- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem a mostani tévém egy 55" méretű TCL P815 (múltkor elírtam, tehát nem C815): [link]
2021. januárjában vettem szállítással együtt pontosan 132.230 Ft-ért.
Ennyiért szerintem ajándék volt, és ezt én sem bántam meg, egy nagyon jó tévé, szoftveresen sincs vele gond, a dizájnja is nagyon szép, különleges. Előtte C9-es OLED-em volt. Nem fogom lecserélni, amíg működik, ma már nem nézem olyan sokat, nekem még OLED után is megfelel a képminősége. Ha elromlana, akkor OLED lesz valószínűleg megint. -
törölt tag
A C645-ös tévét szerintem ne belépő kategóriába soroljuk, inkább alsó-középkategória.
Ebben a cikkben a középkategóriába rakják, ami szerintem túlzás: [link]A belépő kategória a TCL-nél jelenleg (szerintem): S5200, S5400A, S5400AF, S5400A, P635, P639, P638
Viszont ahogy láthatjátok, ez a cikk a P638-at is a középkategóriába sorolja: [link]A QLED panellel szerelteket már az alsó-középkategóriába tenném.
Ráadásul ha megnézzük az új árait a tévének, akkor nagyon nem belépő szintű tévének van árazva.
Például a 43" C645-ös megjelenésekor 220.590 Ft volt, utána 170.000 Ft körül ment, majd folyamatosan ment lefele. -
törölt tag
válasz
Imi1981 #23376 üzenetére
Ez érdekes, nekünk van egy Samsung J5500-as tévénk, ez egy 2015-ös tévé, több száz filmet néztem meg rajta, ráadásul full hd remux-ost, sosem vettem észre akadást.
"Azért 2023-ba már illene ezt megoldani ebbe a kategóriába is. Főleg annak tudatába, hogy a 2019-es belépő szintű LG kiköhögi a filmeket minden akadás nélkül."
Ez is érdekes, mert ahogy említettem már korábban, a régi TCL P6006 akadás nélkül viszi a filmeket, és ez egy 2017-es modell, és abszolút belépő kategória! Tegnap kipróbáltam vele a Galaxis Őrzői 3-at 4k-ban, 60 GB -os fájl volt azt hiszem, gond nélkül vitte, nagyon szép folyamatos volt a lejátszás.
A C645-ön pedig 30 másodpercenként beakadt! -
törölt tag
Nekem 3 médialejátszóm volt (Himedia Q30, Egreat A10, Zidoo Z1000 Pro), ezek közül csak a Zidoo-val voltam teljesen elégedett, azt még C9-es OLED-hez használtam, és indokoltnak tartottam.
A C645-höz én sem vettem volna külön lejátszót, dehát úgy néz ki, indokolt lett volna a szoftveres bugok miatt. -
törölt tag
Ezzel a C645-tel egyébként több probléma is volt. Ugye az öcsémnek vettük, ő alapból nem használ külső lejátszót, így az lett volna a lényeg, hogy a belső lejátszója jó legyen.
Tehát:
-A beépített lejátszója a feliratokat eléggé kis betűmérettel jeleníti meg, én is kicsinek ítéltem meg.
A kisegítő lehetőségekben van egy olyan opció, ahol lehet módosítani a feliratok méretét, de egyszerűen nem működött, nem csinált semmit az a funkció. Ráadásul máshol sem láttam, hogy bárhol módosította volna a feliratok méretét...Utána egy olyan lejátszót kerestünk, ahol a betűméretet illetve a színét is lehet állítani a feliratnak, ezt csak a Kodi tudta, és jött az újabb probléma:
-Csak a 19.5 -ös Kodi verzió futott a tévén normálisan, de ez is fél napba tellett majdnem, mire rájöttünk...
Az újabb Kodi verziókkal az volt a probléma, hogy bezáráskor lefagyott az egész tévé, és ráadásul legtöbbször annyira, hogy áramtalanítani kellet az egészet. Utánanéztük külföldi fórumokon, és nagyon sok TCL tulaj számot be erről (nem csak ennél a szériánál volt gond), és egyelőre tudomásom szerint nincs erre megoldás a régebbi Kodi verzión kívül.Mire mindent beállítottunk, ami majdnem 2 napba tellett, ugye szinte minden médialejátszót végigpróbálgattunk, képet-hangot beállítottuk, Kodi stb., utána elkezdte nézni majd észrevette az öcsém ezt az akadás problémát, utána én is megnéztem, és hát igen, én is láttam hogy ez így nem az igazi.
+ Még ott volt az a sérülés is képernyőn, ami eléggé zavaró volt, így hát visszavittük. A "szoftveres hiba" miatt valószínűleg úgysem vették volna vissza.Hogy legyen pár pozitívum is a tévéről:
-A készülék külseje, dizájnja nagyon szép
-A hangminőség szerintem kifejezetten jó
-A képminőség ennyi pénzért megfelelő -
törölt tag
Értem, köszi az infót. Szerencsére visszavették gond nélkül.
Ez már nem az a TCL volt, amit én ismertem...Visszakerült a helyére a régi P6006-os, ugyanazokat a filmrészleteket megnézve rajta, hát nem igazán van lemaradva a C615-től képminőségben, pedig sokkal újabb széria illetve magasabb kategória is az utóbbi... És lám, nincs akadás, tökéletesen megy. Ez még egy 2017-es belépő TCL, és a mai napig tökéletesen működik.
-
törölt tag
válasz
petikeke #23316 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Azt nem tudom, hogy melyik USB-be dugtam, hamarosan kipróbálom a másik USB-n keresztül.Illetve lenne még egy probléma, amit nem tudok eldönteni hogy mekkora baj lehet:
A panelen belül van egy kb. 4 mm hosszú és talán 2-3 mm széles sérülés vagy ilyen fekete csík (szemből nézve), ha alulról vagy felülről nézem, akkor fehérnek tűnik. Ez mi lehet? Mikroszálas törlőkendővel próbáltam eltávolítani, de nem sikerült, ezért úgy ítéltem meg, hogy ez belül lehet.
Még 3 méterről nézve is látom, ha például nagy fényerőn van a tévé és azon ponton mondjuk fehér hátterű tartalom van. -
törölt tag
Sziasztok!
Az öcsémnek 2 napja vásároltunk egy C645-öst, hát elég problémás volt eddig, de legtöbb problémát sikerült megoldani, de van egy probléma továbbra is.
Mégpedig: HDD-ról vagy pendrive-ról való lejátszás közben (mindkettővel próbálva) beakad a film. A full hd forrás nem olyan gyakran, talán 3-4 percenként, 4k forrásnál pedig 1-2 percenként megakad a film, észrevehetően, majdnem úgy, ahogy egy játék is belaggol.
Kodi-val és a belső lejátszóval is próbáltuk.
Minden képmódot visszaállítottunk alaphelyzetre, mozgásjavítók ki - így sem jó; mozgásjavítók be - továbbra sem jó...
Az egész rendszert visszaállítottuk gyári beállításokra, semmi változás, mellesleg a Kodi-n kívül más nem is nagyon volt fent.
Tv-s mediaboxról nem tapasztalható ez a jelenség, illetve most Netflix-ről nem tudom kipróbálni előfizetés hiányában.Mit tudtok javasolni?
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- Milyen routert?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kedvenc zene a mai napra
- Ilyen lesz a Lies of P: Overture
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest