Új hozzászólás Aktív témák
-
ChillDown
csendes tag
válasz
interstate76 #1795 üzenetére
Én pl azt a szoftveres hibát vettem észre, hogy hiába vezetékesen vana routerre dugva a tv, kb naponta-kétnaponta egyszer eldobja a hálózatot, olyankor jelzi is jobb felül egy wifi jel piros csíkkal áthúzva, de amint belépek a beállítások hálózat vezetékes kapcsolat részbe, rögtön kiírja az ip címet stb és hirtelen lesz net. Nem annyira hiba, inkább csak furcsa, mert a korábbi tv-m nem csinált ilyet, azt egyszer csatlakoztattam és évekig jó volt.
Ami még segíthetett, hogy lássa a plex szerveremet, az hogy csatlakoztattam egy leformázott, de üres pendrive-ot a tvhez, illetve kézzel ki-be csatlakoztattam az utp kábelt és mindjárt fel is dobta az adathordozók menüben.
Engem is az elnevezés "Adathordozók" + a pendrive jel zavart meg és hogy amikor kiírta a hibaüzenetet "A TV-hez nincs USB-meghajtó csatlakoztatva!" ezek után eszem ágában sem volt ott keresni a DLNA lejátszó vagy a hálózattal kapcsolatos funkciót. A lényeg, hogy meglett.
-
válasz
interstate76 #1795 üzenetére
TCL 50DP600 tévéd van?
Ugye elvárt igények:
- Hálózat (én wifin próbáltam, azon tuti megy)
- Felkonfigurált DLNA szerver (18192-es porton), a TV-vel azonos ip tartományon.
- Felkonfigurált SMB vagy FTP szerver (vagy lokális fájl hozzáférés a szervernek)
- Plex esetén pl. a tévé IP címét az azonosítás alól felmentett címekhez hozzá kell adni.Tesztelni így érdemes:
1. TV-t wifi hálózatra feltenni.
2. Androidos telón a Play áruházból ezt az appot feltenni: [link]
3. Appnak jogokat adni, a + gombbal pl. DCIM könyvtárt megadni SD kártyán.A tévén megjelenik a teló, böngészhetők a képek, zenék, videók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Napelem
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bluetooth hangszórók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ingatlanos topic!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged