- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
dave_gahan #28748 üzenetére
Intelligens módok ki vannak kapcsolva?
-
Vhiktor
nagyúr
A 135-ös fw-el javult SDR-ben a kontraszt arány is 100 nit csúcsfénysűrűség mellett. 12.000-ről ~35.000-re, szóval mélyebbek lettek a feketék a 98-hoz képest.
-
Vhiktor
nagyúr
Akkor youtubeon a csak tagoknak nem a feliratkozókat jelenti
Itt a közvetlen link:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
TCL C805 Dolby Vision Config file:
[link]
A link láthatóságához fel kell íratkozni a csatornámra (kérlek a linket ne oszd tovább).CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
-
Vhiktor
nagyúr
Aki nem elégedett C805-n a dolby visison-el és kisérletező kedvében van, annak tudok küldeni friss és ropógós 1d lutot és dv config filet, amit usbn keresztül fel lehet tölteni a tvre, de persze csak saját felelősségre.
-
Vhiktor
nagyúr
805 esetében a fórumokon melyik fw-re esküsznek?
-
Vhiktor
nagyúr
Nálam van a 805 tesztelesen. 098-as fw-el.
Ha valaki szeretne, hogy megnezzek rajta valamit akkor itt a lehetőség. 800-900 nit között van az 55 colos. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
BreamHunter #28286 üzenetére
Eljön az az idő is majd valamiylen formában (lehet modulokból).
Ehhez a mérethez kb 2,2 méteres nézési távolság az optimális a mozis hatás érdekében. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #27979 üzenetére
Lehet ezen filozófálni, meg csűrni csavarni a dolgokat.
Minden más márkánál az a hivatalos ami a saját oldalukrol elérhető. Így én csak azt tekintem annak. A net legmélyebb bugyraiból előtúrt dolgokat nem.Egyébként meg frissít magától is a tv, többeknek is frissített.
Érdekes módon a fórumot olvasva is legtöbbször azoknak van gondjuk akik első bekapcsolaskor már pendriverol azonnal telepítik a fw-eket.
Én ezzel nem akarom védeni a TCL-t, sőt távol álljon tőlem, hatalmas gáz, hogy ilyen helyekről kell vadászni a szoftvereket és a termék oldalán nem érhető el semmi.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Csorbi #27976 üzenetére
Minden megoldható.
Ha hivatalos akkor meg csesztetni kell a TCL-t, hogy igenis tegye ki a linket vagy a fwt a termék adatlapjara. Az nem magyarazat, hogy erre külön szervert kell fenntartani, meg az, hogy az drága. Ne vicceljünk már...
Én megkerdeztem az illetékesek még csak mem is tudtak a telegram csatornarol. Ettől még lehet hivatalos.
De arra mindenki legyen felkeszülve, hogy fw-el, főleg hibással/nem a modellekre valóval ki lehet nyírni az eszközt. Nálam is van egy agyhalott milliós jvc projektor, ami javíthatatlan, az alaplap meg annyiba kerül mint egy új proji......
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #27960 üzenetére
Én még hivatalos tcl képviselettől soha nem hallottam hogy a telegram az hivatalos, sőt pont az ellenkezőjét.
Egyébként ha annyira hivatalos, akkor a tcl a termeknoldalara nyugodtan kitehetné a linket, hogy innen lehet hivatalos fw-eket letölteni.
Én nem mondom azt hogy nem hivatalos, azt sem hogy az, döntse el mindenki saját maga miben hisz. Én úgy vagyok vele, hogy ami hivatalos az kint van a termék oldalán a támogatásnál vagy a tv frissíti saját magát.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #27953 üzenetére
Ha nincs akkor nem telepítunk, ez egyszeru. Ha van majd telepíti a tv, illetve ha hi a termék oldalán van leoltheto formában. Nekem azokkal a tcl tvkkel amik jöttek hozzám tesztelesre vagy más úton találkoztam velük semmi bajuk nem volt a gyári dobozból kivett fw-el. Ha lett volna mondtam volna a tesztben is.
Illetve lehet szórakozni netrol letotlott fw-ekkel meg szerviz menüvel de ha netán nem úgy működik a tv ahogy kell vagy éppen brickelve lesz akkor azon nem kell csodálkozni.
Szóval ha magától telepít a tv az ok, ha nem és mokolni kell az már saját felelősség.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mihaly13 #27950 üzenetére
Nem Neked szánom
Én egy valamit nem értek, hogy a TCL vásárlók miért éreznek kényszert a tv azonnali frissitesére netről letöltöt fw-ekkel és szerviz menüben turkalassal. Ez tcl vásárló kuriózum.
Meg kell kérni valakit hogy lépjen be a szerviz menübe, fenykepezze ki az összes beállítást es küldje el Neked, az alapján vissza tudod állítani.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
headhunter #27742 üzenetére
Kb 2 hónapja kalibraltam ilyet, nagyon jó tv.
Nagy nappaliban még el is veszik.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #27417 üzenetére
Van benne valami.
De inkább a 720p és még kisebb felbontasu tartalmak fwlskalazasa szokott esetleg problémát okozni.
Én a 120 colon sem látom a pixelekt 160 cmrol nézve a FHD-t. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Peter.70 #27401 üzenetére
A set top box távját tudod használni a tv ki és be kapcsolására valamint hangerő állításra, ennyi. Ezen kívűl a tvt nem tudod vezérelni vele, a tv távját pedig egyáltlaán nem tudod használni a set top box vezérléséhez.
A teljes vezérlés egyedül csak LG tv-vel és a magic remoteal működik, akkor el lehet tenni a set top box távját a fiókba.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #27047 üzenetére
A 935 pár mosdpercre képes felmenni 2000 nit felé is.
Azért kédeztem, hogy használnád, hogy tudjam elég lesz e a nit.
De én biztosan a G2-t venném, ha csak 60K-val több.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #27043 üzenetére
Ha azonos áron vannak vagy egy kicsit drágább akkor az oledet venném biztosan (dupla áron már nem), hacsak nem bazi nagy fényben lesz állandóan használva.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
7Heads Drago #26938 üzenetére
Milyen és mekkora tvd van?
-
Vhiktor
nagyúr
Ma kalibráltam egy 65 colos c935-t. Tegnap frissült rajta a szoftver.
Brutális lett a képe. Kalibráltan 2450 nit a fényereje 10% ablakban mérve, igaz ezt csak 5-6 másodpercig tudja tartani, utána hírtelen lecsökken a fényerő 1250 nit köré.A színek nagy fényerejének hála nagyon látványos rajta a hdr, és a fekete is ütős.
Ha valaki ki tud belőle fogni még 1 darabot, akkor bátran ajánlom 845 ellenében is. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigribigri #26679 üzenetére
Én arra hivatkoztam, hgoy lassú a mostnai és sokszor fagy, használják ők otthon
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigribigri #26666 üzenetére
Melyik?
Mert akkor én ma kérek is. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigribigri #26652 üzenetére
Lehet hogy már az ujjad van? Az sem gyors, fagyogat néha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest