Aktív témák
-
guess.who
senior tag
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Félreértés ne essék: nem vagyok az idézett cég dolgozója, nem is forgalmazom a terméküket, csak láttam a hirdetést, s ide kapcsolódott... Szóval nem engem kell utálni emiatt... :)
(Egyébként autót és monitort ne hasonlítsunk össze... Egy döglött pixel valószínűleg nem fog megölni egy embert, mikor előjön...) -
guess.who
senior tag
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Most láttam egy reklámot (hangúlyozom: reklám, nem több!) bizonyos CTX márkájú TFT monitorokról, melynek lényege a ''zerodeadpixels'' elnevezésű megoldás hangsúlyozása volt. Ebben 101 napos holtpixel-mentességi garanciát vállalnak... (ez utóbbit mondjuk már csak apró betűkkel. :) ) Ha Hitetlen Tamásként viselkedem, akkor az azt jelenti, hogy létezik olyan, hogy normál használatnál is kialakulnak idővel elromlott pixelek... Azért remélem, nem túl gyakran, mert akkor morcos leszek. :(((
-
guess.who
senior tag
Bocs, nem üveg, hanem kemény műanyag, félrebeszéltem... :)
A ''pöckölős dolgot'' a puha műanyagos TFT-kre értettem, szerintem ha izomból megnyomod, akkor nem csak hullám-effekt lesz... :) De ha gondolod, próbáld ki, aztán számolj be az eredményről. Én inkább ezt kihagynám. ;] -
guess.who
senior tag
Szerintem alapvetően gyártás során keletkeznek hibás pixelek. Természetesen ha pöckölgeted a képernyőt, s nincs előtte üveglap, akkor elképzelhető, hogy szintén beég néhány -de gondolom, ez nem újdonság. :)
A normál használat során keletkező hibákat én kb. ugyanolyan valószínűségűnek aposztrofálnám, mint a sima CRT monitoroknál a képcső egy-egy beégését: azaz minimális. :)
A pixelhibás TFT-k cseréje egyébként általában a gyártó cégtől függ. Van, amelyik már három hibás képpontnál automatikusan cserél, van, amelyik csak 10-nél, s azt is csak akkor, hogyha egy foltban van a hiba, azaz nagyon zavaró. Én két 17''-os TFT-t használok (márkát hadd ne mondjak, ez nem a reklám helye), a sajátomon egyetlen hiba sincs, míg a másikon egy állandóan zölden világító pixel van. Ez utóbbi viszont csak akkor látszik, ha fekete a háttér, illetve ha nincs a hibás képpont körül zöld színű terület a képen, egyébként nem halálos (főleg nekem, mert azt nem sokat bámulom). :)
Ha azonban ilyen monitort akarsz venni, akkor mindenképpen olyan boltot keress, ahol a kiválasztott példányt ki tudod próbálni, azaz már ott a fizetés előtt lásd, hogy hibás-e...
Aktív témák
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kompakt vízhűtés
- EAFC 26
- OLED TV topic
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Dell G2724D monitor garancia 2027.08-ig
- szinte új DELL C2422HE full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- Eladó AOC AG256FS.
- 1db fekete szálka a képen! EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest