-egy beégését: azaz minimális. :)

A pixelhibás TFT-k cseréje egyébként általában a gyártó cégtől függ. Van, amelyik már három hibás képpontnál automatikusan cserél, van, amelyik csak 10-nél, s azt is csak akkor, hogyha egy foltban van a hiba, azaz nagyon zavaró. Én két 17''-os TFT-t használok (márkát hadd ne mondjak, ez nem a reklám helye), a sajátomon egyetlen hiba sincs, míg a másikon egy állandóan zölden világító pixel van. Ez utóbbi viszont csak akkor látszik, ha fekete a háttér, illetve ha nincs a hibás képpont körül zöld színű terület a képen, egyébként nem halálos (főleg nekem, mert azt nem sokat bámulom). :)

Ha azonban ilyen monitort akarsz venni, akkor mindenképpen olyan boltot keress, ahol a kiválasztott példányt ki tudod próbálni, azaz már ott a fizetés előtt lásd, hogy hibás-e...

Aktív témák