-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37066 üzenetére
Mondjuk a TCL szerintem mindig messze volt a színhelyességtől, és itt a Filmmaker sem ér sokat. Még szemre is helyesebben be lehet állítani a képet.
De ezt Vhiktor is mutatta a napokban, hogy milyen deltaE eltérések vannak az új FW alatt. Igaz, hogy minden dobozból kivett TV más (lehet), de szerintem ez nem volt újdonság eddig sem.
Szerk.:
Hogy kinek mi tetszik, az más kérdés. Azt nem lehet elvenni tőle. A Samsung túltolt színeiért, élénkségéért is az emberek jelentős része odáig van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37044 üzenetére
Többen is visszamentek, úgyhogy igen.
Viszont van két fontos dolog:
1.
V486 -nál lehet szükséges gyári visszaállítás. Ha nincs probléma nem feltétlen kell, de nagy frissítésnél szerintem ajánlott.2.
Ha végül V486 után visszarakod valamelyik korábbi FW -t, akkor lehetséges, hogy "x" százalékon sokáig állni fog a folyamat. Nem kell megijedni, másoknál is volt már ilyen. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37038 üzenetére
Majd valószínű linkeli az IMG fájlt, de ebből a szempontból a V412 és a V420 nem más. Bár nálam V412 -nél megszűnt az akadozás, de én ezzel a kisebb csoportba tartozom.
Egy próbát megér, de azzal érdemes számolni, hogy sanszos V420 alatt is maradni fog a hiba. Ezt a V486 az eddigi visszajelzések alapján nagyjából mindenkinél javította.
Szóval akinek akadozik a V412, V420 és a többi is, annak érdemes az új FW -re frissíteni. Függetlenül attól, hogy a vásárolt képi beállítások mennyire jók V486 alatt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tupacamaru #37036 üzenetére
Igen, azt mindenképp, ha nem úgy lenne nála megcsinálva.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #37032 üzenetére
Gyári visszaállítást végül csináltál v486 -on? Mert ilyen nagy frissítésnél ajánlott, ha nincs minden rendben. Mondjuk ettől függetlenül nem lesznek jók Vhiktor jelenlegi beállításai, de az akadozáson lehet segít.
Az viszont biztos, hogy aki Vhiktor beállításait használja, az egyelőre ne frissítsen az új FW -re. Mert annyit nem ér a frissítés, hogy utána ne legyen jó a kép.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37029 üzenetére
Hát nem tudom, én soha nem nyúlok a fájlok nevéhez, csak letöltöm. Mappákat PC -n úgy mentem, hogy van filmes, van mese, meg külön a sorozatoknak. Jelenleg 3 tárolót használok, így van hogy több mappából húz be 1 Plex mappába.
Majd valószínű idővel lesz NAS, meg veszek nagyobb tárolót/tárolókat is, de egyelőre nincs rá szükség.
Plexen nekem most ennyi mappa van:
- Film
- Mese
- Magyar népmesék
- Reacher
- Columbo -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37020 üzenetére
Ugyanaz.
MT9653 TV models:
- X11K - Alternative - X965
- C9K
- C8K - Alternative - Q8C
- C7K - Alternative - Q7C, C79K
- C6K - Alternative - Q6C, C69K, MQLED75K
- P8K
- T8C
- U85
- (A300W/PRO)
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B, Q10B
- C855 (2023) - Alternative - C959, MQLED98 - Europe version - C955
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C765 - Alternative - MQLED85, Q9B, C79N
- C755 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Europe version - C805
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8A
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B,T8B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870 -
ρσгτσ
addikt
válasz
andrew3 #37013 üzenetére
Vhiktor kalibrált beállítások C805
Ezt a V420 -as FW -ig tudod használni.Telegram - TCL Android TV Updates
Jelenleg úgy látom a csak a legutóbbi FW elérhető, az is Mega linkről.Lehetséges, hogy akkor is fog új FW -t találni, ha keresés előtt régiót váltasz. Olaszra, franciára, vagy angolra. De mondjuk nem derült ki az sem, hogy melyik verzió van fent nálad. Pl. van rá esély, hogy a V486 -ot nem találja meg. Nekem már a V420 -at sem találta, de azt egyáltalán nem sajnáltam.
Az említett V486 -nál változott némileg a menü, és bekerült a Filmmaker mód. Illetve érkezett javítás is a sokszor említett akadozás problémákra, ami nem mindenkinél jelentkezett korábban.
Hogy mennyire érdemes frissíteni, az teljesen egyéni dolog. Általában azt szoktuk javasolni, ha nincs gondod a TV -vel, szoftverrel, akkor nem fontos erőltetni. Ha felteszed a legújabb FW -t, akkor rá kell szánni az időt, hogy javíts a képen. A megvásárolható képi beállítások, ahogy feljebb említettem nem lesznek jók.
Pontos és helyesen megjelenített képhez természetesen minden esetben, minden FW alatt egyéni kalibráció szükséges.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #37006 üzenetére
Kodi amúgy biztos nem rossz cucc, ha belejön az ember, akkor nagyon sok mindent be tud állítani, és nem kell folyamatosan variálni vele. Ezt én is látom a videók, leírások alapján.
Két dolog miatt én sem éreztem késztetést arra, hogy megtanuljam. Egyrészt tényleg baromi egyszerű a Plex. Másrészt meg nem minden OS -en elérhető a Kodi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #37007 üzenetére
Gyári visszaállítás volt? Mert ilyennek nem nagyon kellene lennie. Sőt, nekem még egy FW -n vagy TV -n sem volt.
Ami hiba v486 -nál igazából az sem hiba. Változtattak a képi gyári beállításokon. Hogy ez mennyire jó az más kérdés, de némileg az is beállítható manuálisan. Pontosabb eredményhez meg nyilván kalibráció kell.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36998 üzenetére
Így van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36995 üzenetére
TV OS -re gondoltam. WebOS -re sincs natív opció, csak mókolással, ami sok ember tudását meghaladja azzal szemben, hogy csak telepítesz egy appot az áruházból.
Szerk.:
Nekem egyébként Samsung, LG, TCL, és Philips van otthon. Filmezni jellemzően Samsung -on szoktam. Időnként pedig LG -n. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #36993 üzenetére
Nem tudom, kérdeztem. Én nem használtam még mást. Plex volt az első és minden tudás nélkül nagyjából pillanatok alatt beállítottam. Azóta is tökéletesen működik.
Meg tök jó, hogy telefonról is könnyen elérem. Csak nem azt az appot kell használni, ami Play áruházban van, máris ingyenes lesz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Apa+Fia #36988 üzenetére
55C805 vagy 55C765. Utóbbi egész közel van már a C805 árához, ami jobb választás. Mindegyik 300 alatt van.
Milyen felhasználásra lenne? Mindegyik jó TV, de C765 -nél már jobb a képminőség, illetve a hang is. De ehhez tartalom is kell. Ha például 80-90 százalékban szimpla TV adás megy, akkor nagyjából mindegy. HDR tartalmakra, gamingre a C765 jobb választás.
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy nem egyszerűbb a Plex? Tök jól működik, egyszerű beállítani és nem csak droidon elérhető, mint például a Kodi.
Én több TV -n, márkán is azt használok. Meg telefonon is néha.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #36954 üzenetére
A C805 (és a többire, amire elérhető) letölthető, kalibrált értékei javítanak ezen, vagy totálisan rossz lesz az is új FW -nél? Mondjuk ha a Mozi mód butítva lett, akkor valószínű nem sokat segít.
Lesznek új, módosított, letölthető beállítások? Kiegészítve a Filmmaker -rel, vagy azt már csak egyénileg vállalod?
Szerk.:
Csak azért kérdezem, mert akkor valószínű minden érintett készüléken, ami megkapta az új FW -t, rosszak lesznek az értékek.De ugye kérdés, hogy a többi típusra mennyire lesz használható a C855 setting...
-
ρσгτσ
addikt
Igen, olvastam. Ezért írtam, hogy inkább engedd el a frissítést, ha rizikót érzel benne. A legtöbben általában okkal frissítenek. Mármint azokra gondolok, akik Telegram -ról szedik le és próbálkoznak.
Az egyik ok az, hogy nem működik teljesen jól a TV és bíznak benne, hogy valamelyik frissítés megoldja. Erre van talán a legtöbb példa, és a v486 e tekintetben elég jól szerepel.
Másik ok pedig az, hogy valamilyen szimpatikus, előnyös újdonságot hoz a frissítés. Ez esetben szintén a v486 -ot lehet említeni, mert az hozta el a Filmmaker módot.
Egyébként ez például telefonoknál sem működik másképp. Lehet nagyjából mindenkinek tök jól működik, neked meg frissítés során beüt egy olyan hiba, ami normális használatot befolyásolja. Az nem mindegy, hogy a felhasználók között milyen arányban jönnek elő a hibák.
Innen már te döntöd el, hogy akarsz -e vele foglalkozni. Ha viszont mégis felteszed, legyen nálad a régebbi FW is, hogy vissza tudd tenni, ha valami nem oké.
-
ρσгτσ
addikt
Többen is vagyunk, akik nem sorban rakták fel. Egyszerűen azért, mert nem jött minden FW. Plusz a 486 volt az, ami végre valós javulást hozott a szoftverben.
Ha szeretnél frissíteni, akkor először megnézheted, hogy más régiókon talál -e frissítést. De még úgy sem biztos, hogy mindegyik, vagy éppen a legújabb FW elérhető lesz.
Egyébként ha nincs semmi probléma a TV -vel, minden jól működik, és tartasz attól, hogy utána esetleg a színek nem lesznek jók, akkor nem érdemes a frissítéssel foglalkozni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36923 üzenetére
Budapesten is elég változó. Nekem több ismerősöm is panaszkodott az MPL -re. Sokszor a lakásig sem akarják felvinni a TV -t.
Nálunk mindegyik jó arc volt. Mondta párom, hogy egyedül van két kisgyerekkel, és simán felhozta mindegyik. Azt is megkérdezték bevigyék -e a szobába, amit persze nem kértünk.
Valószínű komolyabb kikötésnél van egyéb szállítói megállapodás. De ez sem annyira jellemző.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02 #36908 üzenetére
A vállalkozás addig felel a termék sérülésmentességért, amíg a vevő birtokba nem veszi. Ez pedig magában foglalja azt is, hogy kibontja és beüzemeli, amit nyilván nem fog minden futár megvárni. Főleg, ha például télen érkezik egy műszaki cucc és várni kell a beüzemeléssel.
Ha kívülről jól láthatóan sérült a termék doboza, akkor azt fel kell vezetni átvételkor. Vagy jegyzőkönyvet kell írni róla. Vagy visszautasítod az átvételt.
Ha átvétel során nem győződhetsz meg arról, hogy a termék sértetlen, mindegy mit írattak veled alá.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vagany #36877 üzenetére
Nálam csak enyhe vignettálás van, ami egyébként elkerülhetetlen. Az a minimum ennél a technológiánál. Nekem az ilyen, ami nálad van már nem fér bele. De nyilván ezt mindenki döntse el maga.
Feltéve, ha nem feltűnő, amikor normál tartalom megy a TV -n. Film, TV műsor, játék, egyebek. Mert akkor egyértelműen nem megfelelő a TV.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36874 üzenetére
Én nézem a képet, de pontosan mit kell látni? Azt a két banán alakú foltot bal oldalon? Az a baj, hogy a telefonnal készült fotók eléggé tudnak torzítani, így nem derül ki a pontos probléma, meg hogy valóságban milyen mértékű.
A fóliát meg tényleg le kellene venni, és úgy újra megnézni.
OLED -nél néha előfordul "árnyékosság", de nem jellemző. Meg ha van is, akkor a használat során el kell(ene) tűnnie. Ott inkább más gond lehet, mint például WOLED -nél a tinting.
-
ρσгτσ
addikt
Az a baj, akkora különbség van a 2 TV, illetve technológia között, hogy jelen esetben még a méretnek sem lesz igazán jelentősége.
Illetve ha jól értem felváltva használnátok azonos tevékenységekre. Tehát feltehetően közel lenne az OLED -hez, vagy pont mellette. Úgy még jobban ki fog jönni a különbség. Pl. HDR gamingnél.
C655 egyébként jó TV, a kategóriájában szerintem ajánlott is. De egészen más szint.
Neked szerintem minimum egy mini LED kellene. Ami szintén nem OLED, de sötétben közelebb áll hozzá, mint egy C655. Főleg, ha mondjuk egy mély tónusú játék megy, ahol normálisan meg van csinálva a HDR és a fekete, vagy ahhoz közeli részek. De már enélkül is igen nagy lesz a különbség jobb anyagoknál
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Morph76 #36833 üzenetére
Most látom csak, hogy szerkesztettél.
WHVA -t a Samsung adott modelljeiben is megnézheted, ha kíváncsi vagy rá és előbb megjelenik, mint a TCL. Amire van esély. Én tuti ránézek valamelyikre, mert engem is érdekel.
Samsung -ot leginkább a TCL CSOT látja el, magasabb szériában szintén várható a WHVA.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Morph76 #36833 üzenetére
Szerintem majd ősz környékén várható szimpatikusabb akció. Idén EB/VB vagy Olimpiai sem lesz, ami esetleg korábban bemozgatná az árakat. De nyilván minden attól függ, hogy mi várható még nálunk gazdasági szempontból.
Ezt most politikától mentesen írom. Csak kénytelen vagyok megemlíteni, mert ettől kicsit kiszámíthatatlan a piac.
Nyáron azért már esni szoktak az árak, de az ősz, illetve az ünnepi szezon lesz izgalmasabb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Morph76 #36821 üzenetére
Pontosan nem tudjuk, csak az eddigi megjelenések alapján lehet tippelni. Valószínűleg tavasz vége felé, talán a következő hónapban.
Viszont mint sok más szegmensben, a TV -k ára is megjelenés környékén magasabb lesz. Ezt csak azért írom, mert sokan nem tudják, nem követik. Ha ez nem érdekel, akkor valószínű következő hónapban (/-tól) már lehet várni az új modelleket.
-
ρσгτσ
addikt
OLED után és mellé sem jó választás. Kontraszt, betekintési szög, fekete, általános képminőség. Egyedül valószínű a hang lesz az, amiben elég jó lesz OLED mellett. Meg talán még a fényerőben nem fog szégyenkezni, de attól függ mi van mellette.
Egyszerűen nem lesz jó a szemednek, főleg sötétben.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #36801 üzenetére
Szuper. Volt valamilyen megoldás, egyéb frissítési opció? Vagy nem változtattál semmit, csak több próbálkozás után sikerült?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #36798 üzenetére
Mivel 420 -nál is ilyen volt már neked, így akkor érdekesen viselkedik TV. Vagyis a szoftver. Nem tudom másnál mi újság, aki a letölthető, kalibrált beállításokat használja. De gondolom már ott is lett volna panasz, ha ez általános probléma lenne. Nem tudom...majd ír valaki, aki szintén azt használja.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
MEXX_85 #36793 üzenetére
Ha lesz belőle IMG, akkor érdemes lehet újra megpróbálni. Már ha akarsz vele foglalkozni. Mert ha előző FW -n nem volt semmi gond, és nem kell a Filmmaker, akkor annyira nem fontos.
Az biztos, hogy nem ilyennek kellene lennie. Meg így már az is biztos, hogy mennie kellene a downgrade -nek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #36789 üzenetére
Képi beállításokat nem próbáltál? Vagy nem igazán tudtad úgy beállítani, ahogy a régi FW -n?
Töröl minden beállítást, adatot, egyebeket, de lehet egy visszaállítással érdemes lenne megpróbálkozni. Egyrészt azért, hogy úgy megy -e a downgrade. Másrészt meg azért, mert lehet valamilyen telepítési hiba van nálad, ami rosszabb képet eredményez.
Vaktában tippelek én is, mert még nem jártam így, és nem is nagyon jellemző, hogy erről az FW -ről valaki vissza akar térni. Így visszajelzést sem nagyon látok...
-
ρσгτσ
addikt
Telegram -on egy kommentnél olvastam, hogy valaki inkább a downgrade -et választja. Ő is ma reggel írta, hogy majd megcsinálja. Ha onnan nem lesz visszajelzés, hogy nem ment, akkor elvileg működnie kellene.
Nem tudom, hogy erről az FW -ről egyáltalán van -e visszatérés. A logika azt diktálja igen, mert korábban, másik TV -ken főverziót, illetve nagy frissítést is vissza lehetett váltani. Többnyire...
De az is könnyen lehet, hogy tényleg nem lehet visszamenni. Majd talán ide is ír valaki erről.
Én biztos nem kísérletezek ezzel, mert nálam nagyon rendben van ez a frissítés. A visszajelzések alapján pedig túlnyomó részben hasonló vélemények vannak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #36780 üzenetére
-
ρσгτσ
addikt
válasz
thboxx #36769 üzenetére
OTA és IMG telepítés folyamata.
Összefoglaló hiányában érdemes a keresőt használni.
Kis segítség a kereséshez:
Update
Upgrade
Zip
Flash
ROM
Firmware
FW
Szoftver
SW
Frissítés
FAT32 -
ρσгτσ
addikt
válasz
ggbuffon1897 #36764 üzenetére
Vannak YouTube -on OLED uniformity tesztek, mint például ez is. Ennél a szürke palettán érdemes végigmenni, és úgy megnézni.
Viszont a C728 sem lesz teljesen homogén, ahogy a többi LCD. Hogy milyen mértékű, az már más kérdés. Általában a széleken, illetve a sarkoknál jellemző sötétebb, szürkés elszíneződés, árnyékosság, vagy egyéb más. Ki hogy hívja.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
thboxx #36765 üzenetére
Ha az FR nem oldja meg, akkor én visszamennék v269 -re. De azt IMG -vel telepítve. Ha engedi... Utána újra, gyári állapotú rendszerre ismét a v385.
Úgy látom v385 van már néhány újabb modellen is. Pl. C6KS. Gondolom akkor ez már tartalmaz néhány újítást, mint például a Filmmaker?
Mert annál a gyári visszaállítás eleve ajánlott lehet. Akkor mindenképp, ha problémák vannak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kacsento1 #36734 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ebben a kategóriában az ár-érték arány miatt TCL -t vagy Hisense -t vennék. Viszont a hosszútávú app támogatást biztosabbnak érzem droidon. Ráadásul zárt rendszereknél az apk telepítés sem opció.
Bár hozzáteszem, hogy nem a kedvencem ez a felület, de szerintem sokat fejlődött pozitív irányba Android TV óta.
A Hisense számomra akkor lenne opció, ha kiemelten fontos lenne a SkyShowtime. Mert itt sajnos hiába van nagy csomagod, nincs 4K HDR.
Persze ha a TV -nek a saját rendszerét nem használod, akkor tök mindegy. Mert mondjuk van droid boxod, Fire TV, vagy egyéb más.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kacsento1 #36731 üzenetére
Milyen felhasználói szokásokhoz? Csak TV adás?
Mert 85C655 helyett ott van nagyjából hasonló árban a 75C765. Ami már mini LED, és egészen más kategória képminőséget tekintve. TV adásnál is van különbség, de akkor éri meg igazán, ha jobb minőségű tartalom megy rajta. Pl. streaming (nagyobb csomag), NAS, egyebek.
Persze ha lesz még akkor ez a két TV. Más esetben az utódokról érdemes beszélni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kacsento1 #36726 üzenetére
Erre teljesen jó, ha az ember nem akar vagy nem tud sokat költeni. De arra érdemes figyelni, hogy nagyjából középről nézze a TV -t, mert szerintem elég hamar elkezd romlani a betekintési szög. Gyerekszobában előfordul, hogy nem mindig egy pontból nézik a TV -t. De ez a tulajdonság nagyjából normális ebben a kategóriában VA panelnél.
Telekom, Alza és One van benne a promóban.
Szerk.:
Jah most nézem P655. C655 -nek olvastam. P655 nincs benne a promóban. Mindegy hol veszed. -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36702 üzenetére
A megjelenítő képessége (pl. magasabb színfényerő), a márka szoftvere/sajátossága (pl. túlvezérlés, black crush), a fényerő, az anyag minősége, a kontraszt, a kalibrálás, és több egyéb más meghatározza.
De alapvetően a DV jobb, csak sok minden másnak is stimmelnie kell ahhoz, hogy valami jobb legyen.
Viszont streming minőségnél szerintem ez annyira nem lényeges. Ahol van DV, ott érdemes azt használni. Ahol pedig nincs, ott nyilván nincs más választás. Ahol pedig amúgy sincs választási opció, ott tök mindegy.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36701 üzenetére
+ boborján2:
Ez valószínű a SkyShowtime sara. Más platformon is szenvednek ezzel. Csak azért ez több mint gáz, hogy az egyik legnépszerűbb TV márkán nem elérhető. Többek között... -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36698 üzenetére
DV a prioritás, mert az elterjedt. Szakértői szempontból a DV jobb, de például streaming minőséget nézve nem sok jelentősége van, hogy melyiken nézed.
Mondjuk ha nem streminget nézed, akkor sem feltétlen van akkora előnye a DV -nek. Egyrészt az anyagok minősége, fényerő miatt. Másrészt pedig azért, mert nem mindegy milyen megjelenítőn nézed.
Pl. egy HDR10+ tartalom QD OLED -en elég komolyan néz ki. Nem valószínű, hogy hiányolni fogod a DV -t. Viszont nem élvez akkora prioritást, mint a DV.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36694 üzenetére
Ahol a DV elérhető, ott DV -ben fog menni. Olyan TV -nél érdekes ez, mint a Samsung, ahol nincs DV támogatás.
Egyébként már elérhető a HDR10+.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
dm1970 #36679 üzenetére
Pár percig tart. Pontosan nem tudom mennyi ideig, sosem néztem.
OTA telepítésnél megmarad, IMG -nél nem. De ahogy korábban írtam, ha jelentősebb frissítés megy fel a TV -re, akkor ha gond nincs is azonnal, érdemes később azzal számolni, hogy lehet kell majd egy visszaállítás.
Szerk.:
Persze arra nincs garancia, hogy 100% -ban minden megmarad. Lehet egy-egy képi beállítás visszaáll, megváltozik. Vagy valamilyen funkciót újra be kelle kapcsolni. Nem jellemző, de előfordul.Alapvetően viszont az OTA nem csinál visszaállítást.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #36678 üzenetére
Fogalmuk sincs semmiről, nem is foglalkoznak vele. Szarásig jönnek az új alaplapok. A többi meg megy vissza, aztán javítják, újrahasznosítják.
Ezért van az, hogy már a legtöbb gyártói szervizben egy csatlakozót sem cserélnek ki. Jön egy új alaplap helyette.
Szoftverrel kapcsolatos tudás meg a legtöbb helyen 0. Akivel beszélsz support -on az sem tud többet, mint amire megkapta az alap oktatást.
Philips -szel is szenvedtem anno fél évig. Amikor megszűnt létezni a DV Xbox -szal. Csak Microsoft -ra mutogattak, miközben minden más márkánál tökéletesen működött.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36659 üzenetére
Ez szerintem bevett szokás. Nem csak TV -nél. Egy csomó szervizben nagyjából annyit csinálnak (vélhetően) szoftveres eredetű problémánál, hogy újra feltolják az SW -t. Nagyjából eddig tart a tudásuk, meg nyilván a lehetőségük is.
A legegyszerűbb mindig az, hogy valamilyen fő komponenst, hardvert cserélnek.
Ha például teljesen kitéglázol egy készüléket, akkor arra is van esély, hogy semmit nem tudnak vele kezdeni. Ennek ellenére lehet te otthon meg tudnád csinálni. Pl. egy telefonnál. Csak erre általában sem idő, sem pedig igény nincs a szervizekben. Meg aztán általában tudás sem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36649 üzenetére
Nálam minden normálisan működik. De amikor gondom volt a C805 -tel a rendszer, illetve az appok is simán működtek. Nem volt laggolás.
Valószínű neki is csak egy visszaállítás kellene. Remélhetőleg megoldja.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36647 üzenetére
C805 van neki is.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #36619 üzenetére
Kipróbáltam 2 filmnél, nálam nem volt ilyen gond. Mindegyik 4K DV. Az egyiket kb. 15 perce nézem. Gondolom ennyi idő alatt már elő kellene jönnie a problémának?
Till@:
Egyelőre nem tudom megnézni azt a filmet, mert úgy látom kicsit necces lenne elindítani két kisgyerek mellett.Majd este megnézem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36626 üzenetére
Én több TCL TV után is teljesen randomnak látom ezt az egész frissítés dolgot.
Még régió váltással is.
Alapjában annyira nem is érdekelne, csak ha főverzió/felület, illetve javító frissítés érkezik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36608 üzenetére
Én is szoktam telefonról variálni.
Van olyan pendrive -om is, amin két féle USB csatlakozó van. Egyik a telefonhoz, másik a TV -hez jó.
Sőt, még az is előfordul, hogy micro SD -t használok. Adapterrel.
-
ρσгτσ
addikt
Ha azonos a beállítás mindkét módban, akkor nem is lesz különbség. Vhiktor írta még múltkor, hogy például Samsung -on 100% -ban megegyezik a két képmód. Hogy ez azóta hogyan változott nem tudom. Meg azt sem tudom most fejből, hogy TCL -nél máshogy van -e beállítva gyárilag ez a két mód.
-
ρσгτσ
addikt
Tavaly egyébként arról volt szó, hogy az Apple TV+ nem minden márkán és modellen kapcsolja. Akkoriban az LG -t és a Samsung -ot írták. Hogy azóta hogyan változott, azt nem tudom.
TCL -en nem nagyon szoktam filmezni, és amúgy is friss még itt a Filmmaker.
Szerk.:
Az a baj, ha valami stremingre, illetve márkákra van bízva, az nem mindig jó. Lásd. TCL - SkyShowtime 4K/HDR. Vagy hogy Netflix -re megérkezett a HDR10+ támogatás, de egyelőre(?) úgy néz ki nem minden modellen, OS -en. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #36585 üzenetére
Samsung -nál bármikor válhatsz, meg úgy dereng LG -n is, de ezt most fejből nem tudom. Előbbinél nyilván DV -nél nem, mert nálunk nincs rá támogatás.
Ahogy írtam maga a streming szolgáltató küldi a jelet. Minden tartalomnál. Hogy ez TCL -en normálisan működik -e, azt nem tudom, mert nem volt időm tesztelni.
Egyébként sokan arra használják a 2 filmes módot (gyárit és a Filmmaker -t), hogy 2 beállításuk legyen. Pl. egyiket este, másikat nappal. Azt hiszem TCL -en is eltér pl. a gamma.
Én máshogy szoktam beállítani, mert páromnak más ízlése van HDR tartalmaknál, mint nekem. Nem mondom, hogy jó, de más.
Pl. én képtelen vagyok nézni ezeket a mozgás javító dolgokat a képhibák miatt. Vagy nála hozzá kell nyúlnom a fényerőhöz a szeme miatt. Nálam meg maxon megy.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36580 üzenetére
A képmód aktiválására van beágyazott jel. Nem arról van szó, hogy egyénileg állítja a filmekhez a beállításokat. Azért, hogy ez a mód kapcsoljon be automatikusan a gyártó saját filmes módja helyett.
Arról volt hír anno, hogy a Prime volt az első, aki használta. Minden tartalomnál. Aztán már DV módot is támogatott, nem csak SDR vagy HDR.
Tavaly pedig azt is bejelentették, hogy már az Apple TV+ is automatikusan bekapcsolja. Szintén minden tartalomnál.
Szerk.:
Legtöbb félreértés abból ered, hogy az elején sokan kicsit félremagyarázták a dolgot. Amikor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is ez. Ami jellemzően azért volt, mert varázslatnak lett kommunikálva. -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36576 üzenetére
Az ellenkezőjét kellene bizonyítani, de ilyenről szó sem volt. Fent linkelt cikkben is benne van, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni ebben a képmódban. Ennyiről szól az egész.
Eleve minden TV -n pont ugyanúgy kellene kinéznie a Filmmaker képmódban lejátszott filmeknek. De ez nem igaz. Az, hogy közelebb áll valósághoz, és több esetben jobb a gyártói mozis modnál, az való igaz.
Olyan mélyen nem nyúl bele, hiszen akkor nem kellene kalibráltatni a TV -ket sem. Az igazság viszont az, hogy nem csak márkánként, vagy TV típusonként vannak eltérések. Hanem akár 2 dobozból kivett pl. C805 között is. Ezért mindig egyéni a kalibrálás.
Szerk.:
Nekem 3 TV -n van otthon Filmmaker mód, egyik sincs kalibrálva, és mindegyik különböző márka. Tökre máshogy néznek ki rajta a filmek alapbeállításon. Szerintem felesleges is lenne bármit méricskélni, amikor szabad szemmel is látszik.Ezt alapbeállításokkal lehet finomítani, pl. van olyan gyártó, ahol szerintem a színből érdemes levenni. De kalibrálás nélkül egyik sem lesz igazán olyan, amilyennek lennie kell.
Az viszont biztos (szerintem...), hogy ajánlott képmód a Filmmaker.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36573 üzenetére
Régen is már több képmódot használtak a különböző gyártók. Sok más mellett volt egy Mozi, vagy Film, vagy egyéb elnevezésű is. Általában ez volt az a mód, a gyártók saját ízlése szerint, ami közelebb állt ahhoz, amit a valóságban kellene látni.
Ez viszont elég változó volt, és gyártónként nagyon eltért. Sőt, a mai napig is azért akadhatnak különbségek.
Aztán jött ez a Filmmaker mód, ahol meghatároztak a gyártóknak különböző beállításokat. Amit nagyjából be is tartanak.
Anno ez úgy működött, hogy filmnél automatikusan a gyártó saját filmes képmódjába váltott. Ha már kapott Filmmaker -t, akkor azt manuálisan kellett átrakni.
Utána kezdték el azt, hogy például a streaming szolgáltatók beágyaztak egy jelet, amitől automatikusan Filmmaker -be váltott. Bár ha jól dereng van olyan gyártó, akinél eleve abban marad, ha be van állítva. Tehát már ez sem feltétlen kell.
Igazából ennyi a varázslat, a többi nagyon jól megírt marketing. Fix. beállított értékek vannak, minden egyes filmnél azt használja. Pont úgy működik, ahogy bármelyik másik képmód. Az, hogy a gyártó saját filmes képmódjától mennyire tér el, szintén változó. Pl. gamma, mozgást "javító" beállítások...stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 17 - alap
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- Samsung 50" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- SAMSUNG (QE50LS03D FRAME) 127CM Q-LED SMART PRÉMIUM ART TV ! uj modell AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65Q950TST) 165CM 8K Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest