Új hozzászólás Aktív témák
-
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #34016 üzenetére
Ahogy mondod. Mindegyiknek vannak korlátai. Nem lehet olyan lejátszót, tv-t csinálni, ami MINDENT lejátszik. Amúgy nekem éppen Dune-HD Pro Vision 4K-m van. A saját lejátszóját használom, Lan -nal,nem akad, gyors, szép a képe. A fórumokon olvasott profil 7 FEL DoVi-val kapcsolatban én is erőlködtem és írtam a Dune-nak, elküldtem nekik a teszt file-okat is. Ez a válszt kaptam, és én el is fogadtam.
A Dune HD Dolby Vision-t kezelő lejátszói mind támogatják a Dolby Vision Profile 7 FEL formátum lejátszását, és 100%-osan felhasználják a legfontosabb információt is a FEL rétegből: a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU) – így kompromisszumok nélkül élvezheted az ilyen Dolby Vision tartalmak extra színinformációit. A tesztfájlokkal kapcsolatos internetes eszmecserék alapja az a sokak által ismert tény, hogy a modern médiaprocesszorok (RTD1619, S905X4, S928X) androidos SDK-ja nem támogatja az úgynevezett „residual signal”-t a FEL rétegből. Léteznek ennek a detektálására készített mesterséges tesztfájlok, de ezeknek kb. semmi jelentősége nincs az otthoni házimozizáskor az alábbiak miatt:
– A Dolby Visison Profie 7 videók két réteget tartalmaznak: BL (Base Layer) ls EL (Enhancement Layer). A MEL-típusú Blu-ray kiadványokon az EL tartalmazza a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU). A FEL-típusú Blu-ray lemezeken az EL kétféle adatot tartalmaz, az RPU mellett a „FEL residual” jelet is. Ahogy a Dune HD lejátszók gyártói termékleírásában is szerepel, a készülékek kiolvassák és használják az RPU adatokat a második rétegről. Ez a legfontosabb Dolby Vision információ, amely tartalmazza minden egyes képkocka számára egyedileg a színtartományokat, hogy a legsötétebb és legvilágosabb részeknél és lássál részleteket. Ez a folyamat teljes egészében működik, nincs szükség egy második HEVC dekóderre emiatt.
– Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
– Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
Qtya123 #34016 üzenetére
Csak hát itt meg annyi a probléma, hogy 1db USB van, akkor ha vmi USB elosztóval bedugom az HDD-t és a netet (arról nem is beszélve, hogy macera lenne a kábelt ebbe a szobába húzni), akkor milyen meglepetés fog érni?
De azért végighúzom most a lakáson a netkábelt kíváncsiságból, mert bosszant.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Hardcore café
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest