Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polemius

senior tag

válasz Teasüti #171 üzenetére

Nem tudom, hogy aktuális-e még ez a projekt (elkezdtem elejétől olvasni a topikot és ennél tartok most).
    Azért leírnám ami eszembe jutott hirtelen. :)
    - Más is javasolta a hangjelzést, ami hasznos lehet (hangerő maxra persze hozzá). Emellett még hasznos lehet fényjelzés is (beacon), a flashlight és/vagy kijelző pár másodpercenkénti villogtatásával.
    - Akkuszint figyelés/takarékoskodás. Vészhelyzetben ki tudja, mikor ér oda valaki aki segít. Ezért a sok energiát igénylő dolgokat vagy kikapcsolnám egy idő után (gps, net, bluetooth stb.), vagy ha egyszer lefutott aminek kell, akkuszint függvényében működtetném csak.
    - Minden más profilt érdemes lenne kilőni. Ha lehet, akkor alkalmazásokat is (navigációs program, zene).
    - Mivel lehet, hogy nem aktiválódik magától, manuálisan is elérhető kellene legyen valamiképp. Bizonyos Samsung telefonokban (strapa-telefon) úgy oldották meg, hogy ha felváltva többször megnyomod a hangerő fel-le gombokat (talán 5x?) akkor kapcsol be a segélykérő funkció. Ez azért jó, mert baleset esetén nem biztos, hogy van rá módod, hogy a képernyőt tapogasd. És törött kijelzővel is használható.
    - Az sms-ek elküldése után rákérdezhetne, hogy hívja-e a segélyhívó számot (112) és választól függően (/timeout) tárcsázná kihangosítva. A kapcsolás után pedig vagy te beszélhetnél, vagy automatikusan ismételgetne* egy beállított szöveget (hozzá felolvasva a koordinátát/címet).
    - Mind az sms-nél, mind ez utóbbinál valamit ki kellene találni arra, ha nincs koordináta valamiért.
    - Az elküldött/felolvasott információk közt érdemes lenne szerepeltetni személyes adatot és/vagy valakinek az elérhetőségét. Így esetleg mástól is szerezhetnek infót, hol vagy, illetve tudják kit kell értesíteni, hogy kérsz-e újraélesztést/szervdonor vagy-e... (bocs)

* Feltétlenül ismételni kell addig míg nem szakítják meg a vonalat, mert nem biztos, hogy egyből kezelő veszi fel!

Más:
    Újdonsült Tasker és android használóként próbáltam magamtól összehozni apróságokat.
    Egyik, az automatikus éjszakai mód.
    Ezt úgy állítottam be, hogy h-p, 22:00-7:00 közt airplane+mute.
    Ha jól veszem észre, akkor így vasárnap éjfélkor aktiválódni fog, ellenben péntek éjfélkor meg kikapcsol?
    Ha közben be akarom időnként kapcsolni a netet, akkor ahhoz külön profilt kell csinálnom, egyben nem lehet valamiként megoldani? Ha az airplane be van kapcsolva, attól még egy wifi bekapcsolás működni fog?

A másik, amivel próbálkoztam, a hívás közben "arccal lefelé" kihangosítóra kapcsolás.
    De azt tapasztalom, hogy ha a fülemtől egyből leteszem, akkor nem minden esetben kapcsolja át.
    Olyan, mintha a proximity szenzor aktiválása blokkolná a helyzetet érzékelőt. :F
    A készülék Samsung Galaxy S Advance, gyári 2.3.6-tal.

Ha jól sejtem, egyébként jobban járok, ha majd szétszedem külön offhook profilra és onnan kapcsolt továbbiakra (a szenzorok miatt)?
    Egyébként nincs hozzá valami editor pc-re? A direkt xml szerkesztésen túl.

• ERPY

őstag

válasz Teasüti #171 üzenetére

Először is, abbamaradt a beszélgetésünk, szal csak szólni akartam hogy a wifi bug rendben a telón, azóta tökéletesen működik a wifi váltásom.

Hogy válaszoljak a vészhelyzet felvetésedre, sztem használd inkább az appot, amit linkeltél. Biztosan meglehet oldani taskerrel, de ha van egy 280k-s ingyenes app erre, akkor sztem fölösleges ezzel is bajlódni, nem?

Mellesleg ha megcsinálod, tegyél bele valami hangjelzést is, mert pl. ha kirepülsz a kocsiból, a szántásban nembiztos hogy megtalálnak. Tapasztalat, szomszéd járt így. Nem nézték csak az autót, de a tulajt nem találták, ide jöttek a rendőrök keresni, mire visszamentek a helyszínre, akkor néztek jobban körbe, hogy ő kirepült az autóból. A felesége is, de azt még az elején megtalálták, így azt hitték ő vezetett es egyedül volt az autóban.

Új hozzászólás Aktív témák