Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
Nem tudom, hogy aktuális-e még ez a projekt (elkezdtem elejétől olvasni a topikot és ennél tartok most).
Azért leírnám ami eszembe jutott hirtelen.
- Más is javasolta a hangjelzést, ami hasznos lehet (hangerő maxra persze hozzá). Emellett még hasznos lehet fényjelzés is (beacon), a flashlight és/vagy kijelző pár másodpercenkénti villogtatásával.
- Akkuszint figyelés/takarékoskodás. Vészhelyzetben ki tudja, mikor ér oda valaki aki segít. Ezért a sok energiát igénylő dolgokat vagy kikapcsolnám egy idő után (gps, net, bluetooth stb.), vagy ha egyszer lefutott aminek kell, akkuszint függvényében működtetném csak.
- Minden más profilt érdemes lenne kilőni. Ha lehet, akkor alkalmazásokat is (navigációs program, zene).
- Mivel lehet, hogy nem aktiválódik magától, manuálisan is elérhető kellene legyen valamiképp. Bizonyos Samsung telefonokban (strapa-telefon) úgy oldották meg, hogy ha felváltva többször megnyomod a hangerő fel-le gombokat (talán 5x?) akkor kapcsol be a segélykérő funkció. Ez azért jó, mert baleset esetén nem biztos, hogy van rá módod, hogy a képernyőt tapogasd. És törött kijelzővel is használható.
- Az sms-ek elküldése után rákérdezhetne, hogy hívja-e a segélyhívó számot (112) és választól függően (/timeout) tárcsázná kihangosítva. A kapcsolás után pedig vagy te beszélhetnél, vagy automatikusan ismételgetne* egy beállított szöveget (hozzá felolvasva a koordinátát/címet).
- Mind az sms-nél, mind ez utóbbinál valamit ki kellene találni arra, ha nincs koordináta valamiért.
- Az elküldött/felolvasott információk közt érdemes lenne szerepeltetni személyes adatot és/vagy valakinek az elérhetőségét. Így esetleg mástól is szerezhetnek infót, hol vagy, illetve tudják kit kell értesíteni, hogy kérsz-e újraélesztést/szervdonor vagy-e... (bocs)* Feltétlenül ismételni kell addig míg nem szakítják meg a vonalat, mert nem biztos, hogy egyből kezelő veszi fel!
Más:
Újdonsült Tasker és android használóként próbáltam magamtól összehozni apróságokat.
Egyik, az automatikus éjszakai mód.
Ezt úgy állítottam be, hogy h-p, 22:00-7:00 közt airplane+mute.
Ha jól veszem észre, akkor így vasárnap éjfélkor aktiválódni fog, ellenben péntek éjfélkor meg kikapcsol?
Ha közben be akarom időnként kapcsolni a netet, akkor ahhoz külön profilt kell csinálnom, egyben nem lehet valamiként megoldani? Ha az airplane be van kapcsolva, attól még egy wifi bekapcsolás működni fog?A másik, amivel próbálkoztam, a hívás közben "arccal lefelé" kihangosítóra kapcsolás.
De azt tapasztalom, hogy ha a fülemtől egyből leteszem, akkor nem minden esetben kapcsolja át.
Olyan, mintha a proximity szenzor aktiválása blokkolná a helyzetet érzékelőt.
A készülék Samsung Galaxy S Advance, gyári 2.3.6-tal.Ha jól sejtem, egyébként jobban járok, ha majd szétszedem külön offhook profilra és onnan kapcsolt továbbiakra (a szenzorok miatt)?
Egyébként nincs hozzá valami editor pc-re? A direkt xml szerkesztésen túl. -
ERPY
őstag
Először is, abbamaradt a beszélgetésünk, szal csak szólni akartam hogy a wifi bug rendben a telón, azóta tökéletesen működik a wifi váltásom.
Hogy válaszoljak a vészhelyzet felvetésedre, sztem használd inkább az appot, amit linkeltél. Biztosan meglehet oldani taskerrel, de ha van egy 280k-s ingyenes app erre, akkor sztem fölösleges ezzel is bajlódni, nem?
Mellesleg ha megcsinálod, tegyél bele valami hangjelzést is, mert pl. ha kirepülsz a kocsiból, a szántásban nembiztos hogy megtalálnak. Tapasztalat, szomszéd járt így. Nem nézték csak az autót, de a tulajt nem találták, ide jöttek a rendőrök keresni, mire visszamentek a helyszínre, akkor néztek jobban körbe, hogy ő kirepült az autóból. A felesége is, de azt még az elején megtalálták, így azt hitték ő vezetett es egyedül volt az autóban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Fostex PM-1 MK1 Studió Monitor
- Macbook Pro 16" M1 MAX - 2022 gyártás, 10/32 mag, 64GB RAM, 1 TERA SSD - garancia (111)
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Macbook Pro 16" M1 PRO - 2022 gyártás, 10/16 mag, 32GB RAM, 512GB SSD - garancia (105)
- ASRock B150M Pro4S/D3 + G4400 + 16GB RAM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest